Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927259





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Op de Hogt : een door Lanaken vergeten toeristische attractie-Update1
08 maart 2014
Politie-inspecteur kwistig met proces-verbaal.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.468.000
Neerharen / Lanaken 08 maart 2014.

--- Update 1 14:08 10/03/2014
Reactie van Lanaken.
We hebben op een reactie van Lanaken niet lang hoeven te wachten. In een e-mail van 10 maart 2014 om 13:20u reageert Wilfried Geraerts als volgt : Wat het feit van het niet vermelden van ‘Op de Hogt’ betreft: dit probleem is ondertussen opgelost. Zij staan vermeld op de website van de dienst Toerisme. Er is hier nooit sprake geweest van ‘discriminatie’ want ‘Op de Hogt’ staat ieder jaar opnieuw in de algemene toeristische brochure. Ook nu weer, in de jaarbrochure die een 2-tal weken geleden verschenen is.  ‘Op de Hogt’ is een mooie zaak die prachtig gelegen is langs het fietsroutenetwerk en waarvan we hopen dat ze nog lang goede zaken mogen doen in onze gemeente. Er is, was en zal geen enkele reden zijn om ‘Op de Hogt’ te discrimineren m.b.t. de vermelding in een gemeentelijke folder of website ter zake " einde cidaat.
--- einde update 1

In Neerharen ligt er langs het kanaal Briegden - Neerharen een boot en dat is de Brasserie Op de Hogt  http://www.opdehogt.be/ . Behalve het kanaal, is er ook groen, een fietsroute en aan de overkant van het water ligt het natuurgebied "de Hogt". Wie nu denkt dat deze Brasserie op de website van Lanaken te vinden is, vergist zich. Het moet dus zijn dat de uitbaters van de Brasserie bij het Lanakense bestuur -en wanbeleid- niet goed in de la liggen.


GAS Boete.
Voorgaande denkpiste wordt geïllustreerd door het feit dat de Franc van de Brasserie Op de Hogt, die ruigt en zwerfvuil opruimde, op de koop toe van de politie van Lanaken nog een boete kreeg aangesmeerd. U leest het in Morsum Magnificat 224 - 07.

Vuurke stoken.

Iedereen heeft al meermaals kunnen zien dat bij manifestaties of stakingen "vuurke" wordt gestookt. Heeft al één politie-inspecteur daarvoor een Proces-Verbaal uitgeschreven? Natuurlijk niet, de "Maffiabonden" wordt immers geen strobreed in de weg gelegd. Toch is open vuur maken volgens het "Veldwetboek" verboden, het staat er als volgt :" Gelet op art. 89.8 van het Veldwetboek dat stelt dat het verboden is om op het veld vuur aan te steken op minder dan 100 meter afstand van huizen, bossen, heiden, boomgaarden, hagen, graan, stro, mijten of van plaatsen waar vlas te drogen wordt gelegd ...". Hier wordt Franc Eussen wel gestraft met een GAS boete, maar voor andere overtredingen in de buurt sluit de politie wel de ogen.

Meer problemen.

Het moet volgens diverse bronnen blijken dat overlast door andere uitbaters in de buurt niet wordt gezien, ook voor het vissen zonder vergunning in dat kanaal wordt blijkbaar de ogen gesloten. Vreemdelingen komen langs het kanaal kamperen en eten ter plekke de vis op die ze illegaal gevangen hebben. Over het dealen van drugs langs het pad van het kanaal is ook e.e.a. te vertellen, de politie van Lanaken zou volgens diverse bronnen de ogen sluiten. Interessant voor Morsum Magnificat om dat te onderzoeken en te zien wie door de "Bende van Marino" gediscrimineerd en wie bevoordeeld wordt.  

In de marge van Morsum Magnificat.
We tonen hier hoe auto's in de buurt van het café Mesjeu geparkeerd worden, de éne begaat al twee overtredingen, de andere aan de overkant staat op de verhoogde berm. Marino Keulen moet extra uitrusting voor zijn politie aanschaffen " een bril ". Maar wat baten kaars en bril als de uil niet -mag- zien en wil.


Aan café Mesjeu mag blijkbaar alles ...

Lanaken.
We konden vrijdag in Lanaken niemand bereiken voor een reactie, wordt dus nog vervolgd.

MM_224_07_Brasserie_Op_de_Hogt.pdf


Artikel n° : 03/14/5319
Geplaatst : 9:02 7/03/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck



Laatste update ( 10 maart 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.