Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932418





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk: Dodelijk werkongeval
22 januari 2006
Arbeider valt uit gondel van hoogwerker.

Bezoekers op dit artikel op 15apr09 : 1000
Betekom / Begijnendijk 22 januari 2006.

--- layout herschikt 16:00 16/4/2009
Er gaat geen dag voorbij of Morsum Magnificat slaagt erin om foto's te nemen van gevaarlijke en onverantwoorde toestanden op bouwwerven, ook al diverse in Begijnendijk, op 10 januari 2006 liep het daar echter verkeerd af.

Auditoriaat.
Ooit -1999- belden we een Arbeidsauditeur te Leuven en die plaatste de opmerking : "Ik ben en een Magistraat en U gaat mij niet vertellen wat ik wel of niet moet doen!", later vernemen we van een arbeidsinspecteur dat we maar beter opletten, de Magistraat zou ons niet gunstig gestemd zijn? !   Morsum Magnificat zal zich niet laten intimideren, ook niet door deze Arbeidsauditeur en verwijzen naar het artikel 29 van het Burgerlijk Wetboek.

PBM dienen wel degelijk voor iets


Voor de man kwam alle hulp te laat.

Veiligheid <PBM>bij werken in gondel .....
helm en harnas met leeflijn <vastgemaakt
aan de gondel werden te Begijnendijk niet gebruikt ....




Arbeidsmiddelen.
Wat de werkgever aan Het Laatste Nieuws ook mag uitleggen, de wetgeving bij het uitvoeren van werken en vooral in gondels van hoogwerkers is <over>duidelijk, ondermeer artikel 5 van het KB van 13 juni 2005 <zie inzet>.
Vooral bij werken in gondels van hijstoestellen is de reglementering meer dan duidelijk en is het gebruik van helm, harnas,leeflijn, etc zeker en vast verplicht, maar in de bouwnijverheid lapt men dat systematisch aan de laars en maar al te vaak letten  preventieadviseurs noch bedrijfsleiders op de naleving van de veiligheid omdat het toepassen ervan veel te duur is en het is alleen om de poen te doen.

De Gazetten.
In het artikel van Het Laatste Nieuws -Hageland 10 jan 06- kan de Limburgse firma Mathieu Gijbels er zich makkelijk vanaf maken, van journalisten moeten ze niet vrezen dat ze kritische vragen gaan stellen, meestal krijgt de werkgever het voordeel van de twijfel en het slachtoffer de schuld <die kan zich in casu toch niet meer verdedigen>.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVER ©
www.morse-press.be  1740 Ternat

Laatste update ( 16 april 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.