Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927460





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Kevin Annett richt na zijn arrestatie brieven aan officiële verantwoordelijken.
03 juni 2011
Zijn ervaringen op Stansted Airport roepen vragen op.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 844.100
Canada / Lanaken 03 juni 2011

Na zijn slechte ervaring op Stansted Airport waar hij 12 uur in een immigrantencel verbleef om daarna gedeporteerd te worden, schreef Kevin Annett onderstaande brieven aan respectievelijk Jack Layton, Canadees oppositieleider, en aan Theresa May, Staatssecretaris Binnenlandse Zaken van Engeland waarvan onderstaand de -vrije- vertaling.

      Aan Jack Layton.

      Geachte heer Layton,
Het is nog maar een paar dagen geleden dat ik gedurende twaalf uur in een Britse immigrantencel wegkwijnde in afwachting van mijn deportatie uit Groot-Brittannië voor de "misdaad" van het geven van openbare
lezingen die sommigen van het Londense establishment aanstootgevend lijken te vinden.

Zoals u weet houdt het strafbare feit de gedocumenteerde waarheid in dat de Britse kroon, Canada, het Vaticaan, uw eigen kerk en mijn voormalige werkgever -De Verenigde Kerk van Canada- systematisch de genocide van inheemse volkeren heeft gepland en uitgevoerd binnen het moorddadige Indiaanse residentiële schoolsysteem. 

Ik heb de eer gehad om deze misdrijven te documenteren en hun nabestaanden gedurende bijna 20 jaar bij te staan en deelde in het voorjaar van 2007 in Ottawa sommige van de bewijsstukken mee aan Jean Crowder, uw verslaggever voor Aboriginal Zaken.

Nu premier Harper en uzelf inzage hebben gehad in de moties tot verzoek van openbare "verontschuldigingen" voor de residentiële scholen, is het vreemd dat mij wordt verboden voet te zetten op Engelse bodem om te spreken over deze misdaad. Niettemin, als gewijd predikant, Canadees en Commonwealth burger, zonder strafblad en met een geldig paspoort, is het afgrijselijk dat mijn rechten met de voeten worden getreden zoals dat op Stansted Airport afgelopen zondag gebeurde. Dergelijke sluipende politiestaat methoden beloven niet veel goeds voor de vrijheden van ieder van ons.

Daarom vraag ik u dat u mijn geval ter sprake brengt in het House of Commons en bij de aangewezen leden van de Britse regering en Binnenlandse Zaken aankaart met het verzoek, zoals ik dat ook reeds deed, dat mijn paspoortgegevens worden teruggebracht in de oorspronkelijke staat zodat mij wordt toegestaan opnieuw Engels grondgebied te betreden en mij te compenseren voor het verlies van meer dan £300 als gevolg van mijn deportatie.

In bijlage vindt u een kopie van mijn schrijven aan Theresa May, Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken in Londen, waarop ik nog geen antwoord ontving. Indien u niet bereid bent de rechten van een Canadees staatsburger te verdedigen zou ik een publieke verklaring ten zeerste waarderen. 

Als onderdeel van mijn werk bij het Internationaal Tribunaal voor de misdaden van Kerk en Staat -ITCCS-, maak ik huidig schrijven over aan de media en andere belanghebbenden.

Met vriendelijke groet
Rev. Kevin Annett.

   Aan Theresa May

   Geachte Mevr. May,
Ik schrijf u deze formele protestbrief na mijn onmenselijke en schokkende behandeling door officieren van de UK grenspolitie op 29-30 mei 2011 op Stansted Airport.

Ik ben Canadees staatsburger met een geldig Canadees paspoort, zonder strafblad, en gewijd predikant die in de afgelopen jaren talrijke bezoeken bracht aan Groot-Brittannië om onderzoek te verrichten en af en toe een publieke lezing te geven in de kerk en missionaire huizen.

Op 7 mei 2011 arriveerde ik in Groot-Brittannië samen met mijn dochter Elinor die een geldige werkvergunning heeft, om er ongeveer een maand te verblijven. Voor een korte periode verliet ik op 27 mei Groot Brittanië om vrienden in Nederland te bezoeken en keerde op 29 mei terug. Bij mijn terugkeer op Stansted Airport werd ik voor bijna twaalf uur van mijn vrijheid beroofd nadat ik was aangehouden en behandeld als een verdachte crimineel om uiteindelijk te worden uitgewezen. De enige reden die door de verhorende ambtenaar werd gegeven voor mijn -mis- behandeling was dat het geven van incidentele lezingen niet werd beschouwd als "passend" gedrag voor een bezoeker van Groot-Brittannië.

Ik ben ontsteld dat een beschaafde natie als Groot-Brittannië een Commonwealth burger op deze manier behandeld. De ambtenaar die mij aanhield was onverzettelijk en onredelijk en weigerde zijn naam te geven maar zijn badge nummer is 6676, bovendien weigerde hij te zeggen op grond van welke wet mij de toegang tot Groot-Brittannië werd ontzegd. Hij bezorgde mij en mijn dochter, die mij stond op te wachten, veel ellende en deed dat zonder één greintje menselijkheid.

Door dit alles werd ik gedwongen om, na mijn deportatie naar Eindhoven vanwaar ik kwam, meer dan £ 300 uit te geven voor een vliegticket naar Ierland. Nog erger is dat aan mijn Canadees paspoort een permanent dossier wordt gelinkt waarop de weigering van toegang tot Brits grondgebied, op basis waarvan mij ei zo na geweigerd werd Ierland te betreden tijdens mijn recente poging om via dat land terug te keren naar Canada.

Mevrouw de minister, dit volledig onnodige incident had voorkomen kunnen worden indien men mij de toelating had gegeven naar Engeland terug te keren zodat ik gedurende een dag of twee mijn zaken op orde had kunnen stellen en ook een, welke werkvergunning dan ook, had kunnen aanvragen zodat ik mijn publieke lezingen had kunnen houden welke vermoedelijk aan de basis liggen van de weigering van mijn terugkeer naar Engeland. 

Ik ben van mening dat mijn mensenrechten flagrant zijn geschonden en dat ik, door toedoen van uw grensambtenaren, onheus behandeld werd. Tenzij ik genoegdoening krijg vanuit uw kantoor, ben ik voornemens om deze kwestie voor het gerecht te brengen en zullen delen van wat er is gebeurd in de verschillende media kanalen, waartoe ik toegang heb, verschijnen.

Ik hoop echter dat deze zaak eenvoudiger kan worden afgewikkeld en daarom mijn verzoek om met medewerking van uw diensten de mogelijkheid te krijgen tot het afhandelen van deze zaak bij mijn terugkeer in Canada met de geëigende diplomatieke ambtenaren daar. Ik vraag eveneens dat mijn paspoort wordt gezuiverd van dit ongelukkige incident en dat ik financieel wordt gecompenseerd voor de door mij gemaakte kosten die in totaal ongeveer £ 300 belopen.

Uiteindelijk kan er geen compensatie zijn voor mijn vrijheidsberoving en het ongemak geleden door mij en mijn familie als gevolg van dit incident maar ik vertrouw op de goede wil van uw regering om mij te helpen deze zaak te corrigeren en herhaling in de toekomst te voorkomen.

Ik kijk uit naar uw antwoord binnen een week, waarna ik verdere actie zal ondernemen.

Met vriendelijke groet,
Reverend Kevin D. Annett, doctorandus in de letteren, M. Div.

Bron : Eagle Strong Voice
Vrije vertaling en bewerking : jvds

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Laatste update ( 05 juni 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.