Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927658





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk:Appartementen Nieuw Dak moeten dringend een wooninspectie ondergaan_Update1
08 april 2012
Verhuurde sociale appartementen bevatten vocht en schimmel en zijn slecht onderhouden.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.651.500
Genk / Lanaken 08 april 2012.

--- Update 1 15:23 8/04/2012
Dokter Harrie Dewitte reageert.
We ontvangen deze namiddag een e-mail van Genks PVDA+ Raadslid én dokter Harrie Dewitte met volgende inhoud: " .... Je beelden kloppen, niet alleen voor dit appartement, maar voor vele. Reeds in 2008 hebben we één op de twee woningen van Sledderlo onderzocht en één op de twee bewoners bevraagd.  Hieruit bleek dat één
woning op drie aangetast was door schimmel met een oppervlakte van méér dan 1m².  Hoe het zat met de gevolgen  voor de luchtwegen hebben we ook onderzocht in diverse andere onderzoeken en één ervan hebben we gepubliceerd in Huisarts NU. Luchtwegaandoeningen in de regio Genk-Zuid. G)een vuiltje aan de lucht? ... ". T. Engelbeen, B. Booms, M. Martens, M. Thoolen, H. Dewitte Huisarts Nu 2010;39(6):238-242 http://gvhv-mplp.be/nl/extra/projecten/onderzoek-naar-het-voorkomen-van-luchtwegenaandoeningen-in-nieuw-sledderlo-door-gvhv
NVDR.
Schuldig verzuim?, moet de Directie
van de cvba Nieuw Dak niet opstappen?
Wij vragen ons af, waarom de verantwoordelijken van de cvba Nieuw Dak en stad Genk met haar 57% aandelen in de cvba Nieuw Dak niet worden aangeklaagd wegens schuldig verzuim -art.422Sw-. Wij vragen ons
ook af, waarom RWO ook hier niet in actie komt?
Stebo: ook kop in 't zand?
In september 2008 produceerde STEBO een
geïllustreerd fotoverslag van een verhuurd en door een gezin met drie kinderen bewoond appartement in de Priesterhaagstraat, méér dan "produceren" deed STEBO niet, waarom niet? Nieuw Dak, Stebo, stad Genk één pot nat?
--- einde update 1

De sociale verhuurmaatschappij cvba Nieuw Dak stoort zich helemaal niet om appartementen te verhuren die niet voldoen aan de Vlaamse Wooncode. Hun huurders, vaak allochtonen, meestal Turken of Marokkanen, zijn veelal de Nederlandse taal onmachtig, laat staan dat die huurders -als ze zelf al niets te verbergen hebben-, brieven kunnen schrijven.

Vocht en schimmel troef.
Onlangs werd een huisgezin met vier kinderen een appartement opgedrongen, de cvba Nieuw Dak zou een gebouw slopen en de huurders moesten dan maar "tijdelijk" -alsof verhuizen zo gezellig is- verhuizen. De cvba Nieuw Dak, waar het sociale vaak ver zoek is, verhuurde een appartement dat uitpuilt van het vocht en schimmels. Om de grote zwarte schimmelplekken te verdoezelen, hebben er ze hier en daar verf gebruikt maar de schimmel is dermate hardnekkig, dat ze na enkele maanden alweer de bovenhand neemt, de huurders moeten dat condito sine qua nog accepteren. 


Van deze belangrijke afvoerbuis van de trechter van het hemelwater ontbreekt de beugel van de bevestigingklem, het geeft een idee hoe pover de cvba Nieuw Dak haar gebouwen onderhoudt.

Ongezond.
Het gezin heeft, met alle mogelijke schade voor de gezondheid, geen andere keuze dan aanvaarden, het gezin telt vier kinderen. Uit het verleden hebben we voorbeelden van geïllustreerde rapporten van Stebo over vocht en schimmel, daar handelde het over een Marokkaans gezin met drie kinderen. De cvba Nieuw Dak maakt er dus geen punt van om haar appartementen met gebreken toch te verhuren! Waar blijven hier de dokters van het volk zoals Harrie Dewitte en Yves Grouwels die niet aflatend in de Genkse gemeenteraad hun politiek nummertje komen opvoeren. Zouden de heren dokters zich niet beter met hun patiënten inlaten en dáár hun verantwoordelijkheden nemen, in plaats van politiek garen te spinnen uit de ellende van de huurders van de cvba Nieuw Dak! Wat belet Harrie Dewitte en Yves Grouwels om hun patiënten te informeren dat Wonen Vlaanderen moet worden ingeschakeld?

Conformiteit elektrische installatie.
Vele appartementen van de cvba Nieuw Dak zijn nog altijd verwarmd met accumulatiekachels, in artikel 248.03 van de wet van 10 maart 1981 -en voordien sinds 1946 het ARAB- staat dat voor installaties van verschillende tarieven -dus nachttarief voor accumulatievuren- een afzonderlijk LS bord moet gebruikt worden. Daarbuiten ontbreken in het appartement die wij mochten bezoeken, essentiële aanwijzingen in het LS bord. Particuliere installaties moeten elke 25 jaar door een erkend organisme gekeurd worden, wij kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat dit uit puur geldgewin, óók niet gebeurd is. Trouwens de cvba Nieuw Dak is niet aan haar proefstuk, zelfs bij nieuwe installaties in de Priesterhaagstraat is er twijfel over de conformiteit van de elektrische installaties, BELAC voert daarover nog altijd onderzoek.

Massaal protesteren.
Het wordt hoogtijd dat huurders van de cvba Nieuw Dak massaal protesteren tegen deze wantoestanden, maar dat doen die huurders niet, ze kennen immers de taal niet, ze -sommigen- betalen hun huur niet, zijn scheefwoners of hebben -vele- andere zaken te verbergen waarvan Nieuw Dak schromelijk misbruik maakt, dát is allemaal de sterkte van de cvba Nieuw Dak waardoor ze uitgebreid met de -vaak- sociale klasse kan sollen.

MM_201_04_ND_Conformiteit

Artikel n° : 04/12/4.610
Geplaatst : 12:24 8/04/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 15 april 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.