Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927307





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk : Politie en 101 slachtoffer van falend woonbeleid Willy Michiels -MGB-.
09 november 2013
Allochtone huurder van illegaal appartement zet andere gebruiker zonder elektriciteit
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.283.000
Brussel / Lanaken 08 november 2013.

Bij herhaling hebben wij reeds gesteld dat burgemeesters witte boord criminelen zijn, in Begijnendijk hebben wij daarvan andermaal een voorbeeld. Willy Michiels en diens MGB acolieten lieten aan een woning gelegen aan de Mechelbaan 206, het optrekken en het bewonen van een appartement toe dat nooit een aanvraag tot het bekomen van een stedenbouwkundige vergunning positief zou kunnen doorstaan. Dan maar verbouwen zonder vergunning, er werd in Begijnendijk het zoveelste bouwmisdrijf gepleegd. Tot zolang dat illegaal opgetrokken appartement door familie werd bewoond kon Paul V. als oorspronkelijke eigenaar en thans vruchtgebruiker, de situatie nog velen maar sinds juli 2012 is het appartement verhuurd aan een allochtoon koppel en sindsdien is de verstandhouding bergaf gegaan.

Problemen zoeken.
Behalve het feit dat er slechts één stookolietank en dito ketel is, zijn er ook problemen met de elektriciteit en daarover zit het er nu tussen de bewoner -vroegere eigenaar en nu vruchtgebruiker- van het gelijkvloers en de Marokkaanse huurder van het eerste verdiep bovenarms op. Paul V. kan het elektrisch bord van zijn woning niet bereiken omdat dat in het aan de Marokkaan verhuurde deel staat. Als vergelding -omdat Paul V. zogezegd de stookoliekraan had dichtgedraaid- schakelde de Marokkaan enkele zekeringen van Paul V. uit waardoor de diepvries en het kookvuur van Paul uitvielen. Vorig jaar op 23 augustus, viel er ook al een kind van het Marokkaans koppel door het raam van de verhuurde bovenverdieping, gelukkig is dat allemaal goed afgelopen.

Politie voor de kar.
Behalve dat er al een reeks aanvaringen waren tussen Paul en de Marokkaan waarbij telkens de politie van de PZ BRT werd opgetrommeld, werd de politie er op donderdag 7 november andermaal en tot twee keer toe opgeropen. Aangezien dit een burgerlijke zaak is, heeft de politie daar in feite niets te zoeken, er werden dan ook, voor zover ons bekend, geen PV's opgesteld, nogal wiedes dat is niet goed voor de geregistreerde criminaliteit.Toch hadden ze dat, nadat de Marokkaan op één dag twee keer de zekeringen van Paul uitschakelde, voor "Pesten" moeten doen. Eerder, donderdagmorgen, heeft de burgemeester van Begijnendijk "zijn" politie voor de kar gespannen en naar de Mechelbaan 206 gestuurd.

Wonen Vlaanderen.
In juli 2013 liet Begijnendijk op verzoek van het Parket van Leuven, een inspectie door Wonen Vlaanderen uitvoeren, het verhuurde en verbouwde appartement kregen een hoop strafpunten, dat was ook het geval voor het gelijkvloers. Niettegenstaande dat appartement stedenbouwkundig nooit als een 2e appartement kan worden geregulariseerd, geeft burgemeester Michiels de eigenaar Bart L. nog de tijd tot maart 2014 om te voldoen aan de voorwaarden van Wonen Vlaanderen. Begijnendijk heeft zich evenmin, zoals dat is voorzien in het KB van 16 juli 1991 art.16 § 2, verzet tegen inschrijving op hoofdverblijfplaats! Begijnendijk houdt een bouwmisdrijf in stand.

Meer volgt in MM_207_07 

Artikel n° : 13/11/5179
Geplaatst : 7:58 9/11/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ®

Laatste update ( 09 november 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.