Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927229





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : OCMW Noodwoning te Schriek krijgt inspectie van Wonen Vlaanderen.
03 augustus 2014
Morsum Magnificat plaatste Wonen Vlaanderen voor verantwoordelijkheid.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.682.100
Schriek / Tremelo 3 augustus 2014

Deze redactie werd door een uiterst misnoegd persoon, die door het OCMW van Tremelo in een gehuurde "Noodwoning" aan de Leuvensebaan te Schriek werd gedumpt, verzocht om stappen te ondernemen tegen haar verhuurder, het OCMW van Tremelo.

Wonen Vlaanderen.

Bij de diensten te Heist-op-den-Berg bleek de door het OCMW van Tremelo gehuurde woning van een eigenaar uit Begijnendijk wiens echtgenote op de -a-sociale dienst van dat OCMW aldaar werkt, niet gekend als transit woning. Volgens de dienst Ruimtelijke Ordening was er ook geen tweede busnummer. Morsum Magnificat is het al heel lang beu om politici "vriendelijk" te verzoeken de -mein-eed die ze hebben afgelegd om "de wetten te respecteren" na te leven of met siroopsmeerderij hun gunst af te kopen. Nee, Morsum Magnificat zet meteen en zonder pardon de nodige stappen. Daarom werd Wonen Vlaanderen Antwerpen prompt met een geïllustreerd verslag op de hoogte gebracht van de erbarmelijke toestand van de "noodwoning".

Van ambtswege.
Ivan Peeters de verantwoordelijke van Wonen Vlaanderen Antwerpen, heeft zijn verantwoordelijkheid genomen en stuurt op 11 augustus een inspecteur naar de woning die het OCMW van Tremelo verhuurt en waar er duidelijk problemen zijn met de conformiteit zoals dat is omschreven in de Vlaamse Wooncode van 15 juli 1997 -niet limitatief-. Het schijnt dat Wonen Vlaanderen nu ook van ambtswege kan optreden, maar uiteraard kent Wonen Vlaanderen ondertussen óók deze redactie van de vele dossiers waarin wij de hand hadden of hebben. Ambtenaren die van strafbare feiten op de hoogte worden gebracht en worden verwezen naar art. 29 van het Wetboek voor strafvordering, moeten voorzichtig zijn!! Alleen in Tremelo hebben ze dat nog altijd niet begrepen, maar dat komt nog wel, we hopen alleen maar dat er ondertussen niets gebeurd.

Erkend technicus.
Wonen Vlaanderen moet ook extra aandacht schenken aan het Besluit van de Vlaamse Regering van 8 december 2006. Dat BVR voorziet dat het onderhoud van de ketel van de centrale verwarming, of ander verwarmingssysteem, door een technicus moet onderhouden worden die erkend is door de Vlaamse Overheid. Het OCMW van Tremelo neemt het op dat vlak niet zo nauw met dat -en andere- besluiten. Zo liet het OCMW van Tremelo in een ander pand dat ze verhuurden, een onderhoud aan de CV uitvoeren door Wim VD uit Tremelo en betaalde met belastinggeld 339 euro, maar de keuring is waardeloos omdat die firma geen erkenning heeft van de Vlaamse Overheid. In die zaak wordt de huidige verhuurder binnenkort voor de Rechter gedaagd, het OCMW van Tremelo is daar de oorzaak van. De eigenaar van de woning is een familielid van Marie-José Maes, de Schepen van Sport in Tremelo wiens zoon Jim V. eveneens bij de gemeente Tremelo werkt. De politieke nesten in Tremelo -en elders- zorgen altijd goed voor elkaar, maar in Tremelo loopt het wel de spuigaten uit.     

Artikel n° : 07/14/5477
Geplaatst  : 11:39 3/08/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 03 augustus 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.