Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927690





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Incompetentie F.A.N.C. nog eens duidelijk.
20 maart 2006
Agentschap vaardigt onuitvoerbare instructies uit die nadelig zijn voor de volksgezondheid. 

Brussel / Betekom   20 maart 2006
Dat er wat hapert met de competentie van het Agentschap Nucleaire Controle (FANC) is ondertussen duidelijk, Voogdijminister Patrick De Wael kwam onder politieke druk te staan en stuurde maar liefst drie Directieleden van het F.A.N.C. de laan uit.
Volledige doorlichting.
Nu de maatregel om drie Directieleden <Samain, De Bie en Baeckelandt> aan de kant te zetten blijkbaar onvoldoende is moet de Minister, alweer onder politieke druk, een volledige doorlichting van het F.A.N.C. doorvoeren en dat is een goede zaak. 


F.A.N.C. : Al doende leren ze !
Nucleair Inspecteur, officier GP, hulp van de Procureur des Konings
Maakte PRO JUSTITIA en zich meteen ook belachelijk !
  



Een ?chte IONIX 3



De IONIX door de bril van de nucleaire inspecteur van  het F.A.N.C.
gezien !  Het was gewoon siersmeedwerk en absoluut niet te vergelijken
met een echte Ionix ! Ze weten werkelijk niet waar ze mee bezig zijn !


Lees hier een deel van het <waardeloos> PV (PDF)


Slapend Agentschap.
Tot midden 2002 was het Agentschap inzake de problematiek met de sinds 1985 verboden radioactieve opvangers nog  ?slapende? maar, net als in 1982, was het alweer ??n persoon die aan de boom begon te schudden en dat werd hem uiteraard niet in dank afgenomen.
In juni 2002 trok die ?ne persoon naar het Agentschap in de Ravensteinstraat en botste al meteen met JAN MICHIELS die de acties als ?puur geldgewin? bestempelde. Jan Michiels is een ?Kabinettier? die van het ?ne naar het andere Ministerie werd gemuteerd om uiteindelijk, na bij het  Kabinet van Olivier Deleuze aan de deur te zijn gezet, in het ?bezemhok? van het F.A.N.C. terecht te komen en daar genoot hij de protectie van de ondertussen aan de kant gezette J.P.SAMAIN.
32 Jaar later nog niet op de hoogte.
Van het feit dat het verwijderen van de radioactieve opvangers m??r was dan een simpele interventie, wist ons Agentschap voor Nucleaire Controle in 2002 (32 jaar na het EURATOM rapport uit 1970) nog steeds niets, toch zijn die radioactieve tuigen waarvan het  overgrote deel met 9 Radium 226 bronnen zijn uitgerust, niet z? onschuldig als de incompetenten in de Ravensteinstraat beweren, maar ?zij? zijn de overheid en ?zij? delen de lakens uit, dat zeggen ze zelf overtuigend en bij herhaling, maar zonder de industrie zijn ze niets !
Weinig zinvolle meetmethodes.
De meetsystemen die voor de verwijdering van de radioactieve opvangers door het F.A.N.C. werden opgelegd, hebben niet alleen de kritiek van Belgische specialisten, maar ook van het Nederlandse N.R.G., de besluiten van de metingen die in het labo te Petten (NL) werden uitgevoerd zijn duidelijk : Weinig zinvol !!  
We hebben het hier wel degelijk over het achterlaten van ontoelaatbaar hoge radioactieve besmettingen die in vele gevallen voor de bevolking bereikbaar zijn <zie artikel in Vers L'Avenir >, dus helemaal niet zo onschuldig als het F.A.N.C beweert.
Veiligheid personeel organisme fysische controle.
E?n van de vele problemen ligt in het feit dat het F.A.N.C. oplegt dat, wanneer er na het verwijderen van zo?n tuig onverhoopt toch besmettingen worden vastgesteld, er een organisme voor fysische controle ter plaatse moet komen om de vereiste metingen uit te voeren.
Maar dat is in de meeste gevallen onmogelijk omdat het personeel van bijvoorbeeld A.V.N. geen arbeidsovereenkomsten met haar agenten keurders afsluit die toelaten om werken op hoogten <KB van 24 februari 2005 , 13 juni 2005 en 31 augustus 2005> uit te voeren, ??n concreet geval is de weigering van A.V.N. voor het uitvoeren van een fysische controle op het gebouw ?Paleis der Natie? in de Wetstraat !


Arbeidscontracten van agenten A.V.N.voorzien niet in het
leveren van prestaties op hoogten, ??k al verlopen die veilig ! 

A.V.N. Bevestigt dat instructies F.A.N.C. onuitvoerbaar zijn ...

Lees hier brief AVN  (PDF)

... daarmee zit  A.V.N. net zoals in het dispuut over de veiligheid
binnen de Kerncentrales, in de verwijdering van de radioactieve
opvangers, opnieuw op een andere golflengte
dan het Agentschap en AVN is niet de enige maar het F.A.N.C.
denkt dat ze het grootste gelijk hebben.


A.V.N. De rode draad.
Volgens de gazetten zouden de meningsverschillen tussen het F.A.N.C. en A.V.N. over de veiligheid in de Kerncentrales, aan de basis liggen van de ondergang van J.P.SAMAIN, A.V.N. zou blijkbaar al langer in de clinch liggen met de top van het F.A.N.C. en in het kader van de verwijdering van de radioactieve opvangers is dat idem dito.
Maar A.V.N. is voor de uitvoering van haar taak ook afhankelijk van het F.A.N.C. en in het dossier van de verwijdering van de radioactieve opvangers is A.V.N. door het F.A.N.C. teruggefloten, A.V.N. mag als een door het F.A.N.C. erkend organisme geen eigen mening meer formuleren, kortom, de vleugels van  A.V.N. werden door het Agentschap deels afgeknipt !  
Dat de instructies van het F.A.N.C. niet uitvoerbaar zijn werd <in zoveel woorden> door A.V.N. op papier gezet. A.V.N. schrijft in haar brief : ? Zoals vermeld in de instructies van het FANC over de RABA?s, stellen wij voor om hen in te lichten over deze vaststelling? einde citaat, anders gezegd, zeg maar aan het FANC dat hun instructies niet uitvoerbaar zijn !

Laatste update ( 21 maart 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.