Geproduceerd vermogen kan vaak niet geïnjecteerd worden.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 726.600 Erembodegem / Genk 2 mei 2010.
--- wijziging 06:00 3/5/10 De Aalsterse firma Rendapart investeerde 2,7 mio € in het plaatsen van 12.500 m² zonnepanelen die door de firma Linea Travota geplaatst werden. Na plaatsing blijkt dat Rendapart de geproduceerde energie wel voor eigen gebruik kan aanwenden, maar niet om -wat de bedoeling is- in het net van EANDIS te injecteren.
Als de "Sossen" zich gaan inmengen, is naar voorbeeld van de stookolieaffaire het hek zeker van de dam, Freja weet daar óók méér van .. is Louis Tobback soms ook geen lid van de RVB van EANDIS? -zie passage inzet uit publicatie staatsblad-
De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet !
Louis Tobback blijft zich wel degelijk in EANDIS en IVERLEK nestelen ... David Termont is slechts de naamgenoot van de Gentse burgemeester. Distributienet ongeschikt. Niemand van de politiek-sic- wil in de juiste richting kijken, nogal wiedes, de politiek is betrokken partij. Energie -en afvalverwerking- is nog altijd een rijke bron van inkomsten, het alternatieve energiegebeuren is een politiek spelletje dat door de Groenen -in de periode dat zij misbruik maakten van hun ontbrekende schakel- op gang werd getrokken, nu loopt het uit de hand en de kleine man zal weer het kind van de rekening worden, iets om bij de komende verkiezingen in gedachten te houden. De bestaande infrastructuur van de producenten én de verdelers van elektriciteit is ontoereikend, zowel op Nationaal als Internationaal vlak. We moeten naar een HS net van 750 kV en de verdeelnetten moeten herberekend worden, het gemiddelde ter beschikking gesteld vermogen is immers reeds lang meer dan de 8A waarop de infrastructuur van sommige netten berekend is en nu, met de decentrale productie, is het helemaal ondoenbaar geworden, dát is het probleem. Windmolens. ODE -Organisatie Duurzame Energie- Vlaanderen pleit uiteraard om duurzame hernieuwbare energie te laten financieren door de winsten die worden behaald uit afgeschreven energiecentrales, nogal wiedes. Voorzitter Chris Derde is ook betrokken partij bij FORTECH http://www.fortech.be -Wase Wind- die de windmolens welke langs de autobaan te Kruibeke staan, exploiteren. Chris Derde was behoorlijk verveeld met het dagartikel en het vervolgartikel in Morsum Magnificat 144, Derde diende toe te geven dat de veiligheidsvoorschriften twee keer met de voeten werden getreden, deze van de werken op hoogten d.m.v. touwtechnieken en deze van het niet toepassen van collectieve beveiligingsmiddelen waardoor touwtechnieken niet toegelaten waren. Niet zelfbedruipend. Chris Derde diende ook toe te geven dat zo'n windmolen financieel niet zelfbedruipend is en dat zonder subsidies, ondermeer onder de vorm van Groene stroomcertificaten, verlieslatend zou zijn. Het is ook duidelijk dat de tarieven voor de "Offshore" windmolens, in tegenstelling tot deze op het vasteland, niet écht vast liggen, het is ook nog niet duidelijk hoe de Offshore windmolens hun energie kunnen bufferen en/ of in het net injecteren. Onlangs waren twee windmolens in Kruibeke wegens ernstige defecten, enkele weken buiten dienst, een 600 Ton kraan van Sarens diende het zware werk uit te voeren, alleen al dié interventie zal een gepeperde rekening met zich meegebracht hebben, ook Kranen Michielsens diende ingeschakeld.
Wat velen niet begrijpen legt EANDIS hier uit :
dia EANDIS
Zelfs een ingenieur van Linea Trovata ontkende tijdens een voorstelling over zonnepanelen te Genk dat het geïnjecteerde vermogen in een hoogspanningstransformator niet speelt, EANDIS maakt van die stelling met haar dia -zie inzet- brandhout.
Onverantwoord. Uit informatie blijkt ook dat het niet goed gaat met de zonnepanelenindustrie, enkele Spaanse "Zonnefarmen" zouden al te koop staan. De Spaanse zonnefarmen dienden om statistieken te maken welke uiteraard gebaseerd waren op de situatie in Spanje die zeker niet met de Belgische te vergelijken is, de facto een vals beeld geeft. Dan is er nog de vooruitgang in de technologie, wie vandaag een zonnepaneel koopt, koopt net zoals bij de computertechniek, achterhaalde techniek, vele potentiële kopers beginnen dat nu pas te beseffen. Wie vijftien jaar geleden zonnepanelen kocht, moet er nu al stilaan aan gaan denken om nieuwe te plaatsen, de capaciteit van de toenmalige zonnecellen degradeert en levert steeds minder spanning af, om verschillende redenen een totaal onverantwoorde investering die bovendien vaak esthetisch storend is.
Spitstechnologie in zonnepanelen http://www.konarka.com Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel. Erik Verbeeck © |