Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928125





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vorst Laakdal : Minister Verwilghen voor zijn verantwoordelijkheid
09 oktober 2006
Morsum Magnificat redactie plaatst Minister Verwilghen voor zijn verantwoordelijkheid
Bezoekers Website MM : 148.250

Betekom / Brussel 9 oktober 2006
Morsum Magnificat leverde haar bijdrage in het aan de kant zetten van de Directie van het Agentschap Nucleaire Controle, maar in tegenstelling tot het blad met al zijn testen kan Morsum Magnificat niet rekenen op de gratis publiciteit die de VRT systematisch aan d?t blad geeft.
Morsum Magnificat leverde nuttig werk in de strijd tegen de onkundige van de keuringsorganismen (art.275 AREI), de onveilige elektrische installaties, daardoor werd zelfs artikel 271 van het A.R.E.I. gewijzigd en men is ook druk bezig artikel 86 te veranderen, in al deze dossiers had Morsum Magnificat een groot maar onderkend aandeel.

Brief aan Verwilghen (PDF)
Rapport Veerle Heide (PDF)
Rapport Vorst Laakdal  (PDF)

Veiligheid voor personen en goederen.
De Minister van Economie, Energie,Buitenlandse handel en Wetenschapsbeleid is bevoegd voor het toezicht op de toepassing van het A.R.E.I., daarvoor heeft MARC VERWILGHEN zijn administratie, zijnde FOD Energie.
FOD Energie moet toezien op de naleving van het A.R.E.I. en in dat KB van 10 maart 1981 staat er vermeld dat elektrische installaties moeten beveiligd worden tegen de gevaren van overspanningen te wijten aan atmosferische verschijnselen (bliksem).
Het is niet alleen wetenschappelijk bewezen, maar het staat ook in de Wet (19.12.1997)  dat een gebouw dat een buitenbeveiliging tegen directe blikseminslag heeft, nog m??r risico loopt op bliksemschade aan de elektrische installatie dan wanneer er geen bliksemafleider aanwezig is, daarom is er de verplichting om ook de elektrische installatie te beschermen tegen overspanning wegens inductie, etc en zo staat het in de NBN C18-300 duidelijk beschreven (KB 19 december 1997 - Brandveiligheid in gebouwen-).
Vorst Laakdal en Veerle Heide een voorbeeld van slecht bestuur.
De zeer recent aangelegde bliksemafleiderinstallaties door een firma uit Tessenderlo gebeurde in opdracht en onder toezicht van Vorst Laakdal, toen we Burgemeester PATRICK VAN KRUNKELSVEN poogden diets te maken, dat er met die installaties ??n en ander niet in orde is, reageerde VAN KRUNKELSVEN met een kwinkslag : "Ik heb geen tijd voor verhaaltjes "

Dossiers naar Minister Verwilghen en Patrick Dewael en Yves Leterme.
In eerste instantie gaan de dossiers van Vorst Laakdal (Oud Gemeentehuis) en Veerle Heide (Kerk) naar Minister Verwilghen wegens overtreding op het A.R.E.I., maar binnen enkele dagen gaan ze ook (samen met andere dossiers) naar Minister Dewael en Yves Leterme.
Gevaarlijk.
Niet conforme bliksemafleiderinstallaties betekenen immers een gevaar voor personen en goederen wegens het gevaar van overspanning wat kortsluiting, brand, etc kan veroorzaken en in het Oud Gemeentehuis van Vorst Laakdal is immers het politiekantoor gevestigd.


Laatste update ( 10 oktober 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.