Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927510





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk mag zich qua toezien op veiligheid spiegelen aan JC-Decaux.
16 oktober 2010
Aannemer van JC Decaux -Grebat- neemt maatregelen tegen werknemer.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 768.100
Genk / Brussel / Verlaine 16 oktober 2010.

Op geen enkele van de zeventien werven in Genk waar Morsum Magnificat sinds maart 2010 voorbij kwam, werd volgens onze bescheiden mening, de elementaire arbeidsveiligheid gerespecteerd. Het meest frappante is, dat de sociale verhuurmaatschappij Nieuw Dak -waarvan stad Genk meerderheidsaandeelhouder is-, in haar boosheid blijft volharden en maar liefst vijf keer op een rij blijk geeft haar wettelijke verplichtingen, opgelegd door het KB van 4 augustus 1996 -art.8 en 9-, niet te respecteren.

Genkse Secretaris Rudi Haeck moet beter toezien.
Op 22 september 2010 zien we stadspersoneel in de Grotestraat met een zware diamantzaag klinkers -of dergelijke-
doorzagen. Buiten het feit dat het te zagen voorwerp los op de grond staat en bovendien de zaagrichting naar de voet gericht was -wat zeer onverstandig is-, draagt de werknemer als PBM enkel handschoenen. Oor- en oogbescherming of stofmasker zijn blijkbaar voor Genks personeel niet nodig. Niettegenstaande de Genkse Secretaris Rudi Haeck op 6 oktober 2010 de melding V1009003 heeft ontvangen, mocht deze redactie geen verder bericht ontvangen, nogal wiedes, "wij" zijn -in tegenstelling tot de klassieke pers- niet te koop.
Ook de "Dokters van hun volk" maken zich geen zorgen over het stof dat de gemeentearbeiders inademen en houden zich gedeisd, die maken alleen wat wind in de Genkse gemeenteraad. 

                                .... ook de "Dokters van hun volk" maken zich geen zorgen 
                                           over het stof dat de gemeentearbeiders inademen en
                                          houden zich gedeisd, die maken alleen wat wind in de 
                                          Genkse gemeenteraad ...... 

JC-Decaux is een voorbeeld voor Genk.
Op 11 oktober 2010 zien we in de Stalenstraat te Genk werknemers van een firma uit Verlaine in het spoor van de stad Genk
lopen V1010004, ook hiér worden stenen met een diamantzaag bewerkt zonder de vereiste PBM. Bij de firma Grebat was er niemand die ons in het Nederlands kon te woord staan, dan maar naar de opdrachtgever JC-Decaux waar we van Koen Vancauter mochten vernemen dat de firma JC-Decaux zeer veel aandacht aan de veiligheid schenkt, daarin investeerde en volledig instemt met onze werkwijze om dergelijke toestanden aan te kaarten. “Additioneel aan de veiligheid is het ook niet toegelaten om "in" de bushokjes, waarvan het glas reeds is geplaatst, voorwerpen te zagen, stukjes wegvliegend steen kunnen tegen het glas terecht komen en het beschadigen en ik zal de firma Grebat zeker daarover aanspreken” zegt Koen Vancauter.  Stad Genk kan qua toezien op de arbeidsveiligheid maar best een voorbeeld nemen aan JC-Decaux.

Grebat reageert ook.
Vrijdagavond 15 oktober worden we opgebeld door Victor L. van de firma Grebat, ook hier één en al begrip, zelfs een
dankjewel voor de melding van Morsum Magnificat, één van de twee werknemers die al meerdere keren zou gewaarschuwd zijn, zal ontslagen worden klinkt het, ook Grebat doet veel inspanningen om de veiligheid te verbeteren, alle werknemers hebben de nodige PBM én instructies ontvangen, regelmatig worden toolboxen georganiseerd, spijtig genoeg kan ik niet overal tegelijk controleren zegt Victor L. Het is duidelijk dat zowel de opdrachtgever JC-Decaux, als de aannemer overtuigd zijn dat veiligheid belangrijk is en de acties van Morsum Magnificat zéker niet afkeuren, in Genk is dat wel anders, maar wat wil je, men kan niet meer verstand gebruiken dan men bezit. 

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 17 oktober 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.