Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935652





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Verkeershinder aan rond punt Onderwijslaan is natte vingerwerk-Update1
09 december 2010
Politie Genk zegt dat het een aanvraag van de stad Genk is.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 784.100
Genk 9 december 2010.

--- Update 1  12:30 10/12/10

Spaninrichting om de kerstboom overeind te houden!?


Niet vergrendelde micrometrische spanner, tot daartoe, geplastificeerde ijzerdraad kan niet, vastgemaakt aan de "bovenkant" van de verankering is helemaal te gek om los te lopen, incompetentie ten top.  Goed genoeg voor Genk?

Heden namiddag schrijft een gemotoriseerde politie-inspecteur aan het RAC aan de post te Genk, volkomen terecht, een boete uit omdat een dame op de parkeerplaats bestemd voor mindervaliden, heeft geparkeerd zonder over de daartoe vereiste invalidenkaart te beschikken.

Niets te maken.
De politici roepen de burgers op om verdachte zaken te melden, maar de wet uit 1808, gewijzigd in 1994, voorziet nog altijd dat burgers strafbare feiten etc. mogen, in feite moeten melden. Enige tijd geleden wilde deze redactie aan politie-inspecteur A.R. doodgewoon iets vragen maar in plaats dat de inspecteur "beleefd" zei dat ze niet kon antwoorden zei ze botweg: "Met u hebben we niets te maken", dus onbeleefd.


Op die manier kan men om werken uit te voeren het openbaar domein niet innemen.

Inname openbare weg.
Wie werken uitvoert op de openbare weg, moet daarvoor bij de verkeerspolitie de nodige toelatingen aanvragen en een verkeersplan met daarop de voorziene verkeersborden indienen, dat plan moet door de politie worden goedgekeurd, etc. In principe gaat de politie dan bij de uitvoering van de werken na of alles volgens plan verloopt, in Genk hoeft dat blijkbaar niet. Wat we wel weten is, dat de politie in bepaalde gevallen zeer selectief te werk gaat.

Voorbeeld één hoe een firma het in Antwerpen deed, óók voor een kortstondige werf

Rondpunt Onderwijslaan / Stalenstraat om 17:00u


Drie uur later verhinderden twee hoogwerkers geheel of gedeeltelijk de doorgang, ondertussen werd één zwaailicht op de zwarte bestelauto geplaatst, PBM was er helemaal niet. 

Voorbeeld twee hoe een firma het in Appelterre deed ... ook hier werd het verkeersplan aan de lokale politie voorgelegd en goedgekeurd.

Onbeleefd?
Toen deze redactie deze middag rond 14u aan de rotonde aan de Stalenstraat / Onderwijslaan passeerde, werden er op een onverantwoorde en onvoldoende gesignaleerde wijze werken uitgevoerd, t.t.z. het aankleden van een kerstboom die in het midden van het rond punt staat.  Behalve het feit dat de persoon in de gondel alwéér geen enkele PBM droeg, waren de hindernissen ook onvoldoende gesignaleerd, er stond één zwarte bestelauto en één hoogwerker. Deze namiddag om 17u stonden er maar liefst twee hoogwerkers die de doorgang van het rond punt versperden, nog steeds was er quasi geen signalisatie, geen A31 b -werkman- noch D19 -pijl-, toen wij daarover bij de politie van Genk vragen stelden reageerde men aanvankelijk dat het een aanvraag van de stad was, maar dát interesseerde ons niet, toen de inspecteur aan de telefoon dat merkte was deze van mening dat we niet beleefd waren maar ook dat interesseert ons niet, wél dat ze hun werk doen. Wij kunnen niet aannemen dat er in een tijdspanne van drie uur geen enkele patrouille aan dat kruispunt voorbij is gekomen.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 12 december 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.