Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926628





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Elektriciteit wordt duurder wegens te veel Groenestroom!
01 mei 2010
Decentrale energieproductie legt niet conformiteit elektrische netten bloot.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 726.200
Paginabezoekers website Morsum Magnificat op 25 februari 2021 : 7.563.700
Genk 1 mei 2010.

Het vergiftigde 1 mei geschenk van Eandis -en de politiek-
aan de minder bedeelde klasse :


                  ELEKTRICITEIT  20% -?- DUURDER!

Morsum Magnificat waarschuwde al in 2003 dat de liberalisering van de energiemarkt voor een stijging van de kostprijs van de kilowatt 15% zou zorgen, optimisten die vooropstelden dat de prijs 15% zou dalen, dienden deze redactie gelijk te geven -sic-. Onder meer in MM 96 van november 2003, in MM 102 van januari 2004 en in MM 153 van mei 2008 trok Morsum Magnificat al aan de alarmbel.

Ondermaatse distributienetten.

Het is uitgerekend de schuld van onder meer Eandis -vroeger Electrabel- die de netten voor de eigenaars -de gemeenten- exploiteert, dat die elektrische netten NIET volgens de wettelijke voorschriften -wet van 10 maart 1925- werden gebouwd en onderhouden. Dat is onder meer de reden dat nu, door de "Decentrale Energieproductie", de facto het injecteren van groene stroom in de verdeelnetten, die netten ongeschikt zijn om die "Groene" energie op te vangen, de "Groenen" moeten zich nu bezinnen en de kiezers moeten  met die partij voorgoed afrekenen.

Morsum Magnificat in 2004 !

In november 2003 bracht MM dat elektriciteit wegens de liberalisering˛ 15% duurder zou worden, ook in 2004 werd daarop attent gemaakt.

˛ Inderdaad de "Liberalen" dus de Open Vld hebben het geliberaliseerd onder meer Geert Versnick heeft er geen boterham minder voor moeten eten-sic-. 

Groene stroom oorzaak van dure stroom.

Het zijn wéér de Groenen die aan de basis liggen van de stijging van de kosten voor energie, het  zijn de Groenen die in 1994  begonnen zijn met de trein op het verkeerde spoor te zetten, het resultaat laat zich na 16 jaar kennen : elektriciteit zal de komende jaren minstens 20% -en meer- duurder worden! Morsum Magnificat waarschuwt reeds zeven jaar daarvoor.

ELECTRABEL VEROORDEELD!
Honderdduizenden aftakkingen strijdig
met de wet, wat doet de politiek
-en de pers-
 : NIETS

Passage uit het arrest van het Hof van Beroep te Gent :



Na een juridisch gevecht van 17 jaar verliest Electrabel door een arrest van het Hof van Beroep dd 17 december 2009 te Gent het "technisch" pleit, Professor Luc Dupré -UGent- maakte brandhout van het technisch geleuter van ingenieurs van Electrabel ! Het dossier ligt bij SP.a politicus Renaat Landuyt, maar die doet er óók niets mee-sic-  

Politiek blijft "Domme Belgen" met
medewerking van de -gatlik-pers zand in de ogen strooien..


Eandis is binnen de gemengde Intercommunales de partner van de gemeenten en vult, via die Intercommunales, de zakken van de politici. Een politicus zoals bijvoorbeeld. de Leuvense -radijs-socialist Louis Tobback -SP.a- zetelt nog altijd in de RVB van Iverlek, een Intercommunale die met Eandis samenwerkt.
Geert Versnick -Open Vld- was in 2009 nog voorzitter van de RVB van Eandis en kreeg daarvoor 1.575 € bruto per jaar, misschien niet zoveel, maar daaraan zijn nog vele andere voordelen in natura verbonden zoals etentjes, uitstappen, etc. samen met alle andere mandaten -OCMW Voorzitter en Kamerlid- verdient Geert Versnick maar eventjes 157.231,31 -bron DS- per jaar! Van het feit dat de elektriciteit 20% duurder wordt zal die Open Vld'er met zo'n gage, zeker niet wakker liggen. Tijdens de legislatuur van de ministers Verwilghen en Moerman, beiden Open Vld, steeg de energieprijs ook al met 15% en de laatste jaren is het met Magnette -SP.a-, zeker niet beter geworden, het is de politiek zelf die de schuld is van de stijging van de kosten voor elektriciteitsverbruik, hou daar als kiezer bij de volgende verkiezingen rekening mee.

De essentie van de alternatieve energiebronnen.

Waar het dus in feite op neerkomt is dat de kapitaalkrachtige burger, die de fondsen heeft om zijn volledige dak met - aartslelijke - zonnepanelen te bedekken, beloond wordt met groene stroom certificaten die, zoals nu blijkt, óók betaald moeten worden door de minder gegoede burger die niet over de fondsen beschikt om zelf energie te genereren. Een regelrechte schande.

Morsum Magnificat waarschuwt al lang genoeg :

MM_13_Maart_01_PDF.pdf
MM 102 jan 2004 -zie inzet-
MM 145 sept 2007
MM 153 mei 2008

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 25 februari 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.