Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936268





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Groots in het kader van vrouw-en-wereld op 12 en 13 maart 11_Update2
08 maart 2011
Vandaag Internationale Vrouwendag - Genk dit jaar gaststad van EVAnement.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 815.300
Genk / Lanaken 8 maart 2011.

--- Update 2 10:15 30/03/11
Een standhouder zei aan deze redactie dat er geen belangstelling was geweest, we hebben ons afgesloofd, maar er was geen belangstelling, nooit meer klonk het. Ondertussen heeft Genk toch weer de indruk gegeven, dat het een stad van jewelste is dat bruist van enthousiasme, maar op een mooi bord kan men niet altijd goed eten.
--- einde update 2 

--- Update 1: 17:00 12/03/11.
Genk Stadsplein op 12 maart 2011 om 13:50u


Genk moet nu eindelijk de realiteit in de ogen durven te kijken, dit is het resultaat van de belangstelling van de Genkse bevolking, er waren op dat moment een honderdtal Moslima's en aanhang voor een betoging aan het station te Genk verzameld, maar desondanks was er geen belangstelling voor het EVAnement.

EVAnement Stadsplein om 13:52u
Wachten op bezoekers


Enkele minuten na deze foto verklaart
Wim Dries aan Vtm dat er op het stadsplein veel volk aanwezig is voor het EVAnement, de Genkse burgemeester is echt ongelooflijk, ook al is er geen kip zal hij toch beweren dat het druk is, is Morsum Magnificat dan echt de énige die dat ziet en opmerkt? 
--- einde update 1

Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag strijkt in het weekend van 12 en 13 maart het Limburgs initiatief ‘EVAnement’, dat jaarlijks georganiseerd wordt naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag op 8 maart, dé symbooldag van de strijd voor vrouwenrechten, neer in Genk met het centrum en C-mine als toplocaties.

Betrokken organisaties.
Jaarlijks gaat EVAnement door op of rond 8 maart, dit jaar voor de vierde keer op telkens een andere locatie in de provincie. Dit jaar is Genk de trotse gaststad en bundelden provincie en stad de krachten om het hele weekend van 12 en 13 maart een verrassend evenement voor vrouwen op poten te zetten. Naast de twee besturen zijn ook enkele andere organisaties betrokken: Horeca Groot Genk, Q-sports, Euroscoop, de werkgroep ‘Genk preventief gezond’ en Think Pink.

Laagdrempelig.
De Internationale Vrouwendag staat voor het samengaan van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld. Als provinciebestuur willen men daarop inpikken door aandacht te besteden aan gezinsbeleid, de combinatie arbeid – vrije tijd voor vrouwen, armoedebestrijding en gezondheid. Het EVAnement is een uitnodigende en laagdrempelige manier om deze thema’s in de kijker te zetten, volgens gedeputeerde Erika Thijs. 

Jarenlange traditie
Als stadsbestuur kan Genk bogen op een jarenlange traditie van werken aan gelijke kansen, stelt schepen Geert Swartenbroekx. Zo onderhoudt men bijvoorbeeld goede banden met Genkse vrouwenwerkingen en besteden ze veel aandacht aan de rol van moeders én vaders bij de opvoeding van hun kinderen. EVAnement is voor Genk bovendien een kans om nog een andere troef van de stad uit te spelen en dat is de diversiteit. Genk is multicultureel en die rijkdom aan tradities en gewoonten wordt perfect weerspiegeld in het programma.


Rond de armoede is nog veel te doen zei gedeputeerde Frank Smeets - 4e van links - tijdens zijn speech, alhoewel er in Genk óók armoede is, hebben we daar niets van gemerkt, er is ook voor die steeds groter wordende groep in het groots opgezet EVAnement programma, niets
 ondernomen, de armen kunnen weer thuis blijven, Genk is een dure stad en niet weggelegd voor wie arm is, laat ze daar maar iets aan doen, Morsum Magnificat zal daaraan 100 procent medewerking verlenen. 

