Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927498





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Infrax knoeit met ondergronds brengen van laagspanningsaftakkingen.
13 januari 2011
Wanneer gaat de FOD Economie en de Algemene Directie Energie haar job doen?

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 797.300
Lanaken 13 januari 2010.

EXCLUSIEF in Morsum Magnificat : Arrest Horf van Beroep te Gent .... lees verder..

Dat de luchtnetten, al dan niet met blanke koperen geleiders, verdwijnen en ondergronds worden gelegd is een goede zaak maar men zou er moeten kunnen van uitgaan dat een distributienetbeheerder als Infrax -en anderen- niet alleen de regels van goed vakmanschap respecteert, maar meteen ook toeziet op de conformiteit van de elektrische installatie die zij op hun net aansluiten.

Brutaal knoeiwerk.
Recent werd het laagspanningsnet in een straat ondergronds gebracht waarbij Infrax -of haar aannemer- een
nieuwe XVB -of dergelijke- kabel tot aan de metergroep naar binnen brengt, alleen al de wijze waarop dat in dit geval is gebeurd -zie foto- zegt genoeg, de rest van het verhaal brengen we nu -nog- niet. Of er voor het gat in de muur, een hamer en beitel, dan wel een boormachine is gebruikt, is aan het resultaat niet te zien. Deze weinig geziene brutale wijze van werken, die strijdig is met het AREI en hun eigen technisch reglement, is wel van Infrax-sic-.

Infrax : Kunst en vliegwerk !


Dit is een muurdoorboring door Infrax -of haar aannemer waarvoor zij verantwoordelijk zijn- in een woning gerealiseerd, bovenste deel is gezien langs de kelder, de inzet in de gang nvan de woning!! 

Hof van Beroep te Gent :
Electrabel deels verantwoordelijk gesteld voor een elektrocutie wegens een niet conforme aftakking..

Bij het heraansluiten van de elektrische installatie op een ondergronds net, doet zich een uitstekende
gelegenheid voor om na te zien of de installatie geen gevaar inhoudt voor overspanning, kortsluiting, brand en elektrocutie. De distributienetbeheerders moeten zich niet verschuilen achter de kwinkslag dat elektrische installaties slechts sinds het KB van 10 maart 1981 conform dienen te zijn, dat is een totaal foute redenering van de distributiebeheerders. De installaties dienden óók voordien al conform te zijn, meer bepaald volgens het technisch reglement -KB van 1 juli 1971- en voordien volgens het A.R.A.B. -besluit van de Regent van 11 februari 1946-. Omtrent voorgaande is er rechtspraak, ondermeer het Arrest van het Hof van Beroep te Gent van 17 december 2009, waar Electrabel deels verantwoordelijk werd gesteld voor een elektrocutie. Professor Roger Dupré van Ugent maakte in opdracht van het Hof van beroep te Gent eveneens een duidelijk rapport dat ook het kunst en vliegwerk van Electrabel blootlegde. 

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 13 januari 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.