Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934393





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Minister Vandeurzen blijft de gesubsidieerde kinderopvang voortrekken.
01 mei 2010
Visienota kinderopvang aan de Vlaamse regering voorgesteld.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 726.200
Genk / Brussel 1 mei 2010

Volgens een LDD persbericht van 30 april 2010 blijft minister Jo Vandeurzen -CD&V- de gesubsidieerde kinderopvangsector voortrekken, in dat persbericht staat ondermeer het volgende  :

Minister van Welzijn Jo Vandeurzen -CD&V- heeft zijn visienota op de kinderopvang voorgesteld aan de Vlaamse regering. Uiteraard zijn er meer en betere plaatsen nodig, moet de kinderopvang voor iedereen toegankelijk zijn en moet de kwaliteit blijvend worden gegarandeerd. Maar LDD pleit tegelijk om de zelfstandige kinderopvang als volwaardige partner te behandelen en te werken met consumentensubsidies.
Ivan Sabbe, Vlaams parlementslid LDD :
“De Vlaamse overheid organiseert de
kinderopvang vandaag de dag naar socialistisch model waarbij subsidies worden aangewend om de kinderopvang te verzuilen. De overheidsuitgaven voor kinderopvang variëren naargelang het om een volledig gesubsidieerde plaats dan wel een zelfstandige plaats gaat. Op die manier wordt de concurrentie lam gelegd en kan de vrije markt niet spelen, wat niet correct is, en dus niet kan.” dit is een gedeelte van het persbericht van LDD.

nvdr:
Jo Vandeurzen weet van wanten en van kinderdagverblijf "Wombat".

Als Voorzitter -en Volksvertegenwoordiger- van het ZOL -22 december 1995 tot 9 januari 2007- heeft Jo Vandeurzen
zijn CD&V vrienden in Genk uiteraard niets tekort gedaan. Op 2 januari 2006 ging kinderdagverblijf AD Wombat van start. Het kinderdagverblijf ligt, eigenaardig genoeg, binnen de ZOL campus wat comfortabel is voor de jonge ouders die daar -op de campus- werken. Vanwege de inplanting van Wombat -op hetzelfde terrein als het ZOL-, wordt de indruk gewekt dat het een kinderdagverblijf is van het ZOL zelf, of dat er een samenwerking is met het OCMW, de stad, of een VZW gesticht door een aantal instellingen uit Genk die begaan zijn met kinderen en kinderopvang, maar dat is een totaal verkeerde denkpiste.

WOMBAT in het glosso Genks blad : "Stad in stelling" van december 1998. 



Het kinderdagverblijf is wellicht het afscheidscadeau van Jo Vandeurzen en zijn Genkse CD&V vrienden, de Genkse oppositie slaapt, of wordt door de CD&V in slaap gesust.

De Genkse CD&V clan.
Louis Gaethofs, die samen met zijn Genkse CD&V vriendjes maar liefst 95% van het ZOL bestuur vormt, kreeg van
het ZOL een perceel grond in erfpacht en bouwde er met vzw André Dumont dit dagverblijf! als dat geen concurrentievervalsing t.o.v. andere kinderdagverblijven in de buurt is. Tijdens het onderzoek dat Morsum Magnificat daarover voerde kregen wij van de pedagogisch coördinator van AD Wombat -Marleen Gaspercic-. alle mogelijke tegenwerking.

Concurrentievervalsing?
Andere kinderdagverblijven in Genk wisten toen aan deze redactie te vertellen dat daar wel één en ander “geregeld“
wordt maar, omdat er in de sector genoeg werk is voor iedereen, wordt er omzeggens geen aanstoot genomen aan de voordelen in natura die Wombat geniet, “wij moeten ons bedruipen met het geld van de ouders van de kinderen die we bijhouden“ zei iemand uit de sector -Genk- die anoniem wenst te blijven. Bij Kind & Gezin bekijkt men alleen het aspect van de kinderopvang, de kwaliteit, de veiligheid, etc. maar de financiële kant wordt, volgens Leen Dubois
van Kind en Gezin, niet bekeken.

In 2006 voerde Morsum Magnificat een onderzoek naar een aantal vreemde situaties rond de gang van zaken rond de CD&V te Genk u vindt hier de inhoud van de persnota van 14 november 2007. Op de persconferentie was een journalist van Het Belang van Limburg aanwezig, uiteraard was het enkele "oogspoeling" en werd er niets mee gedaan.

In de marge : Iets voor specialisten.
Een klein overzichtje van het doolhofje rond de CD&V wereld in en rond Genk.
Een summier overzichtje van de activiteiten van Louis Gaethofs.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 02 mei 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.