Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927399





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaamse Journalisten Vereniging vzw gokte weer op de verkeerde paarden_Update1
07 juli 2012
Alfacam te Lint, waar de VJV vzw is ondergebracht, zit weer in slechte papieren.

Bezoekers websie Morsum Magnificat : 1.752.700
Lint / Lanaken 7 juli 2012.

--- Update 1 12:08 7/07/2012
Gabriël Fehervary in DNT van januari 2011:
In het artikel dat de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw in haar eigen orgaan publiceerde, gaf stichter Gabriël Fehervary zelf aan dat Alfacam een media-avontuur is. Heeft de Voorzitter van de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw zich dus, overmand door decadentie, laten meeslepen? Gabriël Fehervary in het artikel "... ik heb eruit geleerd dat er veel meer financiële steun nodig is om een dergelijk media-avontuur tot een goed einde te brengen. De timing was slecht ...", einde citaat. Een duidelijke uitspraak dat er vroeger al problemen waren.
Vlaamse Journalisten Vereniging vzw door Voorzitter in slaap gesust?
Dat er met Alfacam in Lint problemen waren, is al eerder in DS verschenen, maar de VJV vzw en haar leden worden blijkbaar door hn Voorzitter dom gehouden.
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120306_074
Gaat Voorzitter Walter Van Den Branden in de RVB nu nog ontkennen dat er problemen zijn bij Alfacam waar hij de maatschappelijke zetel van de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw voor een prikje plaatste? 
--- einde update 1


vlnr Walter Van Den Branden - Bart De Wever - Georges Desmale. Bart De Wever werd met het bijwonen van de lunch meteen erelid van de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw. De Wever kreeg hier een fles rode Argentijn daarvoor was De Wever opgetogen en zei " liever een rode argentijn want een rode Italiaan " doelend op Di Rupo, had hij de laatste tijd al genoeg gezien...

Walter Van Den Branden, de Voorzitter van de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw, ziet het sinds zijn aantreden groots, de meer dan dertigduizend euro die de VJV vzw op haar spaarrekening had, diende dan ook snel aangesproken te worden.

Debacle aan de Grote Markt te Antwerpen.
Nadat het Internationaal Perscentrum Vlaanderen -IPV- de huur van het pand aan de Grote Markt 40 te Antwerpen diende op te geven, wilde de VJV vzw met Walter Van Den Branden, de decadentie verder zetten en liet zich door VESPA bij de neus nemen. Walter Van Den Branden dacht om zich, overeenkomstig het IPV, in dat pand te kunnen vestigen en op dezelfde koers verder te kunnen varen, maar de Lintenaar maakte al vlug een stuurfout en de VJV vzw kreeg een financiële kater te verwerken waardoor ze beroep diende te doen op financiële hulp van StampMedia. Met het Grote Markt verhaal ging Walter Van Den Branden voor de eerste keer op de bek.

Demagogie.
In De Nieuwe Tydinghe n°1 van 2011 kopte Walter Van Den Branden "VJV-Secretariaat verhuist niet" en "... na lange onderhandelingen met de stad Antwerpen en met de beheersmaatschappij voor de stedelijke gebouwen AG VESPA, is het bestuur van de Vlaamse Journalisten Vereniging er echter in geslaagd om het secretariaat voor onbepaalde tijd te behouden op het huidig adres ..". Morsum Magnificat heeft zich daarbij meteen vragen gesteld maar bij de AG VESPA wilde men geen commentaar kwijt, we waren ervan overtuigd dat Walter Van Den Branden essentiële informatie aan de leden verzweeg. Water Van Den Branden gaat verder " .. weliswaar moet er vanaf 1 januari een kleine maandhuur betaald worden voor gebruik van het gebouw met inbegrip van de nutsvoorzieningen. Na afweging van alle beschikbare alternatieven, blijkt dit over de ganse lijn de meest gunstige oplossing te zijn ...", einde citaat. Met welke weegschaal Walter Van Den Branden gewogen heeft en welke maten daarbij gehanteerd werden, roept vragen op. Het was geen kleine vergoeding maar een zeer grote, en ondermeer het onderhoud van de lift en andere algemene delen dienden betaald zodat de VJV vzw de financiële hulp van StampMedia diende in te roepen. Amper één maand later diende de VJV vzw duizend euro op te hoesten en werd de VJV vzw door AG VESPA aan de deur gezet! Walter Van Den Branden heeft de bal dus behoorlijk mis geslagen.

