Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927683





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Betekom en het milieu
02 maart 2006
Sluikstoken te Betekom : schering en inslag.   


Begijnendijk / Betekom  02 maart 2006
Als het er op aankomt om op een positieve manier in de pers te komen, dan worden journalisten voor de kar gespannen, te Begijnendijk is dat,zoals elders, schering en inslag.
Minste afval.
De <dorps>politiekertjes van Begijnendijk gaan er prat op dat deze gemeente (uit de bananenrepubliek Vlaams Brabant), het minst huisvuil produceert, maar dat sommige bewoners huisvuil verbranden weten ze <uiteraard> niet, toch gebeurt dat systematisch, vandaag 2 maart 2006 opnieuw.

Deze stookplaats te Betekom
wordt systematisch geactiveerd



Er werd vroeger daarover in  Morsum Magnificat al geschreven
Lees hier  MM 81


Vier in ??n straat.
In een bepaalde straat woonde lange tijd iemand uit de milieuraad die op het Kabinet van Steve Stevaert werkt en hij  heeft zoals we dat van politici gewend zijn, zeer lange teentjes.
Nu het gezin VL is verhuisd en wat verderop in een riante woning te Betekom woont, is de vroegere woning verhuurd. Dat er in de straat in een straal 300m maar liefst op vier plaatsen systematisch huisvuil wordt verbrand, hebben de  Begijnendijkse milieudiensten en de politiemensen nog nooit gezien, zelfs de <volgens hun eigen zeggen> fantastische politiehervorming heeft daar niets aan veranderd.

Ettelijke plastic verpakkingen werden opgestookt ...



hier een zakje van <vermoedelijk> Casa, maar ook plastic flessen etc
Lees hier MM 82


Doorgeven aan de Politie.
De enige die we te Begijnendijk kunnen bereiken is Schepen WILLY MICHIELS Wanneer we de Schepen met de systematische huisvuilverbranding confronteren zegt deze dat dit werk is voor de Politie, toch ligt de bewuste plaats waar gestookt wordt op minder dan 500m van zijn woning.
We hebben het goed laten verstaan, dat we geen enkel vertrouwen hebben in de werking van de locale Politie die door de hervorming en de invloed van locale politici alleen maar bergaf is gegaan.   De invloed van de Burgemeesters is t? groot.
Peter Spiessens <milieu Begijnendijk>.
Omtrent het systematisch huisvuil verbranden, wijst PETER SPIESSENS naar de "oudere" bewoners, die in het verleden stookten en dat nu tegen beter weten, dat nog altijd doen. We hebben in ons boekske al veel daarover geschreven, maar voor sommigen helpt dat allemaal niet, het enige dat we kunnen doen is er de Politie op afsturen ... als die al iets doen !?


In de "Glosso" uitgave van de politiezone B.R.T.
(2006) wordt <??nzijdig> uitgelegd hoe goed de
politiehervorming wel werkt .....



Het informatieblad was voorzien van een insert  waarop zo'n 100 vragen moeten beantwoord worden. Alleen een vakje ontbrak waarop men kon vermelden of men wel voor de afgebeelde Burgemeesters zou
stemmen <wie dat niet doet komt dan wellicht op de zwarte lijst te staan>.

Tegen de drie afgebeelde Burgemeesters loopt er een strafklacht bij het Parket te Leuven omdat ze een bedrijf aan de schandpaal hebben genageld en dat bedrijf daardoor opdrachten werden ontzegd !  Een en ander
werd "bedisselt" in het Politiecollege van 23 maart 2005.  Het geviseerde
bedijf probeerde vruchteloos telefonisch contact te krijgen met de Commisaris van de B.R.T. zone, maar slaagde daar niet in.


Burgemeester Roger VERDUYCKT in ongenade.
We maakten van de gelegenheid gebruik om het probleem aan te kaarten dat de Begijnendijkse MGB met Burgemeester VERDUYCKT heeft.
?Als ge uw pollen verbrand moet ge uw verantwoordelijkheid nemen, we hebben binnen de MGB een vergadering belegd en een stemming gedaan en mijnheer VERDUYCKT had ?nul? stemmen, d?as weinig h?? zegt WILLY MICHIELS.  Roger  VERDUYCKT neemt blijkbaar geen genoegen met minder dan de ?grootste? te zijn en zegde: ? als het zo zit stap ik op?, dus het MGB liedje van Burgemeester VERDUYCKT te Begijnendijk is uit, het zal wellicht Patricia STEVENS worden, tenminste ze is als Voorzitter van de MGB Begijnendijk verkozen en moet zelf nog uitmaken of ze ook als Burgemeester wil opkomen.

 
Laatste update ( 14 januari 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.