Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936257





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Parkeren op voetpad wordt zogezegd niet getolereerd.
06 maart 2013
Politiecombi rijdt voorbij maar ziet overtredingen van twee voertuigen niet.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.988.400
Lanaken 6 maart 2013.

Het op de stoep parkeren is een overtreding van artikel 23.1 van het KB van 1 december 1975 en in Lanaken worden die overtredingen volgens de dienst mobiliteit niet getolereerd maar de praktijk is uiteraard anders.

Wat baten kaars en bril.
Sinds een poosje heeft deze redactie telefonisch contact genomen met de dienst mobiliteit en ook enkele foto's aan de kersverse Schepen van mobiliteit Castermans -sp.a / Groen- overgemaakt die uiteraard niet
reageert. Deze morgen om 08:15u passeert een politiecombi op een plaats waar twee auto's op de stoep geparkeerd staan, maar de politie ziet het niet. Wat baten kaars en bril als de uil niet zien en wil. Nogal wiedes, zij mogen dat wellicht niet zien van burgemeester Marino Keulen -Open Vld- want het is politiek gezien niet populair om inwoners te verbaliseren.


De politie van Lanaken die passeerde ziet dit niet en de dienst mobiliteit en de Schepen reageren evenmin, dan maar vragen stellen aan de AIG.

AIG.
Aangezien burgemeester Marino Keulen burgers aanspoort om -willekeurig- verdachte personen bij de politie te melden, maar niets onderneemt tegen overtredingen die aan zijn Schepen worden gemeld, wordt daarover een vraag gesteld aan de AIG. Het kan niet dat duidelijke verkeersovertredingen door de politie getolereerd worden. In casu heeft dat een dubbel effect, de auto's die op de stoep in overtreding staan, zorgen er voor dat het verkeer binnen de agglomeratie nóg sneller kan doorstromen en dat stimuleert overdreven snelheid. Maniakale hardrijders zullen hun snelheid alleen maar verminderen als het gevaar bestaat dat hun "heilige koe" schade zou oplopen en een geparkeerde auto op de rijbaan dwingt hen af te remmen en dat komt de veiligheid ten goede, maar zó zien ze dat in Lanaken niet.

Perswoordvoerder PZ Lanaken-Maasmechelen.
Wij hebben de perswoordvoerder van de PZ gevraagd of de politie het op de stoep parkeren, tolereert, wij daarvan zojuist nog een aanwijzing hebben vastgesteld, maar de woordvoerder ontkent dat. De combi die passeerde had misschien ergens een dingende oproep,etc. Het is niet wat er gezegd wordt wat ons interesseert, het is wat er in de praktijk gebeurt.

Artikel n° : 03/13/4861
Geplaatst : 10:40 6/03/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 06 maart 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.