Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926469





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Nieuw Dak sloopt oude sociale woningen-Update3
29 oktober 2010
In Genk wachten drieduizend mensen op een betaalbare woning.

Paginabezoekers Morsum Magnificat : 771.700
Genk 29 oktober 2010.

--- Update 3 16:15 8/11/10

Waarom is Genk hier niet toonaangevend?
Reactie van OVAM.
Volgens de informatie die wij kregen van de diensten van de stad Genk gaat het om de afbraak van een appartementsgebouw. Volgens het VLAREA is enkel een sloopinventaris vereist bij de afbraak van een gebouw met een andere functie dan wonen én wanneer het bouwvolume groter is dan 1000 mł. Voor de afbraak van een appartementsgebouw is dat dus niet vereist.

Nationale Confederatie Bouw.
Toen deze redactie in mei 2008 voor een studiedag aanwezig was bij de Nationale Confederatie Bouw -NCB- werd algemeen aangedrongen om bij het slopen van gebouwen werk te maken om het kaf van het koren te scheiden bij het slopen van gebouwen, er werd in dat kader ook verwezen naar het KB van 26 september 1996 -bepaling algemene uitvoeringsregels van overheidsopdrachten en van de concessies van de openbare werken-, maar in de praktijk komt er van het selectief sloopbestek maar weinig in huis, dat geeft men bij de NCB grif toe.

Overleg tussen OVAM en NCB.
Niettegenstaande het blijkbaar, zoals OVAM schrijft, momenteel nog niet verplicht is om bij het slopen van dergelijke gebouwen het selectief sloopbestek affectief toe te passen, wil dat niet zeggen dat het niet mag. Genk wil, als we de burgemeester in zijn speeches mogen geloven, graag in alles vooruitstrevend zijn, maar in de praktijk is het blijkbaar wel anders.
--- einde update 3
   


--- Update 2 08:25 31/10/10
Lees gratis Morsum Magnificat 153 van mei 2008  over het  Serlectief slopen. 

--- Update 1 12:30 30/10/10

Sensatiegazetten : ze kunnen het niet laten.
Om de kontlik journalistiek, sensatiedrang en misbruik makend van de persgeilheid van sommigen te  beklemtonen, vinden we het in het kader van het algemeen belang en onze niet aflatende drang naar meer  veiligheid, relevant om deze update aan onderstaand en naar aanleiding van het artikel in HLN van vandaaag toe te voegen.

Werf moet afgesloten zijn en zonder PBM niet te betreden.
De freelance journalist van het Laatste Nieuws die evengoed als anderen voor "den brode" móet 
meedraaien, spant in een artikel van vandaag een toeschouwer -en bewoner- van het gebouw voor zijn kar en laat deze tussen de brokstukken binnen de werf plaats nemen om van die pose een foto te maken en te publiceren.

Persoonlijke Beschermingsmiddelen verplicht.
Dat die werf voor "kiekjes" voor sensatiezoekers zonder PBM toegankelijk is, bewijst nogmaals hoe driest 
het met de werven van Nieuw Dak gesteld is met de toepassing van de veiligheidregels, de vloer waarop de persoon, de fotograaf e.a. zich  hebben begeven, ligt vol met brokstukken, is dus niet effen, over PBM spreken we niet eens, noch de man,  de fotograaf of de journalist hebben wanneer ze met de werf niet verbonden zijn, daar niets te zoeken -KB  25 januari 2001- Nieuw Dak moet er als bouwheer nóg maar eens op gewezen worden, dat zij móeten  toezien op de veiligheid en dat doen ze hier wéér niet. Toen we laatst als eerste bij een ongeval waren, de  freelancer LXB en sensatiejournalist arriveerde, was het eerste wat hij ons vroeg : "zijn er doden", zielig als 
je over lijken en over de ellende van anderen uw kostje moet verdienen -sic-.
--- einde update 1

De cvba Nieuw Dak waarvan stad Genk met 57% de meerderheidsaandeelhouder is, belooft de sociale
huurders van de wijk Sledderlo, beterschap, maar papier is geduldig, in de praktijk is het heel wat anders, dat hebben de bewoners van de wijk Sledderlo en recent Kolderbos aan de lijve ondervonden, in Kolderbos mag Nieuw Dak zich van een aantal gedupeerden aan enkele schadeclaims verwachten.

