Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927690





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
F.A.N.C.Is overal en met niets bezig.
16 maart 2006
Geen enkel bedrijf is erkend om dosimeters te behandelen.

Betekom / Brussel 16 maart 2006.
Personen die beroepshalve met radioactieve stralingen in aanraking komen, zoals de Röntgen apparatuur in de Ziekenhuizen, dienen tijdens hun werk permanent een ?dosimeter? te dragen.
Maandelijkse controle.
Iemand die niet in de sector van de radioactiviteit werkt, mag 1 mSv/jaar bestraald worden, de natuurlijke straling veroorzaakt zo?n dosis onder normale omstandigheden niet, personen die beroepsmatig met radioactiviteit in aanraking komen, en een dosimeter dragen, mogen 20 mSv/jaar bestraald worden. 
De dosimeters <badges> dienen elke maand gecontroleerd te worden, maar er is in Belgi? geen enkele instelling die daarvoor erkend is door het F.A.N.C. !
Het F.A.N.C. is er mee bezig.
Bij de R.U.G. te Gent, zegt men, dat ze ermee bezig zijn, maar a
ls men ze mag geloven dan is het F.A.N.C. met van alles en nog wat bezig, zoals met de ionische rookmelders <op dat dossier bijt Inspecteur JADOUL zijn tanden stuk>, de meetpoorten voor de schroothandelaars, de problemen bij Indaver, Ovam, de Ziekenhuizen, Dokters, Veeartsen, Tandartsen en noem maar op, maar concrete dossiers waar het F.A.N.C. ?cht regels opstelde hebben we nog ni?t gezien.
Artikel 66 Bis van het KB van 20 juli 2001.
Indien er in de Inernationale regels  <Internationaal Atoomagentschap> geen specifieke regels voor een bepaald iets zijn opgesteld, dan moet ieder land dat voor zichzelf doen, het F.A.N.C. heeft dat o.a. voor het meten van de onderliggende besmettingen bij de verwijderingen van radioactieve opvangers nog steeds niet gedaan !
Politieke afrekening.
Wat er momenteel binnen het Agentschap aan de gang is, is niets minder dan een ?Politiek? spel, levend bewijs daarvan is de plotse interesse van politicus FILIP DE COENE, zijn acties zijn enkel en alleen ingegeven om er electorale winsten uit te halen.

C.B.Z. van 21 december 2005

Links JAN KERREMANS die nu het dossier F.A.N.C. <Politiek> mag uitmesten
<en het stinkt>. U mag toch ook weten, dat d
e huidige Voorzitter van de Raad van Bestuur van het F.A.N.C. (Dr Tom Vandenborre) wel een VLD'er is en de
Directeur J.P.SAMAIN door hen in januari 2005 opnieuw is benoemd !  Het
is wel de belastingbetaler die voor die blunder ??k zal moeten opdraaien.


Kabinet De Wael.
Op het Kabinet van Minister Patrick De Wael <de voogdijminister> werd de heer JAN KERREMANS met het dossier opgezadeld, de medewerker is nu met een aantal spelers aan het praten. Enige technische kennis heeft de heer Kerremans niet alsof dat in zo?n dossier  niet belangrijk, zoniet h?t belangrijkste is. De Nucleaire veiligheid is al ruim 25 jaar geleid door personen die na die periode als incompetent worden beschouwd, wat ze allemaal al <mogelijk> mispeuterd of over het hoofd hebben gezien, wordt niet eens in overweging genomen !


Lees hier MM 42 van maart 2003 in PDF
Lees hier MM 91 van oktober 2003 in PDF

Het F.A.N.C. komt heel graag in St Hubert ......

..... daar is vooral den "Orval" lekker ! Op de foto Directeur J.P.SAMAIN.



Op de 3 daagse bijeenkomst waren zoals men dat noemt "twee mannen en een
paardekop" aanwezig !  Hoeveel dat het gekost heeft weten we helaas niet !
Op de voorgrond Ir.Manfred SCHRAUBEN hoofd dienst toezicht en
<selectieve>controle  van het F.A.N.C.


Steeds meer kankers.
Wat medisch vaststaat is, dat er steeds meer kankers voorkomen, ??n van de vervuilers met Radium 266 zijn de ruim 15.000 illegale radioactieve bronnen die in de opvangers voor bliksem werden gestopt, het overgrote deel telt 9 Radium 226 bronnen die ?lekken? of in het milieu verdwenen zijn, laten we stellen dat het over minstens 100.000 bronnen Radium 226 gaat die onmiskenbaar botkanker kunnen veroorzaken !
Crimineel.
Niettegenstaande voorgaande wetenschappelijk al in 1970 werd aangetoond, heeft noch de D.B.I.S., noch het F.A.N.C. zich ooit om die problematiek bekommerd, niets minder dan crimineel. De ?nige die al sinds 1982 aan die boom schudt en tot groot ongenoegen van het F.A.N.C. blijft schudden, is de zaakvoerder van een bedrijf dat het F.A.N.C. met laffe middelen poogt uit te schakelen !

Laatste update ( 16 maart 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.