Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927721





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW Tremelo : Verhuurde noodwoning te Schriek die niet deugt voor verhuring.
14 september 2014
OCMW Brengt mensen en invaliden met problemen, nog meer in de problemen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.739.500
Schriek / Tremelo 14 september 2014

Vervolg van artikel
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=5808&Itemid=2


Het OCMW van Tremelo en haar Voorzitter Jan Van Herck -CD&V- gedragen zich, richting zwakkeren in de maatschappij als huurders, bijzonder slecht als sociale verhuurder. Erger nog, het OCMW van Tremelo pleegt strafbare feiten tegen de huurwetgeving waarvan hun sociale huurders en daklozen de dupe zijn.

Woning ongeschikt.
Deze redactie onderzocht -en onderzoekt- de door het OCMW van Tremelo gehuurde en verhuurde panden, één ervan is de woning aan de Leuvensebaan te Schriek. Een "gedupeerde" beklaagde zich bij deze  redactie die de toestand op verzoek en akkoord van de bewoner, ter plekke onderzocht. Omdat met de Voorzitter van het OCMW geen rechte voor te ploegen is, Morsum Magnificat van alles en nog wat werd verweten, maakte Morsum Magnificat prompt een geïllustreerd verslag over aan Wonen Vlaanderen die medio augustus de woning inspecteerde. Het moet nu blijken dat die woonst, waarvoor het OCMW van Tremelo ondertussen al meer dan honderdduizend euro huur betaalde, met 27 punten wordt bestraft en door Wonen Vlaanderen ongeschikt geadviseerd wordt.

Hand- en spandiensten.

We weten wel dat het water in Tremelo tussen de CD&V en burgemeester Dams -Open Vld- alsmaar dieper wordt en dat de oude garde binnen de CD&V van Tremelo door de nieuwkomers ook onder vuur ligt, maar dat Dams op verzoek van Wonen Vlaanderen die woning effectief ongeschikt gaat verklaren, moeten we eerst zien en dan geloven. Op die manier zou Paul Dams, Jan Van Herck -CD&V- geen dienst bewijzen en het verlenen van  hand- en spandiensten is nu juist de grote gave van Dams. Ondertussen heeft het OCMW dat door Tremelo met 1,4 miljoen euro moet gesteund worden, de put met belastinggeld weer wat groter gemaakt.

Cynisch puntje.
Wat alles nog schrijnender en vooral cynisch maakt is dat de vrouw van de eigenaar van de woning aan de Schrieksebaan die aan het OCMW van Tremelo verhuurd wordt, werkzaam is bij het OCMW van Begijnendijk.

Geen alleenstaand geval.
De woning aan de Schrieksebaan die ze van een eigenaar uit Aarschot huurde, is geen alleenstaand geval van die allure, het OCMW faalt ook in een ander huurdossier aan de Baalsebaan en de Kalvennestraat. In deze laatste woning wrijft een verhuurster van Diest zich in de handen, die strijkt eveneens een huur op die, gezien de toestand van de woning, veel te hoog is.

Artikel n° : 09/14/5550
Geplaatst : 15:35 14/09/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 14 september 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.