Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927646





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken en de nieuwe brug van Briegden : Persgeilheid fnuikt veiligheid_MM-203-14
13 juni 2012
Vtm pamperpers werd als enige zonder PBM op de bouwwerf toegelaten.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.724.500
Lanaken 13 juni 2012.

De nv De Scheepvaart mocht via haar rode vriendjes aan de Reyerslaan al heel wat publiciteit over de brug van Briegden brengen en, zoals dat gaat met de klassieke pers, wordt alles netjes gebracht zoals de nv De Scheepvaart het wenst. Vandaag komen we er nog achter dat, na Wolfs, Roegiers en andere, ook de leverancier van de brug quasi verbod heeft opgelegd gekregen om met Morsum Magnificat te communiceren, het lijkt wel alsof Hasselt in China ligt want dit zijn werkelijk Chinese toestanden.

                       " ... Het is de werkgever die instructies geeft en erop
                         moet toezien dat deze ook worden opgevolgd ... " 

Veiligheid.
Amper een week geleden betrappen wij tijdens het uitvoeren van boringen door de firma Smet, diverse personen die zich op de werf bevinden, zonder helm of bij het sjouwen van houten balken, geen handschoenen
dragen. Preventieadviseur Guido Verbeeck van Smet had, in tegenstelling tot nv De Scheepvaart, wel degelijk interesse, bij Smet voeren ze blijkbaar een beter veiligheidsbeleid. Bij het betreden van de werf staan er panelen die het dragen van PBM verplichten, óók een helm, maar het moet nu blijken dat een filmploeg, aangesteld door VTM, op de werf werd toegelaten zonder énige PBM. Op onze opmerking omtrent het totaal ongepast schoeisel van de juffrouw antwoordt Paula Palmans " als die mevrouw met die schoenen in de modder wil lopen, is dat haar zaak " en voor het niet dragen van een helm had de preventieadviseur akkoord gegeven!

Arbeidsinspectie.
Naar verluidt zouden inspecteurs van WASO al vier keer vaststellingen op de werf hebben gedaan, het verstrekken van deze informatie is niet illegaal, maar kadert in de wet van 11 april 1994 inzake federale
openbaarheid van bestuur, iets waar ze bij de dictatoriale nv De Scheepvaart geen weet van hebben. Overigens heeft deze redactie, in het kader van het algemeen belang, reeds foto's aan WASO overgemaakt. De wet houdende het sociaal strafrecht van 2 juni 2012 en de Wet tot het invoeren van het Sociaal Strafwetboek -BS7 juli 2010- voorziet onder Art. 39. " Vaststellingen door beeldmateriaal " § 1 : "De sociaal inspecteurs mogen vaststellingen doen door middel van het maken van beeldmateriaal, ongeacht de drager ervan. Zij kunnen eveneens beeldmateriaal van derden gebruiken, voor zover deze personen dit beeldmateriaal rechtmatig hebben gemaakt of verkregen". Als Morsum Magnificat vanaf de openbare weg foto's neemt zijn deze zeker legaal verkregen. Omtrent het al dan niet dragen van een helm op die, en andere werven, stelden wij specifiek de vraag aan het directiehoofd van FOD W.A.S.O. Vlaams Brabant / Limburg.

Pieter De Munck :  In artikel 6 van de Welzijnswet -wet van 04 augustus 1996- wordt inderdaad gestipuleerd dat iedere werknemer in zijn doen en laten op de arbeidswerkplaats, naar zijn beste vermogen, moet zorg dragen voor zijn
eigen veiligheid en gezondheid en die van anderen, maar het is slechts de werkgever die dit kan afdwingen. In de wet staat namelijk geen strafbepaling wat maakt dat WASO als overheid, machteloos staat.  Het is de werkgever die instructies geeft en erop moet toezien dat deze ook worden opgevolgd.  

MM_203_14_Brug_Briegden
Veel meer pagina's en foto's volgen.

Ook Vrt draagt geen PBM.
Onlangs reed de auto bestuurd door de chauffeur van Laurette Onkelinx tegen de voeten van Vrt coryfee Goedele Devroye, waarom moet die dame geen veiligheidsschoenen dragen, is zij soms niet aan het werk? Zie ok op deze link welke schoenen de Vrt journaliste -of touriste?- draagt.
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=2168&Itemid=2

Artikel n° : 06/12/4767
Geplaatst : 20:29 13/06/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 14 juni 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.