Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927445





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Protestvergadering tegen uitbreiding Jocomo_Update2
17 september 2011
Buurtbewoners Lepelvormweg beraden zich over stappen.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.263.500
Lanaken 14 september 2011.

Lees ook het artikel van 25 september 2011

--- Update 2 19:51 17/09/2011.
Annexeren.
Vandaag begeven we ons, samen met actievoerder Johan Nijs, naar de dreef en lopen over de Buurtweg 66, na ongeveer honderdvijftig meter wordt de weg door slagbomen onderbroken, de Buurtweg 66 werd door de eigenaars van Jocomo geannexeerd en verhard. Twee slagbomen regelen de in- en uitrit van het terrein. Om het terrein met de auto te bereiken hebben de eigenaars zómaar een weg vanaf de Maastrichterweg aangelegd en verhard, de Buurtweg 66 wordt als uitrit beschouwd, een deel van de buurtweg is gewoon ingepalmd en maakt deel uit van de camping, niets van dit alles is wettelijk geregeld, zeggen de actievoerders.


Een deel van de Buurtweg 66, een mooie dreef met eikenbomen, werd gewoon ingenomen om de ingang van de camping te realiseren.

Dreigend.
Wanneer we ter hoogte van de slagbomen aankomen en wat verder bewakingscamera's -zonder waarschuwingsborden?- zien staan, duurt het niet lang of de eigenaar -en zijn lijfwacht zeggen de actievoerders- komt fietsend recht op ons af en wil in dreigende taal weten wat er gaande is, meneer Ramaekers zegt dat we op privé grond staan, op onze vraag waar die borden dan staan, reageert de man niet, als we ons met perskaart identificeren en zeggen dat we ons ter plaatse van de situatie komen vergewissen, anticipeert de man door te stellen dat we maar naar één klok luisteren. Uiteraard klopt dat niet, we komen ons, weliswaar vergezeld van de actievoerders, vergewissen van de situatie en verzekeren meneer Ramaekers dat we ook bij hem zullen komen aankloppen, maar eerst het lijvige dossier willen inkijken. Hoe dan ook was door de plotse verschijning van meneer Ramaekers van Jocomo het onthaal alles behalve vriendelijk. We zullen bij de CBPL ook informeren of de bewakingscamera's werden aangegven.


Woordvoerder buurtbewoners Johan Nijs. De borden staan overal in de staat opgesteld.

Niet uitbreiden.
Sommigen van de actievoerders willen, wat er in het verleden onwettig is ingenomen, nog door de vingers zien, maar verdere uitbreiding richting Lepelvormweg accepteren ze niet "meneer Ramaekers moet ons hier gerust laten en niet uitbreiden" klinkt het. Ondertussen was ook een lid van de MINA Raad opgedaagd en werden nog een aantal kanttekeningen geplaatst over het natuurgebied dat men hier tot recreatiegebied wil omvormen, ook over de aanleg van de vijver is men niet te spreken, "dat is gewoon allemaal zonder enige vergunning aangelegd", zeggen de aanwezigen in koor.
Sterk verzet.
We vernemen dat het buurtactiecomité de komende weken van plan is om, teneinde hun eisen kracht bij te zetten, nog acties op het getouw zet.
--- Einde update 2

--- Update 1 11:31 17/09/2011
MINA Raad schiet het PRUP af.
In de vergadering van de MINA Raad van 5 september 2011 werd het PRUP quasi unaniem -op één stem van een belanghebbende na- afgeschoten, volgens de Voorzitter komt het er nu op aan om een gefundeerd bezwaarschrift in te dienen, de bewoners zullen dat verslag kunnen inzien en eventueel nog bijkomende opmerkingen formuleren, dat verslag zal tegen einde september beschikbaar zijn, dus nog ruim op tijd. Mocht de Provincie onze opmerkingen naast zich neerleggen, is er nog altijd de mogelijkheid om daartegen met juridische middelen beroep aan te tekenen, maar laten we eerst een gefundeerd bezwaarschrift indienen, zegt de heer Maenen.
--- einde update 1

De camping San Lanaco is reeds lang een doorn in het hoog van de bewoners van de Lepelvormweg te Lanaken, met ons online bericht van 7 maart 2011 brachten we nog een verdachte nachtelijke brand van een chalet, zoals blijkt, niet de eerste, de buurtbewoners hebben veel overlast van de uitbating maar, zo te zien, zal het van kwaad naar erger gaan, de Provincie Limburg heeft een PRUP "Toeristisch-recreatief knooppunt type IIa 'Jomoco' te Lanaken op het oog, de bewoners van de Lepelvormweg zijn pas enkele dagen geleden wakker geworden.

Protest.
Het is pas sinds kort dat de buurtbewoners écht op de hoogte werden gebracht van wat hun met de uitbreiding allemaal te wachten staat, Johan Nijs heeft vanavond tijdens een bijeenkomst met een twaalftal andere
bewoners grosso modo uitgelegd wat de Provincie en de gemeente Lanaken allemaal op de planning hebben staan, Johan heeft vanavond enkele argumenten opgesomd waarmee de bewoners verzet tegen het
openbaar onderzoek moeten indienen, het gaat ondermeer over :
° De verkeerssituatie, drempels zouden er nu al moeten liggen.
° Een buurtweg zou door de campinguitbater nu reeds afgesloten zijn.
° Het natuurgebied wordt omgezet in recreatiegebied.
° Er werden enkele zonevreemde woningen op het terrein opgetrokken.
° Er is zonder vergunning een vijver aangelegd.
° Er verblijven mensen op hoofdverblijfplaats.


Actievoerder Johan Nijs alvast gesteund door een vijftiental buurtbewoners zijn vastberaden om de uitbreiding aan te vechten. 

Argumenten.
Bij een eerste inzage van het lijvige dossier, vinden we al vrij snel argumenten die de bewoners kunnen aangrijpen om tegen de plannen verzet aan te tekenen, de betrokkenen hebben vanavond afgesproken om
eerstdaags de koppen terug bij mekaar te steken. Het komt ons over dat de bewoners niet goed beseffen dat men, om een verzet tegen een dergelijk dossier tot een goed einde te brengen, méér moet doen dan met een tiental bewoners even de koppen bij mekaar te steken, er is ook een wetgeving die moet nagepluisd worden en dat is niet voor iedereen weggelegd.

Wordt vervolgd.

Artikel n° : 4142
Geplaatst : 23:55 16/09/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 25 september 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.