Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927306





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Huurwoning SVK Maasland krijgt 43 strafpunten van Wonen Vlaanderen !!
14 november 2013
Vragen over waarde Inspecteur Wonen Vlaanderen en ambtenaar dienst Wonen Lanaken.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.289.800
Lanaken 13 november 2013.

Weer een voorbeeld van het schandalig woonbeleid in Lanaken


Annie V. huurde in Lanaken op de Bilzerbaan al eens een woning van zakenman Filip J en diens echtgenote Grete Willems die voor de CD&V in Lanaken opkwam. De woning die Filip en Grete verhuurd hadden voldeed niet aan de het Decreet houdende de Vlaamse Wooncode van 19 juli 1997. Niettegenstaande de woning niet aan de wettelijke voorschriften voldeed, werd de huurster door de eigenaar Filip J. uitgekafferd. Uiteindelijk verhuisde Annie naar een andere woning in Lanaken, nu eigendom van een andere zakenman uit Lanaken, schrijnwerker Wilfried V. Maar het is het SVK Maasland die de woning verhuurt.

Al sinds 22 oktober zonder elektriciteit.
Nadat Annie V.,de woning betrok, doken de -verborgen- problemen op. Ze klopte jaren tevergeefs aan bij de verhuurder SVK Maasland, de eigenaar Wilfried V, het OCMW en de dienst Wonen van de gemeente Lanaken, ook een Lanakens Raadslid werd aangesproken. Niemand deed wat moest gebeuren : Wonen Vlaanderen inschakelen. Nogal wiedes, het zou bij een degelijke inspectie voor de verhuurder, nota bene een sociaal  verhuurkantoor -SVK Maasland- verkeerd aflopen. Uiteindelijk zal dat pas na tussenkomst van deze redactie ook gebeuren. Feit is dat Wonen Vlaanderen, na beroep bij de minister Freya Van Den Bossche, een  nieuwe inspectie uitvoerde en 43 strafpunten uitdeelde. Eén maand eerder deelde een inspecteur Wonen Vlaanderen Limburg voor datzelfde pand slechts 13 strafpunten uit !! Ondertussen is de elektrische installatie in het pand sinds 22 oktober defect en moet Annie -61- zich 's avonds behelpen met kaarslicht. Noch het SVK Maasland, noch de eigenaar, noch het OCMW slagen er in om de elektrische installatie die door de eigenaar  Wilfried V. is aangelegd, te herstellen.

Minister onder vuur.

Er ligt reeds een dossier bij de minister van Wonen, Freya Van Den Bossche. Door het vernietigend verslag van Wonen Vlaanderen van 23 oktober 2013 wordt het dossier van de niet conforme woning in Lanaken nog wat aangedikt en zal de minister politiek op de rooster worden gelegd over de meer dan 12.500 euro huursubsidie die sinds 2008 voor deze niet conforme woning, verhuurd door een SVK Maasland, door de Vlaamse belasting betaler is opgehoest. Er moeten bij Wonen Vlaanderen ook vragen worden gesteld over de waarde van de keuring van Jan V.A. van 26 juli 2013.

Lees er meer over in MM_220  

Artikel n°: 11/13/5187
Geplaatst : 5:16 14/11/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 14 november 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.