Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927636





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW Tremelo : Wooninspectie gaat verhuurde woning in Schriek bekijken.
02 juli 2014
Na drie problemen met huurwoningen wordt malfunctie verder uitgespit 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.640.500
Antwerpen / Schriek / Tremelo 02 juli 2014.
 
Aangezien er weer nieuwe feiten opdagen, zien wij ons verplicht om daarover opnieuw te berichten. Naar aanleiding van onze eerdere berichten en vragen aan de gemeente Heist-op-den-Berg en de inspectie Wonen Vlaanderen, afdeling Antwerpen, wordt bekend dat er in de door het OCMW van Tremelo verhuurde woningen te Schriek binnenkort een inspectie zal plaats vinden. Wonen Vlaanderen zou van ambtswege en na melding van deze redactie, kunnen optreden.

Derde geval.

Dat er wel degelijk iets hapert met de werking inzake huren en verhuren van panden door het OCMW van Tremelo, is duidelijk. Sinds midden april hebben wij bewijsmateriaal van drie panden. Het huis aan de  Baalsebaan 57 werd door het OCMW van wijlen zakenman F.Maes sinds 2005 gehuurd, het pand was alleszins in 2014 nog feitelijk onbewoonbaar. Toch dumpte het OCMW er in het kader van het LOI -Lokaal opvang initiatief- in samenwerking met Feadsil -waarvoor ze subsidie ontvangen -, een Armeens vluchteling met drie minder valide kinderen. Met het project Kalvennestraat,18 toont het OCMW van Tremelo én Fedasil opnieuw hun waar gezicht, ook dat pand zal na inspectie van Wonen Vlaanderen wellicht minstens ongeschikt worden verklaard. Dat pand wordt gehuurd van een eigenaar Felix L., uit Diest die overleden is, waarna de zaken behartigd werden door de zoon Francis, die ondertussen ook overleden is, we onderzoeken dat nog verder. Met de woningen aan de Leuvensebaan leggen we binnen de twee maanden het derde dossier bloot.


Dit zijn foto's van het plafond in de keuken -links- en opslagplaats allemaal op het gelijkvloers

OCMW Brengt mensen nog meer in de problemen.

Met het pand aan de Baalsebaan zijn wij betrokken partij en zijn hier formeel : "het OCMW van Tremelo brengt sociale huurders nóg meer in de problemen dan er al zijn". Het OCMW heeft zich gedurende negen jaar als een zeer slechte verhuurder gedragen en heeft strafbare feiten gepleegd, een pand verhuren dat niet voldoet aan het Decreet houdende de Vlaamse Wooncode is strafbaar. Het huurceel voor dat pand liep in maart 2014 af, die huurder is in een nieuw krot aan de Astridlaan terecht gekomen dat eigendom is / was van gewezen Schepen van -a-sociale zaken Rosa Van Espen. Tremelo blijft dus duidelijk in haar boosheid volharden.

Huursubsidie.
De nieuwe huurders van dat pand aan de Baalsebaan hebben om dat pand in conformiteit te brengen met de Vlaamse Wooncode, 1.500 euro moeten uitgeven en 130 uren dienen te presteren. Iedereen moet weten dat het OCMW van Tremelo de verhuurder - F.Maes - nooit een strobreed in de weg hebben gelegd en over die periode met belastinggeld ongeveer 67.000 euro aan huur hebben betaald voor een pand dat niet in orde is, feitelijk onbewoonbaar was. Volgens de wet moet er voor een woning die onbewoonbaar is, geen huur worden betaald, hoogstens een minieme bezettingsvergoeding. Het OCMW van Tremelo betaalde hier voor het pand een veel te hoge huur, dat is verkwisting van belastinggeld. De huurders waren quasi verplicht om zelf het pand in conformiteit te brengen met de Vlaamse Wooncode, zo niet verliezen zij een subsidie van 230 euro per maand en dat wegens het wanbeleid van het OCMW van Tremelo.

Schriek : Nog erger.

In 2006 huurt het OCMW onder hun Voorzitter Monique Goris en Secretaris Wim Feyaerts van eigenaar Willy D. uit Begijnendijk het pand aan de Leuvensebaan te 2223 Schriek. Het OCMW belooft aan de eigenaar  in het pand te investeren, maar het malafide OCMW van Tremelo is dat wijselijk -met alle gevolgen van dien voor de huurders-, vergeten. De sociale huurder A.B. die op 24 oktober 2006 kon huren, had snel begrepen dat er met dat huis problemen waren en kon het kleinere naastliggende bemachtigen. Ondertussen is het pand zowat in een "stal" herschapen, verf valt van het plafond, gaten in het plafond van de slaapkamer, verregaande schimmel in badkamer, keuken,etc. De huurder die er met twee schoolgaande kinderen woont heeft zich herhaaldelijk beklaagd bij de verhuurder -OCMW Tremelo-, maar het mag niet baten. Nu deze redactie werd  ingeschakeld komt er beweging, Wonen Vlaanderen komt al in actie.

OCMW spijst onterecht met belastinggeld kassa verhuurders.
In het geval van de woning te Schriek, heeft het OCMW voor duidelijk een niet conform pand over een periode van negen jaar 119.340 euro betaald en voor het pand aan de Baalsebaan ongeveer 67.000 euro, samen is dit voor twee panden 186.340 euro ! We zien dat het OCMW van Tremelo in 2013 afsluit met een verlies van 1,4 mio euro, dat is niet te verwonderen. Het is duidelijk dat het OCMW de kassa spijst van malafide verhuurders en zelf in hetzelfde bedje ziek is. Een OCMW dat sociale huurders in niet conforme en ongezonde panden dumpt moet, zoals dat in de wet staat, gestraft worden. Het OCMW van Tremelo is in 2005 al een keer de dans ontsprongen, maar blijft duidelijk in haar boosheid volharden. 

En de politiek?
Deze redactie heeft enkele politici uit Tremelo aangesproken en hen over "hun" verantwoordelijkheid gepolst, maar politiek is wat het is "macht, geld en eigen belang eerst". Het gaat over Luc Van Esbeek - N-VA, Frederik Laeremans Open-Vld, Kris Torfs -spa/Groen-, Alain Verschaeren -Vlaams Belang-, geen een van allen die een krimp geven. De burgemeester zegt ".. ik laat iedereen gerust die mij gerust laat..", we moeten van iemand die het van postbode tot burgemeester schopt niet al te veel verwachten, een mens kan niet meer verstand gebruiken dan wat hij heeft. Jan Van Herck, Schepen en Voorzitter OCMW heeft ons tijdens een onderhoud van 6 juni 2014 de jas uitgeveegd en oude koeien uit de gracht gehaald waarvan hij hoegenaamd de details niet kende. Kortom, praten met zo'n tsjeef en de politici heeft geen enkele zin. OCMW's halen steunzoekers met KGB allures door de mangel en spellen ze de les, maar zelf leven ze met belastinggeld als God in Frankrijk.

Bekeken.
Met alle ervaring en knowhow waarover wij beschikken, hebben wij Tremelo nu al bekeken, te licht bevonden, we gaan ons werk in het kader van het algemeen belang tot spijt wie het benijdt verder zetten.  

Artikel n° :  07/14/5429
Geplaatst  : 8:35 2/07/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 02 juli 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.