Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927508





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaams Belang Raadslid Wenmeekers kreeg geen antwoorden in gemeenteraad.
24 oktober 2010
Genk is erg bang van technologie en knowhow.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 770.000
Genk 24 oktober 2010.

--- wijziging 15:20 25/10/10

Raadslid Jimmy Wenmeekers had tijdens de voorbije gemeenteraad antwoorden op enkele vragen over de problemen bij Nieuw Dak met de verbouwingen van de zonneboilers in de wijk Kolderbos willen stellen, maat Voorzitter Tom Arts heeft mij verschillende keren aangemaand om te zwijgen, klaagt het Vlaams Belang Raadslid bij deze Redactie.

Jimmy Wenmeekers : Er stond tijdens de gemeenteraad een punt ter stemming op de agenda van Ali Caglar over de sociale huisvesting in Kolderbos -fase 4-,  het leek mij als Vlaams Belang opportuun om de problemen met de accumulatiekachels die al drie jaar bestaan, eens aan te kaarten, ook  de verandering naar zonneboilers waar blijkbaar een onafhankelijke expert is aangesteld, de aannemer Vaesen in gebreke werd gesteld, leek mij een relevante vraag.

Jimmy Wenmeekers : ik heb de informatie dat die zonneboilers niet aan de veiligheidsnormen zouden voldoen aangezien de ketels in de kelder bij de elektriciteitsmeters staan opgesteld en water en elektriciteit tot elektrocutiegevaar kunnen leiden, daarom heb ik als Raadslid gevraagd ; “  burgemeester gaat gij de bewoners opnieuw aan onderdak helpen of laat gij ze gewoon creperen in de kou en gaat gij dat gevaar uit de weg “.

Over de problemen met de tijdelijke opslag van de meubels van de bewoners in de vochtige containers van ND stelde Wenmeekers de vraag : “ Hoe zit het met de vergoeding van die beschadigde goederen en meubels, werd de aanbesteding wel volgens de juiste wetgeving uitgeschreven en werd daarbij wel rekening gehouden met de CODEX …?

Jimmy Wenmeekers : Tijdens mijn vraagstelling werd mij diverse keren het woord ontnomen en werd ik onderbroken, maar ik ben doorgegaan tot mijn vragen gesteld waren zegt Jimmy aan deze redactie. Zij hebben dan geantwoord dat dit alles te technisch werd voor hen en dat zij niet konden antwoorden op zijn vragen. 

Over de onafhankelijke pers.

Jimmy Wenmeekers : ook  Voorzitter Arts maakte er zich vanaf met de kwinkslag dat het té
technisch was, weigerde antwoorden te geven,Wenmeekers belt nu naar de onafhankelijke journalist om voor te stellen daarover iets te brengen en aan de kaak te stellen dat de aan de macht zijnde dictatoriale CVP weigert op vragen van gemeenteraadsleden te antwoorden.  Voegt hier nog aan toe, ook al telefonisch contact genomen te hebben met andere pers maar denkt niet dat zij er iets over zullen brengen maar MM journalist is uit het goeie hout gesneden zegt hij, Wenmeekers is vast van plan om zijn vraag volgende maand opnieuw op de agenda te plaatsen.

NVDR: We moeten inderdaad beamen, dat de Voorzitter van de gemeenteraad van Genk –Tom Arts- verschrikkelijk  arrogant en cassant, ongepast en vooral ondemocratisch met het Vlaams Belang omgaat, de houding en intriges van de CD&V te Genk ruiken inderdaad naar dictatuur. Uiteraard gaat de klassieke pers over het Vlaams Belang niets brengen, dat mogen ze immers van hun broodheren –de Genkse CD&V niet-sic-.Morsum Magnificat ontvangt geen Euro van de stad Genk, ze zijn ook geen abonnee.

Redactie Morsum Magnificat  ®  Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 26 oktober 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.