Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937687





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vrt : Nu al verdoken subsidiëring?
03 september 2011
Vlaamse Overheid vraagt mediasector om nieuwe projectontwikkeling.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.232.800
Brussel / Lanaken 3 september 2011

Lees de reactie van Bart Tommelein -Opne Vld-.

Het werd tijdens de bespreking van het nieuwe mediacontract van de Vrt door ondermeer Open-Vld -Tommelein- al met argusogen bekeken, de Vrt probeert stiekem via één of andere weg, toch bijkomende fondsen binnen te rijven, minister Ingrid Lieten ontkende dat formeel en maakte zowel aan Tommelein als aan Jurgen Verstrepen verwijten.

LDD vandaag : Geen verdoken VRT- subsidiëring!
Om het ondernemen in Vlaanderen te promoten heeft de Vlaamse overheid de mediasector opgeroepen om nieuwe projecten te ontwikkelen. Op basis van die oproep kende minister-president Kris Peeters op 30 mei 2011 aan acht van de ingediende projecten een tussenkomst toe. Drie projecten werden aan de VRT toegewezen. De Vlaamse overheid subsidieert de productiekost per project voor maximaal 50% met een maximum van 500.000 euro. Voor de drie aan de VRT toegewezen mediaprojecten bedraagt de toelage vanuit de Vlaamse overheid niet minder dan 1.060.700 euro op een totale productiekost van 2.266.413 euro.  LDD-mediaspecialist Jurgen Verstrepen klaagt deze verdoken VRT- subsidiëring aan.

Antwoord op schriftelijke vraag van Verstrepen.

Jurgen Verstrepen, LDD- mediaspecialist:
“Dit is een slinkse en dus laakbare manier om, buiten de officieel in de VRT- beheersovereenkomst vastgelegde budgetten, extra belastinggeld naar de openbare omroep te sluizen, … te meer deze extra toegekende bedragen omzeggens de helft van de totale productiekost vertegenwoordigen.” Naast de royale financiële steun zal de Vlaamse overheid de VRT inhoudelijke ondersteuning bieden door op geregelde tijdstippen overleg te organiseren tussen het productiehuis, de zender en het Agentschap Ondernemen. Die ondersteuning is inhoudelijk van aard en heeft betrekking op kennis over ondernemen en ondernemerschap. “.. het is  merkwaardig om vast te stellen dat de VRT deze ondersteuning krijgt, terwijl de andere geselecteerde Vlaamse Omroepen ter zake niet inhoudelijk worden ondersteund. Krijgt de VRT  een voorkeurbehandeling omwille van zijn geprivilegieerde relatie met de Vlaamse Regering?..”, vraagt Verstrepen zich af.

Vrt heeft altijd al geknoeid.
Deze redactie heeft na de debatten in het Vlaams Parlement aan Bart Tommelein aangetoond sinds 1985 de -technische- handel en wandel van de Vrt te hebben gevolgd. Dat de Vrt op andere gebieden identiek op een creatieve wijze tewerk gaat, is op allerlei manieren aangetoond, maar het blijkt, alhoewel subtieler, niet te willen stoppen. We vragen een reactie van Bart Tommelein.

Artikel n° 4108
Geplaatst op 20:29 3/09/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 05 september 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.