Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932533





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
FANC : Is er een lijst van goedgekeurde Ionische rookmelders?
09 mei 2009
Agentschap Nucleaire controle moet eerst competentie bewijzen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 605.100
Ternat / Brussel 9 mei 2009.

FANC is al meer dan vijf jaar
"bezig" met de ionische rookmelders.

Het Federaal Agentschap Nucleaire Controle werd na 22 vergaderingen achter gesloten deuren mede een rapport, incompetent verklaard, het FANC heeft ondertussen dat rapport nog niet ongedaan kunnen maken, met andere woorden de geloofwaardigheid van het FANC is niet hersteld.

FANC Blijft ongeloofwaardig.
Aan een medium uit Hasselt was de nieuwe woordvoerster van het FANC
-Karina De Beule- omtrent de risico's van de radioactieve besmetting door de illegale radioactieve opvangers voor bliksem, ver van volledig, zelfs heel vaag, na een reactie van Morsum Magnificat oordeelde het medium wijselijk om het artikel volledig te verwijderen.
Bij het radioactief incident te Fleurus deelde Karina De Beule op 5 september 2008 's morgens aan de Vrt mede
dat er buiten de perimeter, die tot 3km was ingesteld, geen probleem was.  Morsum Magnificat stelde ter plaatse op 5 september 2008 vast dat de achtergrondstraling aan de ingang van het IRE 20 CPS was, maar aan de overkant van het terrein, op 300 meter van de schouw en in de wind, werd maar eventjes 120 CPS, dus zes keer meer gemeten, er was dus méér aan de hand! 

Perimeter uitgebreid naar 10 kilometer.
Morsum Magnificat nam toen onmiddellijk contact op met Corine Souwer, hoofd
communicatie van het FANC. Mevrouw Souwer, die in het verleden in de Kerncentrale van Doel heeft gewerkt, weet dus "van wanten' Karina De Beule is afkomstig van OVAM waarover ook allerlei verhalen worden opgehangen.
Na de melding van Morsum Magnificat aan Corine Souwer, werd de perimeter
rond het IRE tot 10 kilometer uitgebreid, Karina De Beule had dus aan de Vrt niet de juiste informatie gegeven.
Toen wij daags nadien bij het IRE nieuwe metingen wilden uitvoeren, belette de
Security ons de toegang! Duidelijk, niet? Enkele dagen later werden we uit het "Parlement" gezet omdat we -discreet- aantoonden, dat ook daar illegale radioactieve rookmelders hangen -minstens 800-. 

Radioactieve rookmelders.
Het is een publiek geheim dat het circuit van de ophaling bij de
containerparken al is uitgestippeld, de diensten bij het IRE zitten immers om werk verlegen, daarom mag de wagen voor de paarden worden gespannen.

De minister.
De minister van Binnenlandse Zaken gaf volgende reactie op vragen van
Volksvertegenwoordiger Hagen Goyvaerts -Vlaams Belang- van 18 februari 2009:
---
Ook in de buurlanden Nederland, Luxemburg en Frankrijk geldt voortaan een verbod op het gebruik van ionisatierookmelders voor zulke toepassingen. Het FANC heeft daarom een ontwerp van Koninklijk Besluit uitgewerkt dat een verbod beoogt in te stellen op het huishoudelijk gebruik van deze toestellen, na verloop van een zekere overgangsperiode. Het ontwerp zal eerstdaags voor advies aan de bevoegde instanties voorgelegd worden.
Voor niet-huishoudelijk gebruik achtte de Hoge Gezondheidsraad de invoering
van een verbod niet wenselijk en pleitte hij voor een optimalisering van het huidige reglementaire kader. Op basis van het ARBIS kan het Agentschap meer gedetailleerde goedkeuringscriteria aan deze toestellen opleggen. Een ontwerp van besluit van het Agentschap werd inmiddels opgesteld en zal binnenkort worden gepubliceerd.
---
We stellen dus andermaal vast dat de informatie op de website van het FANC niet helemaal overeenstemt met wat de minister antwoordt op parlementaire vragen.

Onjuiste informatie.
Dat het FANC als overheidsinstelling in het verleden -buiten het negatief
rapport- óók al eens wegens het verspreiden van foutieve informatie werd veroordeeld door de Rechtbank van Eerste Aanleg te Brussel, zal de lezers waarschijnlijk vreemd overkomen, toch is het een feit. Wie zal nu durven beweren dat deze redactie ongelijk heeft wanneer we de beweringen van het FANC van vandaag in twijfel trekken? Er zitten nog altijd te veel "oud gedienden" in de huidige rangen van het FANC.

Radioactieve besmetting.
Het FANC moet werk maken van een reggelgeving rond radioactief materiaal in bouwmateriaal, ondermeer de Gyproc platen die nog afval bevatten afkomstig van Prayon Rupel. Het FANC moet ook werk maken van het verwijderen van besmetting met Radium 226 op +/- drieduizend daken, afkomstig van de radioactieve opvangers die er gekomen zijn onder het wanbeleid van Jean-Paul Samain en Luc Baekelandt, heren die vandaag nog altijd op het FANC op kosten van de gemeenschap hun broek verslijten.

Wel degelijk gevaarlijk.
Hier ziet u een artikel door andere journalisten geschreven Radioactieve bronnen verloren in rusthuis voor bejaarden ...
090206_QUOT_VV_19.pdf

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVER ©
www.morse-press.be  1740 Ternat.

Laatste update ( 10 mei 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.