Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927183





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Belgocontrol kan niet antwoorden op vragen van Morsum Magnificat-Update1
27 mei 2015
Naar de aard van het elektrisch defect zou niet veel zoekwerk nodig zijn.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.089.900
Zaventem  / Tremelo 27 mei 2015.

--- Update1
Pro bono.
Morsum Magnificat heeft aan Belgocontrol aangeboden om pro bono hulp aan te bieden voor de elektriciteitspanne. Maar de woordvoerder van Belgocontrol Dominique Dehaene reageerde in een e-mail van vandaag als volgt : " hartelijk dank voor je bezorgdheid en je oprechte interesse voor wat er gebeurt bij Belgocontrol. Uiteraard twijfelt niemand aan je expertise -en passie-. Op dit moment beschikken wij over voldoende en capabele mensen om de uitdagingen voor Belgocontrol het hoofd te beiden. Ik zet echter onze Directeur- Generaal Uitrustingen in copie zodat hij op de hoogte is van je interesse voor Belgocontrol", einde citaat.
Tocht wat te verbergen?
Morsum Magnificat kan niets anders dan de conclusies trekken, dat Belgocontrol dus óók iets te verbergen heeft.
--- einde update 1

Deze redactie poogde bij Belgocontrol te achterhalen welke soort elektrische panne Belgocontrol uitschakelde. Een overspanning van het net kan veroorzaakt zijn door een onderbreking van de nulleider, om dat vast te stellen moet er geen groot onderzoek worden opgestart. We slaagden er niet in om een "elektricien" van Belgocontrol aan de lijn te krijgen, veel meer dan "we mogen niets zeggen" kregen we niet te horen.

Elektrische installatie.
Als er een overspanning was, dan had de elektrische installatie er voor moeten zorgen dat er daardoor geen schade kon optreden, elektrische installaties moeten volgens artikel 136 van het AREI beveiligd zijn tegen piek- over overspanningen in het net. Artikel 136-2 verplicht beveiliging tegen overspanning te wijten aan atmosferische verschijnselen, dat is bliksem. Piekspanningen in het net kunnen ook grote schade veroorzaken en dat staat in artikel 136-1 van het AREI. Moeten we nu denken/aannemen dat de elektrische installatie van Belgocontrol niet conform is?  

Artikel n° : 05/15/5986
Geplaatst : 20:26 27/05/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©  - Hoofdredacteur 
Laatste update ( 29 mei 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.