Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927557





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
KVZ Jabbeke : Veiligheid De Vakbond keek er naar.
15 april 2007

ACV Vakbondsman past zelf veiligheid niet toe.   


Bezoekers website Morsum Magnificat : 238.900
Betekom 15 april 2007.

De firma KVZ uit Jabbeke diende op 23 maart 2007 in de Willekenslaan te Betekom een paal te vervangen die de dag voordien door een losgekomen aanhangwagen van een firma uit Diest werd beschadigd.

De <K>Vakbond.
J.M. Van Brabant is een ACV vakbondsman die destijds, toen het bergaf ging met de Truiense nv        G. Champagne de gazet haalde.  Een deel van de zieltogende nv G. Champagne werd toen overgenomen door het K.V.Z. van Geert Vertraete uit Jabbeke, MM berichtte daarover destijds. "Ik werd door dat artikel toen meteen bij Geert Verstraete op het matje geroepen" zegt ACV'er Jean Marie.

Liberalisering energiemarkt.
In de gazet stond toen te lezen dat de nv Georges Champagne door de liberalisering van de energiemarkt ter ziele ging, maar dat is een grove leugen.
Het is sinds Jan De Clercq bij "Buy Out" dus letterlijk en figuurlijk het roer kocht (met 6 mio -Bef- geleend geld van Frans Schoofs) dat het begon fout te gaan.  Jan De Clercq, ook even Voorzitter van de Kamer van Koophandel te Hasselt, stopte, tot ongenoegen van de financiers (o.a. KBC) meer dan 12 mio Bef in het project "Belfil" (Manilla) dat nooit van de grond kwam. 

Technische Inspectie Hasselt.
De nv Georges Champagne kon de laatste 10 jaar nog overleven omdat de Technische Inspectie van Hasselt (Raymond Jordens) oogluikend de zeer verouderde en onveilige productie van de voorgespannen betonpalen toeliet ! 
De Arbeidsinspecteur zei toen : "Als wij nu nog moeilijk gaan doen en Champagne failliet gaat, dan krijgen wij daarvan wellicht de schuld !", einde citaat. 
Wij weten uiteraard dat degenen die achter de schermen van de nv G. Champagne voldoende invloed hadden (o.a. Mr. Lemmens, de schoonzoon van de oude Directie), geen doetjes waren <zijn>, de Technische Inspectie deed ook toen haar job niet, die bewijzen zijn in ons bezit.
Vandaag ?zegt? men bij W.A.S.O. te Hasselt dat er Inspecteurs zijn bijgekomen en dat het beter gaat, d?t moeten wij eerst zien en dan geloven.

Veiligheid.
Wanneer we kritiek hebben op de veiligheid (hij heeft geen harnas en zijn  collega die onder hem op de grond staat draagt geen helm), zegt  J.M. Van Brabant :  "wat wil je, de vakbondsmannen gaan met de bazen eten, als ik geen vakbondman was, lag ik lang buiten !"  Vakbondsman wordt je dus om je job te kunnen behouden, maar de ACV?er past z?lf de veiligheid niet toe, niet voor zichzelf en hij ziet ook niet toe op zijn collega, die noch helm noch handschoenen draagt. Plak dan maar een ACV sticker op je helm !!

? MORSE-Press VOF

U leest het artikel in Morsum Magnificat 139 op bladzijde 10 (het artikel komt niet online en komt enkel in de gedrukte versie voor de abonnees).
Meer informatie over abonnementen op Morsum Magnificat via : 
www.morse-press.be   stuur een e-mail naar : 

Laatste update ( 16 april 2007 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.