Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936511





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
As : LRM en gemeente spelen inzake KMO-zone mekaar Zwarte Piet door.
10 april 2011
Voorwaarden KMO zone Ambachtenlaan zouden niet nageleefd worden.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 823.900
As / Lanaken 10 april 2011

Aan de gewestweg N723 te As werd aan de Ambachtenlaan door de gemeente As in samenwerking met de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij -POM-, de investeringsmaatschappij voor Limburg -LRM- en Agentschap ondernemen, een KMO-zone ontwikkeld. In de zone 1 t/m 5 kunnen bedrijven, mits de naleving van welomschreven bouwvoorschriften, hun activiteiten ontwikkelen, activiteiten zijn er, maar of de voorschriften gerespecteerd worden is een andere vraag.

Algemene voorschriften.
Er wordt rond dit project door TV Bopro-Arcadis Gedas nv een heuse informatiebrochure opgemaakt maar we zouden
niet in België leven als men ook hier in As, de regels en de overeenkomsten niet met de voeten zou treden. Vreemd is wel dat de technische dienst van de gemeente As zelf haar kantoren op het KMO terrein vestigde wat uiterst geschikt is om een oogje in het zeil te houden, maar volgens informatie zou men vanuit de gemeente As de ogen sluiten en dat ook van anderen verwachten.

Van het kastje naar de muur.
Morsum Magnificat ontvangt een anonieme brief die handelt over "de politieke spellekes" van de Ambachtenlaan, er is
in de brief ook sprake van criminele activiteiten en ook van het feit dat klagers van het kastje naar de muur worden gestuurd. Wanneer Morsum Magnificat haar licht opsteekt, stellen we inderdaad vast dat de gemeente naar LRM verwijst en LRM naar de gemeente.


Dit pand is nog niet opgebouwd en staat al te huur, contractueel zou dat verhuren niet kunnen, onderzoekt LRM de zaak?

Mijn naam is Haas.
Ondertussen hebben we één en ander nagetrokken en komen tot de vaststelling dat panden blijkbaar onderverhuurd
worden en de activiteiten, die soms ook 's nachts plaatsvinden, het daglicht blijkbaar niet mogen zien. Na enkele weken heen en weer te worden gestuurd nemen we contact met de betreffende Schepen van As -Tom Seurs- en die weet ons op 7 april te vertellen dat LRM de opdracht kreeg om na te gaan of de bedrijven die daar actief zijn, de voorschriften respecteren. Dat er in onderverhuurde panden nachtelijke activiteiten plaatsvinden die niets te maken hebben met de ambacht waarvoor het pand werd opgetrokken, weet Tom Seurs niet.

Onderzoek.
Hoever het staat met het onderzoek naar mogelijke verdachte praktijken in een van de panden is niet duidelijk. Ook
het feit dat de straat als testterrein van een bepaalde garage wordt gebruikt, wordt nagezien. Het moet blijken dat de gemeente As, door aan een bepaald pand de grachten te overwelven, ook hand- en spandiensten verleende, dat zou voor dat pand de toegang voor vrachtwagens vergemakkelijken.

Klachten.
Dat een project voor het aangekochte pand binnen het jaar na de startdatum niet gerealiseerd is, of binnen de vijf
jaar na de aanvraag de grond niet bebouwd is, wordt blijkbaar allemaal door de vingers gezien. Zij die wel de regels van het spel respecteerden zijn woedend maar durven om diverse redenen niet openlijk te reageren. Klachten bij de gemeente As of LRM helpen niet. Omtrent het feit dat bij bepaalde panden er regelmatig na 22 uur, als het donker wordt, auto's met Poolse nummerplaten aan en af rijden doen allerlei verhalen de ronde en als we er achter komen welke Turkse firma achter de huur van dat pand zit, begrijpen we dat sommigen schrik hebben. De Genkse politie is hiervan op de hoogte maar zou van hogerhand niets mogen ondernemen. Een klassiek Genks verhaal. In Genk mag de politie -zone GAOZ- immers niet al te veel criminaliteit blootleggen, dat is ondermer niet gunstig voor Genk waarvan de politiek en vooral de burgemeester, alleen goednieuwsshows wil. Waarom betaalt de stad Genk aan TV Limburg en Concentra via een mediapact anders 510.000 € denkt u?

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © 

Laatste update ( 13 april 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.