Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927399





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Quid Monarchie : de rol van het Koningshuis in de 21e eeuw-MM-204-08
10 juli 2012
N-VA Houdt Colloquium in Huis van de Parlementsleden.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.756.700
Brussel / Lanaken 10 juli 2012.

MM_204_08_N-VA_Colloquium   -p1 meer volgt-

--- Update 2 8:32 11/07/2012.
Wil de N-VA het Koningshuis pluimen?
De RTBF heeft ons geen toelating gevraagd.
Bart De Wever was voor het colloquium later toegekomen dan de rest, maar Helga Stevens en haar twee tolken was nog later. Toevallig was er naast Ben Weyts aan een bank op de eerste rij nog plaats. De RTBF camera's waren meteen van de partij om de Wever -en ook Morsum Magnificat- in beeld te brengen, ze hebben ons geen toelating gevraagd om de beelden te brengen. Op de link ziet u de reportage van RTBF
http://www.rtbf.be/info/belgique/detail_la-n-va-depouille-la-monarchie-lors-d-une-journee-d-etudes-au-palais-de-la-nation?id=7802614 .Of de N-VA door de monarchie door de mangel te nemen, het Koningshuis wil pluimen zal de toekomst uitwijzen. Het Koningshuis is zoals alle Belgen ze ontduiken op hun manier door ondermeer met rode diesel te rijden, belastingen.
einde update 2


--- Update 1 16:39 10/07/2012
Besluiten van de N-VA na het colloquium.
N-VA doet zes aanbevelingen voor modernisering monarchie 
 Theo Francken : " .. De N-VA is en blijft een republikeinse partij, laat daar geen onduidelijkheid over bestaan. Maar we zijn democraten en op dit ogenblik bestaat in geen van beide democratieën, die België telt, een meerderheid om de monarchie af te schaffen. Wij willen de monarchie wél hervormen tot een moderne instelling ". Francken stelde zes aanbevelingen voor modernisering voor.
1. Een transparante, overzichtelijke en allesomvattende Koninklijke begroting. Francken: "Het kan toch niet dat ik als parlementslid 28 vragen moet stellen vooraleer ik een totaalbeeld krijg van wat de monarchie effectief kost. Zelfs de relatiegeschenken worden niet door de Civiele lijst gedragen!"
2. Controle op alle uitgaven voor de uitoefening van de Koninklijke functie door het Rekenhof, ook op de uitgaven van de Civiele Lijst.
3. Belastingen betalen en weg met de rode diesel. "Terwijl zijn onderdanen zich blauw betalen aan de accijnzen en btw op benzine en diesel, tanken de koning en zijn gevolg met rode benzine en diesel. Dit is niet meer van deze tijd. Waarom moet bijvoorbeeld Laurent geen belastingen betalen?" vraagt Francken zich af.
4. Beperking van de dotaties tot de troonopvolger en de weduwe (en eventueel de koning die troonsafstand heeft gedaan).
5. De kabinetschef van de koning onder politiek toezicht. De N-VA zal eerstdaags een resolutie indienen die pleit voor het Nederlands model.
6. Een protocollaire monarchie. Geen medeondertekening meer, geen formatieopdrachten.


Theo Francken.
--- einde update 1.

De Belgische Monarchie en artikel 195 van de Grondwet blijft het stokpaardje van de N-VA, de rol van de Monarchie in de 21e eeuw is dan ook het onderwerp van het colloquium dat momenteel in de congreszaal van het Huis der Parlementsleden plaats heeft. Diverse professoren houden een lezing of brengen de resultaten van hun onderzoeken naar dotaties en transparantie in andere Monarchieën.

Professor Dr.Herman Matthijs gaf lezing over het fiscaal regime van koningen
 en presidenten in Europese perspectie : " in België is er nog werk aan de winkel ..."

Meer volgt

Artikel n° : 07/12/4825
Geplaatst : 10:28 10/07/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 11 juli 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.