Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936502





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Hoofddoekenproblematiek : Vlaams Belang vindt gehoofddoekt eed afleggen ongeoorloofd.
08 januari 2013
VB-fractievoorzitster Hilde De Lobel zal korte protestverklaring afleggen.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.935.100
Antwerpen / Lanaken 08 januari 2013.
 
Vanavond zullen in de Antwerpse districtsraad en volgende week in Deurne vrouwelijke moslimverkozenen van de PVDA gehoofddoekt hun eed zullen afleggen, zo verneemt het Vlaams Belang.

Absoluut verwerpelijk.
Voor het Vlaams Belang is dit absoluut verwerpelijk omdat de hoofddoek het symbool bij uitstek is van de radicale islam, waarvan de voorschriften absoluut onverenigbaar zijn met de Europese vrijheden, en van de ondergeschikte positie van de vrouw in de islam. Landen waar de radicale islam het voor het zeggen heeft worden gekenmerkt door een absoluut gebrek aan respect voor de mensenrechten en de fundamentele vrijheden en een mensonwaardige discriminatie van de vrouw.

Niet banaliseren.
Ook is het voor het Vlaams Belang is het duidelijk dat de PVDA met deze actie sympathie tracht te winnen in moslimmiddens en zelfs hengelt naar een bondgenootschap met de radicale islam. Het communisme en de islam streven beiden de afschaffing van onze vrije samenleving na. Het Vlaams Belang is dan ook van oordeel dat de aankondiging van enkele PVDA-moslima’s dat ze hun eed gehoofddoekt zullen afleggen niet gebanaliseerd mag worden.

Platform radicale Islam.
Hilde De Lobel, Vlaams Belang-fractievoorzitster, zal vanavond in de districtsraad een korte protestverklaring afleggen. Hilde De Lobel: “Ik stel vast dat moslimverkozenen van plan zijn onze raadzalen te misbruiken om het dragen van de hoofddoek te promoten en daarmee de onverdraagzame, achterlijke en vrouwonvriendelijke ideologie van de radicale Islam een platform willen geven.  Het is duidelijk dat de PVDA daarmee verder wil hengelen naar de stemmen van de moslimgemeenschap, maar als vrouw voel ik me daardoor zwaar beledigd. De hoofddoek staat symbool voor de minderwaardigheid en onderdrukking van de vrouw en voor religieuze tirannie. Het gaat hier immers niet om een onschuldig individueel recht op religieuze vrijheid, maar wel degelijk om een ideologische provocatie.”

Bron : Vlaams Belang.
Bewerking : jvds.

Artikel n° : 01/13/4777.
Geplaatst : 20:50 8/01/2013
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Laatste update ( 10 januari 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.