Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927399





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Temse dodelijk ongeval op de E17 : Waar stond het lint?
07 mei 2012
Lid Vlaamse Journalisten Vereniging vzw fotografeert autowrak met lijk erin.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.684.300
Temse / Lanaken 7 mei 2012.

Gisteren gebeurde er op de E17 ter hoogte van Temse een dodelijk verkeersongeval, een auto met daarin vier jonge Nederlanders knalde op een kleine bestelauto die traag en zonder lichten zou gereden hebben. Hoe dan ook reed de Nederlandse auto, pardoes op de lichte bestelauto van Coca Cola en vatte vuur.

http://www.brabantsdagblad.nl/regios/tilburg/10990409/Tilburger-komt-om-bij-zwaar-ongeval-op-snelweg-in-Belgi%C3%AB.ece

Gekneld en verkoold.
Volgens berichten in de gazetten zat de passagier van de Nederlandse auto gekneld en verkoolde, andere inzittenden geraakten op één of andere manier uit de auto, één ervan ligt blijkbaar nog in coma. De brandweer van Waasmunster, Sint Niklaas en als laatste Temse zijn ter plaatse gekomen.

Nieuwe veiligheidssignalisatie dikke zever?
Op 9 april 2011 stelde de politie, de Civiele Veiligheid, de brandweer en de minister het nut en de toepassing van de nieuwe veiligheidssignalisatie voor - lees online artikel van toen
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=3777&Itemid=0 -. Maar zoals uit de praktijk bij het ongeval te Temse blijkt, kunnen journalisten, ergo fotografen, toch tot vlak bij de wrakken komen waarin nota bene nog niet verwijderde stoffelijke resten aanwezig zijn, getuige daarvan zijn de foto's op de website van hulpdienstencentrum te Temse. Dit is nog maar eens het bewijs dat al dergelijke persvoorstellingen één en al show zijn, in de praktijk blijft daar immers quasi niets van over.

Zómaar gemaskeerd?
We hebben de fotograaf van het hulpdienstencentrum te Temse getelefoneerd, inderdaad de foto's werden door Franky P. genomen die bevestigde dat hij vroeger bij de brandweer van Temse heeft gewerkt, maar hij zegt ook dat er geen lint was gespannen en hij zijn auto op de pechstrook parkeerde en ambtenaren van de WPR hem zelfs hebben aangesproken en zijn perskaart gevraagd zouden hebben. We weten dat Franky lid is van het de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw, het Antwerps clubje dat zich onlangs wegens een subsidie door Ingrid Lieten toegekend, liet strikken om de deontologische code van de RvdJ te onderschrijven. Het feit dat in het artikel dat op het forum verscheen niet alleen de foto's van het wrak, maar ook de volledige naam van het slachtoffer werd gepubliceerd lijkt mij, volgens de gedragscode van de RvdJ niet te kunnen. Wij stellen Franky de vraag of hij zelf geen probleem heeft om dergelijke foto's te maken en stoffelijke resten, voor publicatie te maskeren waarop Franky zegt dat er niets te zien was maar voor de zekerheid toch op die plaats maskeerde. Alsof wij dat geloven.

Nabestaanden.
De nabestaanden, waaronder Diny V., hebben aan deze redactie via facebook laten weten dat ze de publicatie heel erg vinden en wij kunnen dat enkel beamen. De informatie die de fotograaf ons geeft, ondermeer omtrent zijn bronnen, zijn anderzijds zeer interessant.

Wordt vervolgd.

Artikel n° : 05/12/4677
Geplaatst : 22:23 7/05/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 08 mei 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.