Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16930300





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Hypocriete Servais Verherstraeten was in 2002 Voorzitter IVEKA.
18 mei 2008
Electrabel mocht als exploitant oogluikend de wet met de voeten treden.

Paginabezoekers Morsum Magnificat : 453.300
Ternat, 18 mei 2008.

Het is zeer vreemd dat de fluwelen en politiek gestuurde pers, de ogen van het publiek niet opent voor de realiteit ; Servais Verherstraeten was in 2002 zelf Voorzitter van de gemengde Intercommunale IVEKA, de advocaat maakte zich in die periode zelfs schuldig aan belangenvermenging.

Gemengde Intercommunale IVEKA.
Sinds het reglement op de elektrische installaties van 10 maart 1925 werd ingevoerd, heeft Electrabel in haar vroegere vorm (UNERG - INTERCOM - EBES) als exploitant van de elektrische netten, de vigerende wetten met de voeten getreden, zowel bovengronds, als ondergronds.
IVEKA is zo'n gemengde intercommunale met Electrabel als privé-partner, maar Electrabel was tegelijk óók de exploitant van het elektrisch net waarvan de gemeente (o.a. Mol) eigenaar was en óók de elektrische netten in Mol waren, net als elders, ondermaats omdat Electrabel het A.R.E.I., uit puur geldgewin (ertoe aangezet door de eigenaars -de gemeenten-) gedurende tientallen jaren met de voeten trad.  Anderzijds legde Elektrabel de gemeenteraadsleden van de bij de Intercommunale aangesloten gemeenten, flink in de watten met zitpenningen, busuitstapjes naar voetbalwedstrijden en elders, etentjes en dies meer.

IVERLEK en al de rest.
De gemeenten en steden waren, via de Gemengde Intercommunales, tot vóór de vrijmaking van de energiemarkt, partner van Electrabel. Bij IVERLEK had Electrabel zelfs 57% van de aandelen, ondermeer de Mechelse Schepen van Openbare Werken Leo Stevens (die onlangs nóg in de belangstelling kwam door het omkoopschandaal met de firma Janssens) was een periode voorzitter van IVERLEK.

Servais Verherstraeten Voorzitter.
Ook Servais Verherstraeten, die nu luid op de balustrade staat te roepen, was een periode voorzitter van IVEKA en ook in zijn gemeente Mol werd de Wet op de elektrische installaties tientallen jaren met de voeten getreden, Morsum Magnificat voerde er in 2000 ook acties (lees hier het artikel mei 2002.
Servais Verherstraeten was toen blijkbaar niet vies van belangenvermenging, Morsum Magnificat stuurde op  7 mei 2002  een fax naar de Voorzitter van IVEKA en er kwam een reactie via de Fax  van het advocatenkantoor Verherstraeten, Leysen, Deprouw. Een beetje publiciteit voor zijn advocatenpraktijk moet volgens Verherstraeten kunnen, volgens ons niet.
Verherstraeten weet maar al te goed hoeveel "zakken" Electrabel via de Intercommunales gevuld heeft.
We mogen de uitspraken voor de micro's en de camera's van de klassieke pers niet ernstig nemen, temeer advocaten beroepsleugenaars zijn, politicus én advocaat, zoals Verherstraeten, is nóg erger.

Morsum Magnificat Â® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 19 mei 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.