De toppers.
Het programma van EVAnement 2011 is inderdaad rijkgevuld en veelzijdig. Hieronder alvast de toppers. 

              ° Kookboulevard : multi-culinair genieten.
Op het Sint-Martinusplein organiseren Stad Genk en Horeca Groot Genk een Zuiderse kookboulevard.  Muziek en straatanimatie zorgen voor een gezellige sfeer in het centrum.
Zowel op zaterdag als zondag van 12 uur tot ongeveer 18 uur.

              ° Evart : shopping 3 in het teken van kunst en creativiteit.
Shopping 3 wordt tijdens het hele weekend omgevormd tot een bruisend centrum waar allerlei creatievelingen actief zijn. Kunstenaars uit verschillende disciplines zijn er live aan het werk in hun tijdelijke ateliers. In de muziekcorner zullen vrouwelijke dj’s hun favoriete plaatjes draaien en enkele Limburgse vrouwelijke burgemeesters en schepenen poseren in de modelstudio.
Zowel op zaterdag als zondag van 13 uur tot 17 uur.

             ° Zuiders schoonheidssalon : beauty voor het goede doel.
Wie de foyer van het Stadhuis binnenwandelt, waant zich onmiddellijk in een sprookje uit 1001 nacht… Een prachtige berbertent nodigt iedere vrouw uit om lekker te relaxen met een glaasje muntthee. Aan de bar van Café Camacho kan een exotische cocktail gedronken worden waarna een keuze gemaakt kan worden uit een van de  schoonheidsbehandelingen. De volledige opbrengst van dit initiatief gaat naar Think Pink, een bewustmakingscampagne in de strijd tegen borstkanker.
Op zondag van 14 uur tot 18 uur.

            ° Dansworkshops : leer Bollywooddansen!
Dansliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen op de grote markt. Je kan er doorlopend genieten van optredens Bollywooddansen en Salsa. Voor diegenen die dit zelf eens willen proberen zijn er uiteraard ook workshops voorzien!
Op zondag van 12 tot 18 uur.

           ° Klerenruil: een tweede leven voor je garderobe.
Al 6 jaar organiseert vzw Emma iedere maand een klerenruil. Dit initiatief is ondertussen uitgegroeid tot een echte hype. Op zaterdag bestaat de mogelijkheid deze mensen aan het werk zien in het Jeugdcentrum. Elke vrouw heeft in haar kast ongetwijfeld nog kleren hangen die wachten op een maatje meer of minder. Of gewoon kleren en accessoires die je toen zo leuk vond maar waar je nu op uitgekeken bent. Deze kleren en accessoires verdienen een tweede leven bij een andere modebewuste vrouw. Wie weet vinden vrouwen op deze klerenruil de zomeroutfit van 2011. Wie hieraan wil deelnemen brengt kledingsstukken mee en stelt die tentoon op de draden en hangers die vzw Emma voorziet. Deze kleren zijn uiteraard nog in zeer goede staat! In de mobiele kleedkamer van Vestiaire Populaire worden vrouwen omgetoverd van casual naar een glamour. Zij brengen een team van kapsters, stylisten en visagisten mee. Je kan je bovendien ter plaatse laten fotograferen met je nieuwe look.
Zowel de Klerenruil als de Vestiaire Populaire gaat door in Jeugdhuis Ginsert op zaterdag van 14 tot 18 uur.

En intussen op C-mine…
Niet alleen in het centrum van Genk, maar ook op C-mine is er een uitgebreid programma. Q-Sports stelt het hele weekend zijn deuren open om gratis kennis te maken met verschillende groepssporten. In Euroscoop kan je op zondagvoormiddag een filmvoorstelling van Projector zien of op zondagavond de film van Ladies Night. Ook het C-mine Cultuurcentrum programmeert het aperitiefconcert in het teken van EVAnement.

Meer info : www.evanement.be

Bron : Stad Genk
Bewerking : jvds

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Laatste update ( 30 maart 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.