Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927118





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Baal : Sven Nys Cycling Center nadert ondertekening samenwerking
11 mei 2016
Project Tussen Toerisme Vlaams Brabant voor exploitatie van SNC wordt wekelijkheid. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.486.700
Westerlo / Tremelo 11 mei 2016.

Binnen enkele dagen, meer bepaald op vrijdag 13 mei, ondertekenen de vzw Toerisme Vlaams-Brabant, de nv Balenberg, gemeente Tremelo en de Wielerbond Vlaanderen afdeling Vlaams- Brabant, een unieke PPS -privaat- publieke samenwerking- overeenkomst. Dat samenwerkingscontract zet het licht op groen voor de exploitatie van het Sven Nys Cycling Center dat de komende maanden zou moeten openen.

Activiteit.

In het Sven Nys Cycling Center kunnen, wanneer het systeem draait, toeristen, wielerliefhebbers, sportieve recreanten en professionelen van de wielersport zich uitleven. Er is in het politiek kader, toch een ander aspect dat de aandacht verdient : strookt dit initiatief wel in de groene en rustige omgeving rond de Balenberg hoeveel bomen werden er weer gekapt? Er is / was daar weliswaar een jaarlijkse milieubelastende motorcross en de wielerwedstrijd rond Sven Nys zelf, maar wat er nu staat te gebeuren, zal permanente hinder veroorzaken.

Milieu moet het vergelden.

Het initiatief was in het verleden reeds aanleiding tot protest uit de buurt, ook het feit dat familieleden van Schepen Elynn Van Uffel hun perceel nog mogen verkavelen en andere eigenaars in de buurt niet, behoorde tot de grieven die deels werden aangepast. Eerder liep het project ook in de kijker inzake het verkeerd gebruik van autobanden, recytire heeft daar oplossingen voor die de milieudienst van Tremelo hier moet toepassen en toelichten. Een publiek figuur als Sven Nys die zijn auto pardoes op de verhoogde berm voor het postkantoor te Tremelo parkeert, loopt daarmee extra in de kijker, een verkeersinbreuk die ook Sven Nys niet mag begaan.

Begijnendijk niet.

Volgens burgemeester Willy Michiels -MGB- is Begijnendijk niet in dat project gestapt omdat Begijnendijk op haar kosten geen gemeentepersoneel voor dat project ter beschikking wil stellen. Begijnendijk heeft groot gelijk, meneer Nys boekte met zijn Sven Nys Cycling bvba van 2007 tot 2015 maar eventjes 1.285.647 euro boekhoudkundige winst! Laat de supporters maar "draven" en de Nys geldkar verder trekken, Sven Nys zal van hun geld wel putjes in de grond plassen op de overblijvende zandgrond op de Balenberg ...
   
Meer volgt

Artikel n° : 05/16-6504
Geplaatst  : 17:15 11/05/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur 

Laatste update ( 15 mei 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.