Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927511





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Circus Nieuw Dak te Kolderbos nog steeds actief.
08 oktober 2010
Ook W.A.S.O. Limburg moet ontwaken en arbeidsveiligheid doen naleven.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 766.000
Genk 8 oktober 2010.

--- wijziging 20:50 9/10/10

Omdat het "Kunst en vliegwerk" rond het isoleren van de warmwaterleidingen van de zonneboilers  moet worden overgedaan, moet de aannemer van Nieuw Dak -Vaessen- opnieuw op het "Nieuw Dak" werken uitvoeren.

Schandalig.
Rond de leidingen van de zonneboilers die het warm water naar de boilers transporteren, werd er isolatiemateriaal
aangebracht, maar de vogels vinden dat materiaal prima om nesten te bouwen en daarom werden er rond de isolatie als bescherming pvc buizen geplaatst. Geëigende verbindingen kan de aannemer blijkbaar niet plaatsen en vooral de bochten en de reductiestukken vormen een groot probleem wat op een lachwekkende wijze wordt opgelost : plakband die 5cm breed en niet UV bestand is!


In dit knoeiwerk heeft stad Genk 57% aandeel!


Met dit plakwerk wilde Nieuw Dak pvc buizen met elkaar verbinden, echter de zonnestralen strooiden roet in het eten, de "lapband" moet nu vervangen worden. Wie gebruikt er in Godsnaam plakband om dergelijke verbindingen te maken? Wie : Nieuw Dak waarvan stad Genk 57% van de aandelen heeft-sic-.

Nieuwe wijn in oude vaten.
Omdat de eerder gebruikte tape wegens inwerking van de schadelijke UV stralen loslaat, wordt er nieuwe aangebracht,
volgens de aannemer zou deze wél bestand zijn tegen de zonnestralen maar dat moeten we eerst zien en dan geloven. Zelfs wanneer dat wel het geval zou zijn, is het weer ongelooflijk knoeiwerk om buizen met een dergelijk verschil in diameter, met plakband proberen af te dichten, dat lukt ze nooit en het blijft kunst en vliegwerk en strijdig met de regels van goed vakmanschap en nieuwe wijn in oude vaten. Aangezien de buizen afvloeien naar de kelderruimte, zelfs in het lokaal waar de laagspanningsborden en de meetgroepen van de elektriciteitsmaatschappij staan, is het zeer de vraag of ook dat technisch te verantwoorden is.

Veiligheid met voeten blijven treden.
Bij het uitvoeren van de herstellingen met nieuwe plakband worden op de daken werken uitgevoerd die, volgens de vele foto's
die wij bezitten, strijdig zijn met de arbeidswetgeving -zie document V1010003 -. De technische inspectie te Hasselt werd niet minder dan vijf keer op de hoogte gebracht en toch blijft de aannemer in zijn boosheid volharden. Nieuw Dak moet als opdrachtgever toezien op de toepassing van de veiligheid bij de uitvoering van werken door haar aannemers, maar ook Nieuw
Dak lapt de artikels 8 en 9 van de wet van 4 augustus 1996 aan haar laars. 

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©  

Laatste update ( 19 oktober 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.