Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927313





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
RUP Lanaken- Gellik : Lobbywerk van Marino Keulen Open Vld zet kwaad bloed in eigen rangen-Update1
16 september 2013
Als kopers van goedkope gronden voorkennis hadden is dat strafbaar.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.207.900
Lanaken 16 september 2013

--- Update 1 7:34 18/09/2013
Niemand weet iets.
Morsum Magnficat trok om 20u naar de muziekacademie in Gellik maar niemand was van enige bijeenkomst over het RUP Dorpstraat Gellik op de hoogte,ook voormalig de actievoerders Hoes en Heylen die in de Dorpstraat wonen,niet.Wel hoorden we klachten over de afwezigheid van politie en dat sinds Lanaken met Maasmechelen is samengegaan, schrijf daarover maar eens een artikel zei iemand van de muziekacademie.

Hommeles.
Het is in ieder geval zo,dat verkozen Open Vld dorpspolitici in Gellik een hoop kritiek hebben op de gedragingen van Marino Keulen en diens acolieten in deze zaak " sinds het begin van de legislatuur is dit dossier zó veranderd dat de burgemeester en schepenen de plicht hadden de in Gellik verkozen personen te informeren" fulmineert een Open Vld gemeenteraadslid in een bericht dat hij rondstuurde en bij deze redactie terecht kwam. Het komt hier op neer, dat Marino Keulen door eigen partijgenoten, despotisme wordt aangemeten.

Voorkennis?
Of sommigen die daar goedkope stukken grond hebben gekocht -o.a. de ex burgemeester van Gellik- dat met voorkennis hebben gedaan, zal later nog duidelijk worden. Of de verhalen die de ronde doen, Marino Keulen binnen de Open Vld nog wel eens de das zouden kunnen omdoen, of Hilde Vautmans daarover meer weet, zal wellicht later nog duidelijk worden.
Wordt dus nog vervolgd.
--- einde update 1

Er zou op 17 september 2013 om 20u in de aula van de muziekacademie te Gellik een informatievergadering rond het niet onbesproken RUP Gellik doorgang vinden, maar dat werd nog niet echt bevestigd. Dit RUP bestaat erin om het gebied tussen de Dorpsstraat, de Zavelstraat en de Kerkstraat in Gellik om te vormen tot woonuitbreidingsgebied waar op termijn woningen gebouwd gaan worden. Bewoners uit de omliggende straten protesteren omdat zij, onder meer, vrezen voor wateroverlast.Dit project werd op 15 september 2003 door minister Van Mechelen al naar de prullemand verwezen,vervolgens stelde inspectie RWO Limburg op 9 juli 2009 ook al haar eisen.


Lobbywerk van Marino & C°
Het moet blijken, dat het College van Lanaken dit dossier tot groot ongenoegen van een Open Vld Raadslid op 25 juli 2013 zonder overleg met de verkozenen van Gellik op de agenda plaatste en goedkeurde, onder meer Anita Jeurissen droeg de slippen zodat haar door een Open Vld Raadslid "gezond naïef" wordt aangemeten.Na overleg met de verkozenen van Gellik zou Jeurissen zich verontschuldigd hebben met de kwinkslag dat het om een "beginnersfout" zou gegaan hebben,neen Anita wij zijn niet naïef.Hoe dan ook zit het er binnen de Open Vld in Lanaken over dat RUP in Gellik bovenarms op.

Meer VOLGT.

Artikel n° : 09/13/5109
Geplaatst : 13:52 15/09/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel   

Laatste update ( 18 september 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.