Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927625





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Sociale fraude aanpakken : Onvoldoende inspecteurs bij de sociale inspectie.
06 februari 2012
Inspecteur werkt al acht maanden aan relatief groot sociale fraudedossier.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.580.800
Tremelo  / Brussel / Lanaken 6 februari 2012

De laatste tijd roepen politici op om de fraude te bestrijden, de éne geeft gas en de andere gaat op de rem staan, dat komt een beetje overeen met de processie van Echternach, ondertussen verschijnen politici als  Crombé en Van Acker toch weer in de gazetten, voor micro en camera, meer moet dat niet zijn. Nadia Siminate N-VA die ter zake oppositie voert kreeg van ons een e-mail, afwachten of er reactie komt. Morsum Magnificat is uiteraard de Vrt niet, De Standaard niet, De Morgen niet, maar wel onafhankelijk en dat zien de poltici niet graag, journalisten en zeker redacties moeten politieke kleur kiezen en dat doet Morsum Magnificat niet.

Dossier 2011234462.
Diverse klachten zijn over een bedrijf medio 2011 bij twee diensten, ondermeer Toezicht op de Sociale Wetten aan de Louisastraat te Mechelen en bij de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer Mobilit, ingediend. Men kan 
spreken van een fraude van een zekere omvang. Na acht maanden blijven de klagers op hun honger zitten, één van de inspecteurs heeft aan het dossier 2011234462, bij gebrek aan personeel, nauwelijks of niet gewerkt en de fraude gaat verder! 

Al op enkele weken.
Toch heeft Morsum Magnificat op de enkele weken dat zij met dat dossier doende is, al heel wat ontdekt. Een bekend pakjesbedrijf is zelfs al tot acties overgegaan, dat bedrijf kan het op enkele weken wel, inspecteurs van mobilit of deze van het toezicht op de sociale wetten, kunnen dat in geen acht maanden. Fraudebestrijding noemt men dat! Het is duidelijk dat de minister op de rooster moet worden gelegd.

Fraude hier, daar en ginder.
Dit fraudedossier situeert zich in de transportsector en gaat over ondermeer magneet rijden waarbij de sensor van de tachograaf wordt uitgeschakeld en er met de rij- en rusttijden wordt geknoeid. Bij de WPR is men
er zich van bewust dat vijftig procent van de vrachtwagens met een magneet rijden maar de controles spitsen zich toe op de Oost Europese vrachtwagenbestuurders die langs de weg op heterdaad kunnen betrapt worden en de boetes  meteen geïnd kunnen worden, "boter bij de vis" zeggen de ambtenaren van de WPR. Voorgaand systeem is beter dan vrachtwagens van grote bedrijven staande te houden want die bedrijven hebben dure advocaten en meestal komt er dan van de boetes niets in huis! Als minister Van Acker het opneemt voor de bedrijven, dan fnuikt hij de fraudecontroleurs die behoorlijk gefrustreerd zijn.

Artikel n° : 4.448
Geplaatst : 21:49 6/02/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 27 februari 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.