Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927500





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vrt en de diabetestest : Ook getest op mensen, maar ook op Vrt-Update2
11 december 2010
Diabetestest van 21 november 2010 minstens onrealistisch.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 784.500
Genk / Brussel 11 december 20101

--- 10:55 14/12/10 Update 2
In 2050 heeft één op drie Amerikanen diabetes.
http://www.diabetes-suikerziekte.nl/2010/12/in-2050-heeft-een-op-drie-amerikanen-diabetes/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+suikerziekte+%28Diabetes+%7C+suikerziekte%29


Het Nederlandse http://www.diabetes-suikerziekte.nl geeft regelmatig waardevolle informatie rond diabten, zoals :
Medicore levert maatwerk voor Diabeter
Diabetes is een van de snelst groeiende gezondheidsproblemen en treft niet alleen volwassenen, maar vaak ook kinderen en jongvolwassenen. Voor deze laatste twee vervult het nationaal expertisecentrum Stichting Diabeter een unieke rol. ‘Wij willen kinderen en jongvolwassenen met diabetes een betere toekomst bieden', vertelt oprichter en bestuursvoorzitter Henk Veeze. ‘Dat is een intensief traject en daarop willen we ons volledig kunnen concentreren met het team van hoogwaardige professionals dat we binnen Diabeter bij elkaar hebben gebracht. De software die we hierbij gebruiken, moet dit volledig ondersteunen.
--- einde update 1

Met onze online berichtgeving van 20 en 21 november rond de opnamen van het Vrt programma "Ook getest op mensen" heeft deze redactie toen reeds allusie gemaakt op het feit dat de resultaten van zo'n stunt vertekend zouden kunnen zijn, Morsum Magnificat meent daarvan het bewijs te kunnen leveren.

De Vrt test is ONZIN :
Heboglobine A1c test is het énige wat waarde heeft!


Bij de "momentopname" op 20 november 2010 werd in nuchtere toestand 183 mg/dl gemeten, bij de latere test -zelfs na het eten-, 123 mg/dl ..... de HBA1c test van dezelfde persoon levert 7,0 op -zie inzet-. Hier is het bewijs geleverd dat de Vrt test onzin is, de bloedsuikerspiegel was op dat moment, vermoedelijk wegens stress hoger dan normaal en dit zal geen alleenstaand geval zijn, bijgevolg had die Vrt "stunt" geen enkele medische waarde. 

Stress door kunst en vliegwerk van de Vrt.
Een van de factoren die oorzaak kan zijn van een verhoging van bloedsuiker is stress, de wijze waarop de Vrt op
die morgen op allerlei vlakken stuntelde, zette bij vele aanwezigen kwaad bloed. Er was primo; het uren aanschuiven, reden daarvan was dat de organisatoren hun administratie vergeten waren en de honderd aanwezigen, zich stuk voor stuk opnieuw dienden in te schrijven, Vrt had daarvoor slechts één persoon ingezet. Er was secendo het feit dat de kandidaten allemaal "nuchter" waren gekomen en hongerige magen wrevel veroorzaken. Tertio; de ontbijttafel die op een zeer ongepaste en onhygiënische wijze letterlijk onder de voeten van honderd passanten was opgesteld. Het geheel heeft zéker bij tientallen personen een zekere stress veroorzaakt en het is medisch bewezen dat stress de bloedsuikerspiegel negatief beïnvloedt.

Diabeten.
Omdat de Vlaamse Diabetes Vereniging afdeling Maaskant Oost-Limburg de activiteit bekend maakte, waren
er bij de test diverse diabeten aanwezig, alleen al dat feit moet die Vrt test ongeloofwaardig maken. Het Vrt doel, aantonen dat er tussen de bevolking diabeten leven die dat niet zouden weten, is daarmee teniet gedaan zodat de onzin van het programma is aangetoond.

Momentopname.
Om ook de geloofwaardigheid van de Vrt te testen, voegde de auteur van dit artikel zich óók bij de te testen 
personen en was bijgevolg getuige van de organisatorische chaos en de toestanden met het ontbijt én de interventie van het FAVV. Na de test vroeg ik bij RIGO onmiddellijk de gemeten waarde -PPG- van mijn bloedsuikerspiegel op, dat was 183 mg/dl, wat uiteraard -relatief- hoog is, maar het kan ook een momentopname zijn, Vrt heeft immers nagelaten de meest belangrijke test te laten uitvoeren "Hemoglobine A1c", pas wanneer men de test HBA1c uitvoert, kan er zekerheid worden bekomen omtrent de aandoening diabetes, een momentopname zoals Vrt dat heeft opgezet, lijkt ons niets meer dan een show die geen enkele medische waarde heeft.

Nuchter?
De auteur van dit artikel kan u verzekeren dat hij nuchter was maar, aangezien tientallen anderen uren hebben
moeten wachten, is het niet uitgesloten dat er toch stiekem "iets" genuttigd werd. Het is door gebrek aan kennis van de Vrt dat kandidaat diabeten geen voorrang kregen, het had goed gekund dat daardoor sommigen flauw waren gevallen, de Vrt organisatoren van dit programma snappen er duidelijk niets van. Schoenmaker, blijf bij uw leest.

Redactie Morsum Magnificat  ®  Professioneel
Erik Verbeeck ©  -diabeet type II
Glucose postprandiaal dd 20 november 2010 : 183
Glucose postprandiaal dd 25 november 2010 -na eetmaal !!- : 123
HBA1C dd 25 / 27 november 2010 : 7,0

Laatste update ( 16 december 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.