Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927636





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Door OCMW verhuurde noodwoning onderwerp van ongeschikt verklaring.
03 oktober 2014
Inspectie Wonen Vlaanderen verzoekt burgemeester Heist-op-den-Berg tot ongeschikt verklaring
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.766.300
Antwerpen / Heist-op-den-Berg / Tremelo 03 oktober 2014.

Het OCMW van Tremelo huurde op 14 juni 2004 een woning " hoofdhuur lange duur" aan de Leuvensebaan te 2223 Schriek. In het contract werd vijfhonderdvijftig euro huur bedongen en onder artikel achttien van de bijzondere voorwaarden verbond het OCMW van Tremelo zich om een tussendeur en een standaard keukenblok te plaatsen, maar dat gebeurde nooit! Voor het OCMW tekenden de Voorzitter Goris en in de klassieke pers geprezen Secretaris Feyaerts. Einde december 2005 neemt het OCMW van Tremelo van dezelfde eigenaar uit Begijnendijk de kleinere naastliggende woning in huur. Op 1 oktober 2006 wordt er door de klusjesdienst van het OCMW - ondertekend door socialist Jos Dhadamus - een bedenkelijke plaatsbeschrijving opgesteld, de sociale huurder was de pineut, een schande voor een OCMW.

Strafbaar.
Het Decreet van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode werd zowel door de verhuurder aan het OCMW, als het OCMW aan de sociale huurders met de voeten getreden, beiden zijn dus strafbaar. Dat het OCMW sociale huurders in een niet conform pand dumpt geeft een idee hoe asociaal dat OCMW is, bovendien is het verhuren van een niet conform pand strafbaar.

Ongeschikt.
Aangezien het OCMW van Tremelo de klachten van een bewoner maar niet wilde aanhoren, werd Morsum Magnificat ingeschakeld en prompt werd Wonen Vlaanderen voor haar verantwoordelijkheid gesteld. Op 11 augustus 2014 inspecteerde Wonen Vlaanderen de woning en stelde een aantal inbreuken vast waarvoor 27 strafpunten werden toegekend terwijl het er maximum 15 mogen zijn. De burgemeester van Heist-op-den-Berg wordt dan ook verzocht om de woning ongeschikt te verklaren.

Wanbestuur.
Het OCMW van Tremelo geeft hier -en elders- duidelijk aan dat ze strafbare feiten pleegt en ondeskundig omgaat met gemeenschapsgeld, dus wanbeleid waarvoor de sociale klasse en de belastingbetalers in Tremelo opdraaien. Het voorbeeld van de verhuring van het pand aan Leuvensebaan in Schriek, is niet het enige, deze redactie heeft nog twee andere gelijkaardige voorbeelden die in het OCMW zwartboek gerecapituleerd en op de juiste plaats gedeponeerd zullen worden.   

Meer volgt.  

Artikel n° : 10/14/5581
Geplaatst : 20:20 3/10/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 16 oktober 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.