Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927219





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Homans vandaag onder vuur in de Commissie Wonen-Update1
09 oktober 2014
In de Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen worden vragen gesteld.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.775.600
Brussel / Tremelo 09 oktober 2014

--- Update 1 19:25 9/10/2014
Eerste commissie Wonen onder minister Homans.
Vandaag om tien uur werd in de vergaderzaal Antoon Van Dijck van het Vlaams Parlement de eerste commissievergadering "Wonen" gehouden, de kersverse minister Liesbeth Homans -N-VA- kreeg haar vuurdoop over de woonproblematiek. Het op de agende onaangekondigd Vlaams Parlementslid Mercedes Van Volcem -Open Vld- vervoegde het gezelschap en toonde aan, de materie beter te bevatten dan de minister. Ook de socialist Joris Vandenboucke kreeg van Van Volcem lik op stuk. Het is sneu dat Mercedes Van Volcem ook geen oren heeft voor het invoeren van het verplicht conformiteitsattest. Politici weten goed genoeg wat de problemen zijn, maar daarvoor hebben ze geen oren omdat dat niet in hun politiek kraam van pas komt.


De eerste commissie "Wonen" onder de kersverse minister Liesbeth Homans -N-VA- die meteen al de les gespeld kreeg door Mercedes Van Volcem -Open Vld-. Valery Taelderman liet zich door Homans een oor aannaaien, de minister had het over 15 strafpunten om een woning onbewoonbaar te laten verklaren een flater van jewelste van Homans. Om een woning onbewoonbaar de laten verklaren, moeten er minstens drie annotaties in de categorie IV -lijst Wonen Vlaanderen- worden toegekend, dus minstens 45 strafpunten. Waar Mercedes Van Volcem 58 strafpunten om ongeschikt te worden verklaard vandaan haalt, weten we niet.

Ombudsman.

Bart Weekers en assistente Annemie Anselaer hebben op een diplomatische maar duidelijke wijze de anomalieën van de Vlaamse -p- Overheid komen uiteen zetten. De ombudsman kreeg het afgelopen jaar maar liefst tweehonderdduizend klachten binnen! Ook bij de Vlaamse Ombudsman regent het klachten over de woningproblemen in Vlaanderen. De minister zei zonder schroom dat er momenteel 105.000 wachten op een sociale woning, de dat de lijst steeds langer wordt en niet zal slinken! Het was hoogtijd, dat de socialisten naar het bezemhok werden verwezen. Of Liesbeth Homans beter gaat besturen is af te wachten, haar luitenant Jan Van Der Vloet zou het moeten weten, hij is al jaren geďnformeerd en qua woonproblematiek de rechterhand van Homans.

Afwezige pers
Camera's en fotografen waren vandaag afwezig - behalve Morsum Magnificat-. 
--- einde update 1

Vandaag wordt om 10u in het Vlaams Parlement in de Antoon Van Dyck zaal de Commissie Wonen gehouden, Liesbeth Homans mag daar komen antwoorden op een aantal vragen over de brandveiligheid van  studentenkoten, over de invoer van tijdelijke huurcontracten in de sociale huursector, over de hoge inkomens in de sociale huisvesting, over de huursubsidie en de gezinshereniging, over het energieverbruik in het  sociaal woonpatrimonium.

Vlaams Ombudsman.
Ook de Vlaams Ombudsman Bart Weekers komt met Liesbeth Homans van gedachten wisselen. Morsum Magnificat zal er bij zijn en deze materie in het kader van het boek “ Te Huur: gehuurd en bedrogen” uiteraard blijven volgen.

Meer volgt

Artikel n° : 10/14/5591
Geplaatst : 6:37 9/10/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 10 oktober 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.