Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936787





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
As : Nachtelijke activiteiten KMO Zone Ambachtenlaan stilgelegd.
15 april 2011

Inval Federale Politie van Tongeren had concreet resultaat.

Paginabezoekers Morsum Magnificat : 825.300
Genk / Lanaken 15 april 2011.

--- wijzigingen 14:30 15/04/11

Met ons online artikel van 10 april 2011 hadden we het over de problemen in de KMO zone Ambachtenlaan te As waarbij de diensten van de gemeente As, ofwel zelf betrokken zijn wegenns mogelijke bouwovertredingen, ofwel de ogen sluiten. Ondertussen werd LRM aan de mouw getrokken die daardoor wakker schrokken.

Autozwendel?
Een bekende en beruchte Genkse familie had van een bedrijf dat in die KMO zone was gevestigd, een garage gehuurd en pas na het invallen van de duisternis -'s avonds na 22u- werd men actief. Relatief nieuwe, recente auto's arriveerden en werden daar 's nachts ontmanteld en in onderdelen weer afgevoerd. Mogelijk maakten deze activiteiten deel uit van een autozwendel.

Inval.
De Tongerse FGP kreeg lucht van de zaak en er werd een huiszoeking verricht, daarbij zouden zaken gevonden zijn die met autodiefstal-len-  te maken hebben, de aanwezige-n- werd-en- opgepakt, maar niet aangehouden. De zaak ligt momenteel bij het parket van Tongeren. Volgens onze informatie was de politie van Genk -GAOZ- al langer van mogelijke criminele feiten op de hoogte, maar zou "van hogerhand" niet mogen optreden, de Federale politie van Tongeren mocht dat blijkbaar wel? Wanneer gaat de top van de PZ GAOZ beseffen dat de spreekwoordelijke druppel gevallen is.



De poort zal voorlopig voor autosloop wel gesloten blijven, de auto's met Poolse nummerplaten óók. 

Onderzoek.
Nu is ook LRM op haar beurt een onderzoek gestart, er zal nagegaan worden of de kopers de overeenkomsten respecteren, maar men wil daarbij op een pragmatische wijze te werk gaan. Als een bedrijf bij de aankoop gepland had om zich in de KMO zone te vestigen, maar ondertussen de crisis deze plannen doorkruiste en het bedrijf het pand nu wil verhuren, moet LRM daarvoor begrip hebben, stelt LRM. Nog volgens LRM moet de gemeente bouwovertredingen beteugelen. Maar wat als de gemeente zélf overtreder is?

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 15 april 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.