Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938260





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
KHLim Hasselt : Illegale radioactieve opvanger Ionix-3 dankzij Morsum Magnificat verwijderd_Update1
12 maart 2012
Waarom is het FANC en de interne preventiedienst van de KHLim niet opgetreden?

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.624.100
Hasselt / Lanaken 12 maart 2012.

---Update 1 20:01 13/03/2012---
Directeur-genraal Willy De Roovere.
De eerlijkheid gebiedt ons te melden dat wij na contactname met Willy De Roovere, directeur-generaal van het FANC, vrijwel onmiddellijk antwoord kregen met informatie omtrent het tijdstip van afbraak en verwijdering van het tuig alsmede de firma die de werken voor haar rekening nam. Oók de waarheid heeft haar rechten.
--- einde update 1

Na het online bericht van 28 januari 2012 nam Morsum Magnificat via mail contact op met de preventieadviseur van de KHLim -Robin V.-, deze stuurde een automatische e-mail zeggende tot 26 februari 2012 afwezig te zijn. Het FANC -Fantastisch Agentschap Nauwelijks Controle-, werd gevraagd of dat tuig vóór onze melding, in hun database was gekend, maar daarop heeft het FANC tot op heden nog niet gereageerd en dat is strijdig met het Decreet Openheid van Bestuur van 26 maart 2004.

Mailings waren dus nutteloos.
Buiten diverse KB's die het bezit van die tuigen hebben verboden, de verplichte verwijdering zoals vervat in het KB van 24 januari 2006 gepubliceerd in het staatsblad van 20 februari 2006, alsmede minstens vier mailings van het FANC, was er geen enkele reden waarom er in januari 2012 nog een dergelijk tuig overeind staat. In de mailings van het FANC werd aan de burgemeesters, de brandweer, de politie gevraagd om rond te kijken naar die illegale maar voor de volksgezondheid gevaarlijke tuigen uitgerust met de meest giftige radio-elementen Ra 226 en Am 241, met respectievelijk 1502 en 432 jaar halveringswaarde. In casu waren de mailings van het FANC van generlei waarde.

Stadsdiensten Hasselt in gebreke.
Het is niet dat de illegale radioactieve opvanger verdoken was opgesteld, hij was zelfs vanuit de trein te zien, ook de locatie en het feit dat het om een school gaat, geeft aan hoe nonchalant de Hasselaars, verblind door het socialisme, wel moeten zijn. De socialisten deugen blijkbaar nergens voor, het formele bewijs is hier door Morsum Magnificat geleverd dat de stad Hasselt, haar politie en brandweer, maar vooral de preventieadviseur Robin V. van de KHLim, in gebreke zijn gebleven.

KHLim zou beter moeten weten.
In maart 2004 is er, na een artikel in Het Belang van Limburg -Frank Jacobs- voldoende heibel ontstaan nadat bekend werd dat een dergelijk radioactief tuig een stukje dakbedekking van de PHL in de Guffenslaan had besmet. De preventieadviseur Marc V. stuurde daarover een e-mail naar specialisten waarin hij om argumentatie vroeg om de 2000 studenten en 70 bewoners van het torengebouw gerust te stellen. Dat acht jaar nadien nóg dergelijke tuigen op deze Katholieke Hogeschool te vinden zijn, zegt zeer veel over de KHLim en Limburg.

FANC negeert Decreet Openheid Bestuur.
Op onze vraag of het toestel vóór onze melding bij het FANC reeds bekend was, wil het FANC blijkbaar niet antwoorden, we hebben Directeur Willy De Roovere daarover deze morgen opgebeld en indien het FANC niet binnen de kortste keren antwoordt, zal Morsum Magnificat zich bij de Kanselarij beklagen. 

Dienst communicatie KHLim reageert.
Vandaag ontvangen we een e-mail van de Erik De Winter een stafmedewerker communicatie van de KHLim waarin we worden bedankt om het probleem van de radioactieve afleider te signaleren, dat is het minste wat de instelling kan doen, toch moeten ze de taak van hun preventieadviseur eens beter bekijken en ook de brandweer van Hasselt mag wel eens geïnterpelleerd worden.
 
Artikel n° : 13/12/4537
Geplaatst : 8:34 12/03/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
-te?-Lastig met veiligheid en techniek.

Laatste update ( 13 maart 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.