Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927443





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Rechter uit Bilzen voor de Vrederechter te Maasmechelen
07 oktober 2011
Arbeidsrechter -Em- wil zoon, die advocaat is, laten optreden.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.303.700
Bilzen / Maasmechelen / Lanaken 07 oktober 2011.

--- wijziging 10:00 8/10/11

Het is een feit dat een Arbeidsrechter -Em- van de Arbeidsrechtbank van Tongeren, het vertikt om het huis dat hij verhuurt en dat  zijn eigendom is, maar waarvan broer Julien in feite het vruchtgebruik heeft, in conformiteit te brengen met de wettelijke voorschriften. Ondermeer de elektrische installatie is niet conform en daardoor boort de Arbeidsrechter -Em- zijn -sociale- huurder, een huursubsidie van tweehonderd euro per maand door de neus.

Beter weten.
Voor wie het nog niet mocht weten zeggen we hier nogmaals dat advocaten doorgaans leken zijn als het om techniek gaat en in casu is dat niet anders. Het feit dat advocaten, behalve dat ze lange tenen hebben, op de koop toe, ook nog eigenwijs zijn, ligt hier aan de basis van het geding. Theo K. wil maar niet vatten dat, niettegenstaande de man een op rust gesteld Arbeidsrechter -Tongeren- is, óók hij, en zéker hij, de wet eveneens moet respecteren, maar de man houdt het been stijf, overleg en aangetekende brieven hielpen niet, een rechtszaak kon dus niet vermeden worden.

Verzoekschrift.
Bij een oproep in verzoening voor de Vrederechter van Maasmechelen van 24 juni 2011 stuurde Theo K. op de valreep een briefje dat hij met vakantie was, de zaak werd uitgesteld tot de zitting van 15 juli 2011 waar de vervangende Vrederechter vaststelde dat er geen verzoening was en er bijgevolg een verzoekschrift moest ingediend. Ondertussen haakte de advocaat van de huurders -Chris O.- met een smoes af en een andere geraadpleegde advocaat zei resoluut geen zaak tegen een Arbeidsrechter -Em- te willen aannemen wegens mogelijke schade "ik rijf ook opdrachten voor schuldbemiddeling binnen en die moet ik van de Arbeidsrechtbank van Tongeren bekomen" zei de advocaat en dat is duidelijk genoeg. Ondertussen werd door de huurders, dan maar zelf, een verzoekschrift bij de Vrederechter van Maasmechelen ingediend, de zaak werd op 7 oktober behandeld.

Handelen en wandelen.
Niettegenstaande het verzoekschrift al op 9 september 2001, samen met de vereiste stukken, bij de griffie van het Vredegerecht te Maasmechelen werden neergelegd, de zitting voor 7 oktober 2011 werd vastgelegd, duikt er plotseling en in extremis op 5 oktober een advocaat op, die advocaat is niemand minder Jan K., de zoon van de gedaagde Arbeidsrechter -Em-. De Vrederechter plaatste over het feit dat de zoon, de vader verdedigt, meteen een opmerking zeggende : "Met familie moet men wandelen, niet handelen", het is nogal wiedes dat in casu de juridische tandem "vader-zoon" deontologisch niet kan.

Eén woord : Crimineel!


Foto van het LS  kastje waar de aardverbinding van het stopcontact van de wasmachine en de elektrische waterverwarmer in een lasdop werden verbonden, maar een verdere verbinding naar een aarding -beschermingsgeleider- is er niet, er is geen aarding en evenmin een diffenrentieel.

Crimineel.
Nadat de "Bulex" gasgeizer onherstelbaar bleek, liet eigenaar en Arbeidsrechter -Em- Theo K. in de badkamer een elektrische waterverwarmer plaatsen, meteen ook een afloop en een stopcontact voor een wasmachine -die op de koop toe binnen het niet toegelaten volume -60 cm- van de douche staat-. Op de koop toe was er geen aarding, noch een differentieel van 300 of zelfs geen differentieel van 30mA, dat is niets minder dan crimineel en dat voor een op rust gesteld Arbeidsrechter van de Tongerse Arbeidsrechtbank! Als Rechters de wet niet respecteren, ergo zich schuldig maken aan criminele feiten, waar zijn we dan terecht gekomen?
  

Onderhoud kent de eigenaar ook niet.


Het is niet alleen de elektriciteit die verloederd is, de foto toont een zijmuur waar de mergelzandstenen uit de muur vallen. Theo kocht het pand voor een prikje maar onderhoud kent de eigenaar, niet. Het water tussen sommigen van de familie, ondermeer broer Julien die het vruchtgebruik heeft en Theo, in de familie "Phil" genoemd, is trouwens zeer diep.  

Deontologie.
Nadat er conclusies zullen zijn uitgewisseld, zal de zaak op 13 januari 2012 worden behandeld, de dagende partij is nog altijd bereid tot het afsluiten van een dading zodat de Arbeidsrechter -Em- van de Arbeidsrechtbank van Tongeren het risico op een veroordeling ontwijkt. Ondertussen is bekend dat Jan K., zoon van de gedaagde, de verdediging van zijn vader niet mag waarnemen, nogal wiedes. Vader en zoon kennen blijkbaar ook de deontologie niet.

Artikel n° : 4.188
Geplaatst : 18:46 7/10/2011
Redactie Morsum
Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 09 oktober 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.