Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927627





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Creg en Vreg door Dolor verdacht van passieve corruptie.
05 augustus 2011
Energieconsument slachtoffer van stijging kosten.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.169.300
Deurne / Lanaken 5 augustus 2011

Belangenvereniging Dolor vzw :
--- Begin Persbericht 05 augustus 2011.
Dolor verdenkt de Creg en Vreg van passieve corruptie met de energieconsument als slachtoffer, die opdraait voor de stijging van de kosten van de energie.

Gisteren maakte de Vreg bekend dat de energiefactuur met 25 procent is gestegen gedurende de eerste zes maanden van 2011. Deze verhoging is vrijwel enkel en alleen te danken aan de stijging van de distributietarieven- en nettarieven. Men schuift  de zwarte piet door naar Eandis en Infrax. Maar wat is de waarheid ? Onder politieke druk van Eandis en Infrax wordt deze tariefverhoging door de Creg toegestaan. Ook de  Vreg roept dat ze geen verantwoordelijkheid draagt. Door het succes van de groene stroomcertificaten dient de consument 543 miljoen extra te betalen aan distributietarieven tot 2012. Vanaf 2012 komt daar per jaar 200 miljoen euro extra boven op. Deze verhoging wordt ook gedragen door de Vreg. Zij spreken van een billijke verhoging die door iedereen dient gedragen te worden, ook door de mensen die geen zonnepanelen hebben. Deze verhoging is tot stand gekomen na beslissingen op het Vlaams niveau en vallen onder de verantwoordelijkheid van minister Van den Bossche.

Waar zit nu de passieve corruptie naar de energieconsument? Vermits de distributiekosten op 31 mei 2011 door het Grondwettelijk Hof vernietigd werden mogen deze niet meer aangerekend worden. Meer nog: men dient de consumenten deze terug te betalen met ingang van 01 december 2009 -wet in voege treden wet Magnette-. Dit doet men niet. Integendeel: de tarieven werden dit jaar reeds enkele malen verhoogd. De Creg en de Vreg overtreden duidelijk de wet, maken zich schuldig aan passieve corruptie en plegen in wezen fraude omdat zij nog steeds een wet toepassen die niet meer bestaat. En wie is er het slachtoffer?  Juist, de consument.

Hendrik Boonen: "Omdat niemand de verantwoordelijkheid opneemt in Vlaanderen, noch in België, zal ik op 23 september 2011 aan de rechter vragen om deze distributiekosten terug te laten betalen via een vonnis om het grondwettelijk hof te volgen.  Vandaag weten wij dat op één maand tijd 10.021 vragen hebben gehad voor informatie en deelname. Hiervan zijn er reeds enkele duizenden die gebruik hebben gemaakt van de GRATIS procedure van vrijwillige tussenkomst.  Vandaag kondigen wij aan dat wij onze eis uitbreiden en aan de Vreg en de Creg nalatigheidintresten zullen vragen van zodra de rechter onze vordering goedkeurt. Wanneer een consument één dag te laat de rekening vereffend moet hij 5,5 euro betalen. Daarom zullen wij voor elke consument die deelneemt vanaf de vernietigde wet van 01 december 2009 tot op 01 september 2011 -maand van de volgende procesdag- reeds 22 maanden x 5,5 euro=121 euro intresten vragen. Zolang de zaak aansleept zal er 5,5 euro per maand bijkomen."

Men kan GRATIS deelnemen aan de terugvordering van de distributiekosten en de consument vindt alle info op www.dolorvzw.be dossier terugvordering Electrabel.
Men kan ook terecht voor bijkomende informatie  op 0475/ 62 69 61 -Hendrik Boonen- zeven dagen op zeven van 09 uur tot 21 uur.
-----
Einde persbericht.

NVDR.
Dolor vzw heeft inderdaad gelijk wanneer ze spreekt over passieve corruptie, dat is in feite nog zacht uitgedrukt. Electrabel participeert en / of participeerde in de gemengde intercommunales -o.a. IVERLEK waarvan de corrupte Mechelse Schepen Stevens nog voorzitter was-, Electrabel had 57 procent van de aandelen bij IVERLEK waarin de Leuvense demagoog Louis Tobback -SP.a-, net als de Gentse Schepen Geert Versnick -Open Vld- in IMEWO, ook zijn zakken vulde. Meneer Pictoel van de Vreg is eveneens een slippendrager van Electrabel en weet op vele -vooral technische- vlakken niet waarover hij spreekt, dat is met velen aan de "Chique" Koning Albert II laan het geval. Dankzij Morsum Magnificat heeft Electrabel veel knoeiwerk, dat ze onder druk van de politiek realiseerde, dienen te herstellen. Hopelijk slaagt Dolor vzw in haar opzet om ook inzake de distributietarieven succes te boeken, toch zal Dolor vzw met de elektriciteitsmaffia en haar politieke vriendjes rekening dienen te houden, Morsum Magnificat weet daar alles van.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
evds


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.