Alfacam.
Walter Van Den Branden slaagde erin om VJV vzw bij Alfacam te Lint te nestelen, de VJV vzw krijgt er een lokaal ter beschikking met alles erop en eraan en moet alleen een maandelijks belachelijk bedrag van vijfentwintig euro plus btw betalen voor het verbruik van elektriciteit. Van Den Branden heeft in ieder geval zijn lust tot grootheidswaanzin kunnen bevredigen. In het tijdschrift van de VJV vzw -De Nieuwe Tydinghe- verschenen publicitaire artikels en ook in de zakagenda van 2012 verscheen er publiciteit en meteen werd Fehervari Gabriël -de stichter van Alfacam- en Karin Stoop -Manager van Alfacam- een perskaart van de VJV vzw toegestopt, zó eenvoudig is dat voor de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw. Over Fehervari Gabriël verscheen er meteen ook een artikel in DNT van oktober 2011.

Manager Karin Stoop.
Op de vragen die Morsum Magnificat aan Karin Stoop na haar lidmaatschap bij de VJV vzw over haar journalistieke activiteiten stelde reageerde de grote -?- dame, Manager en journaliste wijselijk niet. In een publicatie van "isabel" banking rond Karin Stoop wordt weergegeven dat Karin bij vier verschillende banken, zeven rekeningen beheert, maar blijkbaar is dat nog ontoereikend. Volgens een bericht in De Standaard krijgt Alfacam nog tot 15 juli 2012 de tijd om nog een extra financier te zoeken -zie link naar DS-.
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120707_026. Misschien moet Ronald Libin, de schatbewaarder van de Vlaamse Journalisten Vereniging, Alfacam nu bijspringen?

Europese instellingen.
Morsum Magnificat werkt momenteel aan een dossier waarbij een lid van de VJV Erkenningcommissie zich samen met een andere uitgeeft als erkend zijnde bij de Europese Commissie en het Europees Parlement, maar dat blijkt niet zo te zijn. Bezwarend feit is dat men, mits betaling van honderd euro, leden voor hun vzw poogt te werven die dan de facto ook bij de EU instellingen geaccrediteerd zouden zijn. Bij de EU instellingen kunnen ze daar niet mee lachen en overwegen juridische stappen. Vanaf het ogenblik dat die vereniging ervan op de hoogte was dat Morsum Magnificat daarover een onderzoek voert, kregen we prompt een dreigmail van een zekere Rita VW. Uiteraard imponeert ons dat niet en hebben wij ons onderzoek nog diepgaander doorgezet, eerstdaags leest u het resultaat daarvan. Ook de VVJ vzw plaatste daarover op 18 mei 2012 al een artikel
http://www.journalist.be/nieuws/te-koop-perskaarten-en-accreditaties.

Reactie van de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw
We hebben toch iemand van de VJV vzw gevonden die wilde reageren, het moet blijken dat er tijdens een vergadering van de RVB over de problemen bij Alfacam is gesproken en dat de Voorzitter -Walter Van den Branden- alles zou ontkend hebben! Indien het waar is dat Alfacam in de problemen zit, dan is dat slecht nieuws voor ons, was de reactie. Het is tijd dat de leden van de vereniging hun ogen, wat betreft de Voorzitter, openen.

Artikel n° : 07/12/4814
Geplaatst : 10:58 7/07/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 07 juli 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.