Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927506





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Stad Genk respecteerde de wet op de Openheid van Bestuur niet.
09 oktober 2010
Beroepsinstantie inzake openheid van bestuur tikt Genk op de vingers.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 766.100 -Belstat counter-
Genk 9 oktober 2010.

Bewoonbaar of niet ?: Er moet klaarheid
komen over het pand André Dumontlaan 24.

Omdat het "mini stort" aan de Andre Dumontlaan, 24 zowel in de ruimten achteraan -bestemd voor tuinen- als langs de straatkant - MM 181-02 - sommige inwoners uit Genk stoort, wilde deze redactie mede een verzoek aan het CBS van Genk van 12 en 28 juli 2010, enige duidelijkheid krijgen omtrent de onbewoonbaarverklaring van dat pand.

Dienst R.O. en Woonbeleid.
Wie bij de stad Genk bij de dienst R.O. terecht komt moet niet rekenen op bereidwillige medewerking, het is blijkbaar altijd te veel als men vragen moet beantwoorden, bij Woonbeleid is het met de medewerker -met Pools klinkende naam- van hetzelfde laken een pak, tot overmaat van ramp is die ambtenaar nog maar enkele maanden aan boord gehesen, zij kent de wetten en regels blijkbaar nog niet goed, dat bevestigt ze trouwens zelf -sic-.
Bij een verzoek om informatie van 28 juli over de onbewoonbaarverklaring bij de dienst woonbeleid, werd door de aanwezige ambtenaar -een Turkse of Marokkaanse die wel gedienstig was- de secretaris Rudi Haeck getelefoneerd en die zou gezegd hebben dat Genk, wegens de wet op de privacy, die informatie niet kon geven en dat de vraag trouwens schriftelijk diende gesteld, wat op 28 juli 2010 om 17:26 gebeurde.

Vals beschuldigen.
In haar brief van 1 september 2009 schrijft  Genk met contactpersoon Daniëlla K. -Woondienst stad Genk- toaal onjuist en ongepast : " ... naar aanleiding van uw klacht ...", Dat is een grove leugen, zelfs een valse beschuldiging, deze redactie heeft nooit een klacht ingediend, wel informatie gevraagd, informatie waarop zelfs elke -zéker Genkse- burger récht heeft, maar het woonbeleid en de secretaris van de stad Genk zien het -onterecht- anders.

Beroepsinstantie geeft MM gelijk.
Uiteraard denkt Genk dat zij de wetten van openheid van bestuur aan hun laars mogen lappen, de redactie van Morsum Magnificat tekende dan ook prompt  beroep aan bij de beroepsinstantie inzake openbaarheid van bestuur en hergebruik van overheidsinformatie die de mening van de stad Genk duidelijk niet deelde, ergo, het beroep tegen het besluit van de burgemeester van de stad Genk ontvankelijk en -zij het dan gedeeltelijk- gegrond verklaarde.

20 augustus 1993 : Tijdelijk onbewoonbaar  ..


Hoe is de toestand vandaag? Is deze nog steeds onbewoonbaar? Hoeveel mensen wonen -of verblijven- er? Kan de schroothandel die langs voor- en achterkant zichtbaar is, zómaar blijven duren?Waarom heeft de wijkagent nooit iets ondernomen? Is de eigenaar soms niet voldoende gekend / bekend? Wie sluit de ogen en waarom?

Minieme weglatingen.
De beroepsinstantie heeft beslist dat de onbewoonbaarverklaring van het pand aan de André Dumontlaan van 20.08.1993 openbaar moet worden gemaakt door er een afschrift van te verstrekken aan de aanvrager mits weglating van de naam en voornaam van de eigenaar en de gegevens omtrent het aantal kinderen van de eigenaar en de verdeling van het aantal beschikbare slaapkamers.

Nooit gevraagd.
Uiteraard heeft deze redactie nooit gevraagd naar de naam van de eigenaar -omdat we die toch al weten- noch wilden wij weten hoeveel kinderen de man zou hebben en hoe of in welke kamer deze kinderen zouden slapen. Het énige wat gevraagd werd was een afschrift van de onbewoonbaarverklaring en dát werd geweigerd maar met de uitspraak van de beroepsinstantie zal Genk toch rekening dienen te houden zodat we ervan uitgaan dat het gevraagde document eerstdaags in onze bus zal vallen.  Dat de aangestelde van de dienst Woonbeleid niet op de hoogte is, daar kan deze redactie nog inkomen, in Genk worden ambtenaren die in het CD&V gareeltje lopen nogal vlotjes aan boord van het CD&V vaartuig gehesen, maar dat de secretaris, onlangs in de gazet van Limburg door een politiek gatlikjournalist als een van de "Beste Managers komen uit Genk" werd beschreven, óók in de fout gaat, is toch vreemd.

Binnen de gestelde termijn.
Rudi Haeck zei gisteren aan de telefoon dat de stad Genk de gevraagde informatie tegen de door de Beroepsinstantie gestelde termijn, dus vóór 17 oktober 2010, zal afleveren zo niet gaat deze redactie verder met de procedure.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
evds ©

Laatste update ( 11 oktober 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.