Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927637





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Malafide verhuurders willen vóór woning is betrokken huurcontract al verbreken.
25 februari 2014
Na gevaarlijke elektrische installatie is er ook risico voor koolmonoxidevergiftiging.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.447.800
Retie / Lanaken 25 februari 2014

Advocaat dient vervalst stuk in
Lees hier het volledige artikel MM_224_01
Lees hier het vervolg.


Wat er zich met een huurpand te Retie dat op 1 februari 2014 werd verhuurd, afspeelt is waarschijnlijk nooit gezien. Eigenaars kochten tien jaar geleden een huis dat in 1951 in gebruik is genomen. In plaats van dat huis alvorens te verhuren in conformiteit te brengen met de wettelijke voorschriften zoals in het Decreet houdende de Vlaamse Wooncode van 15 juli 1997  -BS 19 augustus 1997- onder meer in artikel 5 is beschreven, wordt het huis meteen verhuurd. Voor een woning die voor om en bij de vijfhonderd euro wordt verhuurd, staat de telefoon roodgloeiend,er is een dermate grote nood aan betaalbare woningen dat mensen die geen hoge huur kunnen betalen, zonder meer in een duivenhok gaan wonen. Zodoende blijven malafide eigenaars en huisjesmelkers er met alle gemak in slagen om hun niet conforme woningen te verhuren, niemand legt hun een strobreed in de weg. Niettegenstaande een niet conforme woning verhuren, strafbaar is, worden malafide eigenaars zowat overal de hand boven het hoofd gehouden. Het conformiteitsattest moet dringend kracht van wet krijgen.

Betrokken en aanklager.
Behalve vier eigen dossiers, heeft de auteur van dit artikel recente kennis opgedaan uit andere dossiers uit o.a. Begijnendijk en jawel, nog maar eens in Lanaken, de gemeente van de gewezen minister van Wonen en de Keizer van Lanaken "Marino Keulen" -Open -uw zakken,red- Vld-. Einde december 2013 wordt een woning in Retie gehuurd, maar op 26 december 2013 toen het pand werd bezocht, was de eigenaar er al sinds 1 november 2013 aan het bricoleren. Niettegenstaande het huis nog niet vatbaar was om te bewonen en er wegens de werken van de bricoleur, zelfs geen plaatsbeschrijving kon worden opgemaakt, werd wel een huurcontract voorgelegd en op het aanrecht ondertekend. Op die manier werden diverse verborgen gebreken verstopt en was het huurcontract ondertekend.

Leugens.
Om hun plan te doen slagen, vertelden de malafide eigenaars allerlei verhalen over hun vorige malafide huurders, de laatste in de rij van zes, zou nog zeshonderd euro huur verschuldigd zijn, er zou in geen jaren in dat pand gepoetst zijn, kortom de huurders die daar gewoond hadden, deugen geen van allen. Maar de spreuk zegt " al gaat de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald ze wel". De malafide eigenaars Luc M. en Marianne A. hebben deze keer geen rekening gehouden, dat niet "iedereen" knikt en slikt en geen schrik hebben om de waarheid boven de halen en hun als malafide verhuurders te ontmaskeren.

- DNB Eandis geeft als eerste toe dat het gevaarlijk is.
- Electro- test keurt ook de gasinstallatie af.
- Eigenaars schakelen advocaat in.
- Huurders stappen naar Vrederechter

Artikel n° : 02/14/5304
Geplaatst : 5:39 25/02/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © 


Laatste update ( 02 maart 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.