De belofte voor Sledderlo.
Nieuw Dak :
De plannen voor de eerste fase van nieuwbouw worden eind 2010 als bouwaanvraag ingediend. In het totaal
worden 63 nieuwe woongelegenheden gebouwd. Op de locatie aan de Steenberg 1 en het achterliggend gebied worden 14 huizen met 3 slaapkamers gebouwd. Op de hoek van de Steenbergstraat en de Muggenberg realiseert Nieuw Dak 6 huizen waarvan 3 met 3 slaapkamers en 3 rolstoeltoegankelijke huizen met 1 slaapkamer. Op de hoek van de Boshoekstraat en de Muggenberg voorziet Nieuw Dak 18 gestapelde woningen met 2 en 3 slaapkamers en 24 appartementen met 1 of 2 of 3 slaapkamers.
De bouwwerken starten eind 2011, zodat de huurders van de Steenberg 1 en Boshoek 17 en 15 naar hun nieuwe woning kunnen verhuizen eind 2013.

Stofwolken waren er genoeg, kan dat in
het kader van het selectief sloopbestek wel?


Om het stof tegen te gaan, had de aannemer een soort tuinslang water laten spuiten, een druppel op een hete plaat en ruim onvoldoende om de stofwolken te bedwingen, slippendragers van de dokters van "hun" volk stonden er bij en keken er naar-sic-. We zijn benieuwd wat sde mening van OVAM is.



Ligt daar soms geen oude accumulatiekachel? Kadert dat niet in het selectief sloopbestek -kan dus niet met het steenpuin mee-, worden hier weer de regels met de voeten getreden?  http://www.ovam.be/jahia/Jahia/pid/2124


En de verkeersveiligheid ?


De werf ligt tegenover de bushalte, niettegenestaande de rijweg voor de helft is ingenopmen, er is geen enkele verkeersbord geplaatst ! Uiteraard ziet "hun" politie, of andere diensten dat niet, de bestelauto staat trouwens in overtreding. 

NVDR  :
De beste stuurlui staan aan de wal.
Na tientallen jaren moet het blijken, dat de huurders van Nieuw Dak in de wijk Sledderlo nog altijd niet
kunnen omgaan met verwarmen, verluchten en het gebruik van de rolluiken, dat er al jarenlang miserie is met voornoemde technologie is, als we Nieuw Dak moeten geloven, allemaal de onkunde van de huurders, Nieuw Dak weet nergens van, toch is de installatie van de accumulatiekachels fundamenteel fout, er ontbreken buitentemperatuurvoelers, regelautomaten én aparte metergroepen, maar daarover weet Nieuw Dak niets -sic-.

Helpdesks.
Nieuw Dak :
Wie nog altijd niet door heeft hoe het allemaal moet, kan vanaf begin november 2010 terecht op volgende helpdesks :

     
° Helpdesk OCMW voor huurders die financiële problemen ondervinden bij het betalen van hun
        
energierekening via het nummer 089.57.32.00;

     
° Helpdesk Cofely voor het oplossen van technische problemen met verwarming via het nummer
        
011.34.64.23;

     
° Helpdesk Nieuw Dak voor het oplossen van technische en gebruiksproblemen met verwarming of
      voor het
aanvragen van extra verwarmingselementen die kosteloos ter beschikking gesteld worden
      op vraag van de  huurder via het nummer 089.48.20.70.

NVDR :
Kolderbos of "Kloterbos"?
Uit voorgaande oproep van Nieuw Dak met een persbericht waarvoor ze medewerking verwachten van de bevriende gatlikjournalisten van de door stad Genk in toom gehouden redacties, is het duidelijk hoe groot dat de problemen nog steeds zijn, welke reden kan Nieuw Dak hebben om na zóveel jaren nog een dergelijke oproep te moeten lanceren?

Aan de hand van de recente bakken klachten over wat Nieuw Dak en haar aannemer-s- te Kolderbos uitspookte, kunnen we niets anders dan ook dit project te Sledderlo met argusogen bekijken, vandaag hebben we daarvan al het eerste staaltje gezien, het slopen veroorzaakte enorme stofwolken, dat de “Dokters van hun Volk” daar niets van zeggen is zeer vreemd, één van hun slaafjes stond er zelfs op te kijken en was zo te zien betrokken in een geamuseerd gesprekje met de Nieuw Dak Directeur. Of bij de sloopwerken, het "selectief sloopbestek" werd gevolgd heeft deze redactie ernstige twijfels, maar daarover leest u meer in Morsum Magnificat 184.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Hoofdredacteur - verantwoordelijke uitgever - houder merkenrecht.

Laatste update ( 08 november 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.