Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927216





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Wonen Vlaanderen voerde inspectie uit in OCMW pand Kalvennestraat.
13 oktober 2014
OCMW Tremelo heeft niet al te goede reputatie in de verhuur van woningen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.782.300
Tremelo 13 oktober 2014

Op 11 augustus 2014 onderging de woning die door het OCMW van Tremelo aan de Leuvensebaan in Schriek werd verhuurd, een inspectie van Wonen Vlaanderen. Het resultaat was intriest, het pand kreeg 27 strafpunten en de burgemeester van Heist-op-den-Berg wordt door Wonen Vlaanderen geadviseerd om het pand ongeschikt te verklaren. Men moet weten dat het OCMW van Tremelo in dat pand een gezin onderbracht met twee kinderen waar in de slaapkamer vijf emmers dienden geplaatst om de waterinsijpeling via het plafond op te vangen.

Kalvennestraat.
Het OCMW van Tremelo huurde op 21 december 2001 in de Kalvennestraat meteen voor 9 jaar, een oude boerderij, we leggen de nadruk op oud. Het pand bevatte 2 plaatsen en 4 slaapkamers, maar het OCMW huurde het pand, in samenwerking met Fedasil, voor vijf asielzoekers die er al snel werden ondergebracht.  

Verbouwen.
Om dat te kunnen realiseren verbond het OCMW zich ertoe onder artikel 16 "bijzondere voorwaarden" van het huurcontract om twee slaapkamers bij te maken in de ruimten voor de zolder, verder in alle kamers gasaansluiting aan te leggen, keukenkasten en toestellen te plaatsen en in de schuur een verplaatsbare douche. Kortom de oude boerderij diende te worden omgebouwd naar een pand dat in feite onder het verhuur van kamers ressorteert, dus onderworpen moet worden aan het Kamerdecreet van 04 februari 1997

Bestemmingswijziging.
Aan de gemeente Tremelo werd door deze redactie gevraagd of er een bestemmingswijziging voor dat pand werd aangevraagd of doorgevoerd, maar Tremelo weigert te antwoorden op onze vragen, de ambtenaren worden door burgemeester dams de mond toegeplakt en de Secretaris reageert sporadisch op vragen die betrekking hebben op de Openbaarheid van Bestuur. We mogen aannemen dat er dus geen aanvraag is geweest en het OCMW een bouwmisdrijf heeft begaan.

Klachten.

Toen deze redactie werd geïnformeerd dat er klachten waren zijn wij, zoals altijd, een kijkje gaan nemen. We hebben ons voorgesteld als journalist en perskaart en identiteitskaart getoond. Wat we hebben gezien was een schande. Al snel volgde intimidatie van de Voorzitter en de LOI verantwoordelijke van het OCMW van Tremelo, intimideren daarin zijn ze in Tremelo super, maar dat heeft hier bij Morsum Magnificat geen enkele impact, integendeel. We hebben als gevolg van die intimidatie de nodige stappen gezet.

Wonen Vlaanderen.
Het heeft wel lang aangesleept, wellicht om het OCMW de kans te geven e.e.a. te herstellen, maar vandaag 13 oktober 2014 om 9 uur is wooninspecteur O. van Wonen Vlaanderen langs geweest om de woning aan de voorwaarden van artikel 5 van het Decreet houdende de Vlaamse Wooncode van 15 juli 1997, te toetsen. De woning in Heist-op-den-Berg kreeg 27 strafpunten, hoeveel dat in de Kalvennestraat gaat zijn is af te wachten. Vreemd is ook dat het OCMW onlangs beslist heeft om de 5e bewoner te verplaatsen, daar steekt natuurlijk meer achter.

Artikel n° : 10/14/5600
Geplaatst : 16:26 13/10/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 13 oktober 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.