Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936511





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Pedagogie van het Jonge Kind : Karel de Grote-Hogeschool overweegt nieuwe opleiding-Update1
17 februari 2011
Twintig procent interesse bij studiekiezers in richting van kinderopvang.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 810.700
Lanaken / Genk 17 februari 2011.

--- Update 1  22:00 18/02/11
Het is vreemd dat steeds meer kinderopvang gevraagd wordt voor steeds jongere kinderen, zelfs voor babys. We hebben de indruk dat jonge ouders meer en meer hun verantwoordelijkheid afschuiven naar kinderopvang, creches en school waarvan zij vinden dat die moeten instaan voor de opvoeding van hun kinderen. Het gevolg is uiteraard dat een steeds meer professionele aanpak wordt vereist en die wordt betaald door de belastingbetaler. Wordt het zo langzaamaan geen tijd dat ouders zélf, hetzij de moeder, hetzij de vader, zorgdragen voor hun kinderen en instaan voor de opvoeding van hun kroost, het zou zowel het kind als de maatschappij ten goede komen. Het kind omdat het van kleins af een band met de ouders krijgt, wat belangrijk is voor zijn/haar ontwikkeling en EQ en de maatschappij omdat er fors bespaard kan worden in de kinderopvang.  -jvds-  
--- einde update 1

--- Wijziging 20:30 18/02/11 link naar MM 149 verwijderd.

Eén op vijf studiekiezers overweegt de nieuwe opleiding aan de Karel de Grote-Hogeschool "Pedagogie van het
Jonge Kind", er is grote interesse bij studiekiezers voor die nieuwe opleiding aan de Karel de Grote-Hogeschool -KdG-. De professionele bacheloropleiding bereidt studenten voor op een loopbaan in de kinderopvang; Dat is het begin van het persbericht dat de KdG naar aanleiding van de persconferentie die vandaag, in aanwezigheid van de minister van Welzijn, Gezondheid en Gezin,  bij kinderdagverblijf A.D.Wombat aan de Schiepse Bos, 1 te Genk -ZOL- werd gehouden.

Samenwerking.
Minister Jo Vandeurzen koos wellicht voor deze aangelegenheid A.D.Wombat uit omdat dit kinderdagverblijf de
minister als Genkenaar en gewezen OCMW Voorzitter, nauw aan het hart ligt. We hebben omtrent de oprichting van A.D.Wombat op de Campus -ZOL-, in het verleden kritische artikel gebracht. Vandaag werd een samenwerkingsverband tussen het Vlaams Welzijnsverbond -Frank Cuyt- en de Karel de Grote-Hogeschool -Dirk Broos- ondertekend. Deze samenwerking onderschrijft enerzijds de nood aan profdessionalisering in de sector van de kinderopvang en anderzijds ziet het Vlaams Welzijnsverbond in de samenwerking het belang van de pedagogische coaching . Minister Jo Vandeurzen maakte de uitbreiding van het Decreet bekend en legde uit hoe de overheid de nodige-?- maatregelen treft om de kwaliteit, het aanbod en de professionaliteit in de kinderopvang te vergroten.


Na de ondertekening van de overeenkomst werden balonnetjes opgelaten.

Verantwoordelijkheid opnemen.
Hilde Debacker van de KdG schetste in haar uiteenzetting de opleiding die na deze persconferentie officieel
gelanceerd wordt en bij het begin van het Academiejaar 2011-2012 pas echt van start gaat. "Wij willen als Hogeschool ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen. Kind & Gezin, maar ook met andere diensten werd eveneens nagedacht bij de gesprekken aangaande een professionele bacheleropleiding. De opleiding die in de Karel de Grote-Hogeschool wordt aangeboden is een opleiding met als leerresultaat zes eindcompetenties ter ondersteuning en ontwikkeling van de kinderen -0 tot 12 jaar- en hun gezin en deze te begeleiden, te ondersteunen en het coachen van een team en het opnemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid in een buurtgerichte opvangvoorziening". 

Niet geďnformeerd.
We polsten vandaag bij enkele kinderdagverblijven te Genk, niemand was op de hoogte van het gebeuren "we
zullen het morgen in de gazet moeten lezen" klonk het, alhoewel, enkelen werden door CKO De Vloot via e-mail in een nieuwsbrief van 15 februari op de hoogte gebracht. Niemand uit de sector van de kinderdagverblijven in Genk durft openlijk kanttekieningen maken waarom de keuze voor deze aangelegenheid op A.D.Wombat is gevallen, Elke V. van Familia heeft vertrouwen in de nieuwe opleiding en vindt het goed dat deze stappen worden gezet, "als Wombat bepaalde voordelen heeft omdat ze op de Campus gevestigd zijn, hebben andere kinderdagverblijven er misschien andere" zegt Elke, "inderdaad we hebben alleen via cko De Vloot een berichtje ontvangen van het gebeuren".

Enkele links :
www.kdg.be/pers/PedagogieJongeKind    http://www.kdg.be/pedagogiejongekind 

Meer in MM 187 -voor betalende abonnees-

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©


 

Laatste update ( 18 februari 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.